Soutěž Fóra Živě.cz o desku MSI s procesorem Intel

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Subber 3. 6. 2011 17:03

O desce bych urcite parkrat zablogoval a napsal zde na foru. Nejdrive bych provedl nejaky test operacnich systemu bezicich na pocitaci s touto deskou, spustil nejake hry a zkusil provest postupy ze clanku Jakuba Cizka na spomaleni Windows 7. Schvalne jak moc by byl cely system pomaly :D. Pote bych zkusil virtualizovat co nejvice operacnich systemu najednou a pouzit ji s ruznym hardwarem. Test jestli k tomu jde pripojit iPod by se taky uskutecnil :D.
Subber
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod daredevil303 3. 6. 2011 17:46

Zdravim, takze ackoli sem to vubec neocekaval jednoho krasneho letniho dne u me zazvonil postak a predal mi dve krabice.Dvojnasob jsem se divil zjisteni ze nemusim nic platit :-)) :-)
No nebudu vas dlouho napinat, i kdyz ja sam sem v te chvili byl napjat az az. Co kdyby to nahodou byla nejaka ta bomba nebo okurka.Odesilatel nastesti nebyl ze Spanelska ani Pakistanu takze sem nevahal, roztrhal obal a pod nim dva vykriky IT technologie. Zakladni deska MSI a procesor Inte Core i5 !!! (?). Teeda mohli radsi poslat AMD Phenom 2 X4 :-[ ..ale co nadelam. Upgrade potrebuji jako sul, tak snad to s tim intelakem nejak preziju.Pro jednou sem rad i za zbytecnou GPU v procesoru ale jelikoz nemam ted zadnou free PCI-E grafickou kartu, nepohrdnu kompromisem, jak se rika Z nouze ctnost :-))
Jeste tentyz den jsem si vsak z jednoho nejmenovaneho obchode v Nemecku objednal AMD Radeon HD6870 :love: abych mohl sestavu radne otestovat a nejaky ty RAM, asi 4096MB DDR3 :-*
Taaze po uvodnim polibku,pripojeni komponent a prvnimu spusteni jsem se venoval nastaveni BIOSU (na max. vykon a stabilitu). Byl nainstalovan Windows 8 Maradona (upravene vydani leaknutych windows8beta), potrebne ovladace, a gamesy : Deus Ex 3 Beta Preview, Battlefield 2, CS Source, Crysis 2, GTA 4, Manhunt 2 a Bully ;-] samozrejmosti aktualni 3D Mark a PC Mark na zmereni syntetickeho vykonu. Chvili jsem zaparil, zhodnotil fragy a killy a protoze jsem byl v multiklanich pokazde 1 a jeste s rezervou, intel u me v prvnim klani nezklamal. Spatne ani nedopadli vysledky syntetickych testu a velice jsem byl prekvapen jak si je Sandy Bridge schopna poradit s dekodovanim videa a prevodu hudebnich formatu :tleskani .
Druhy den po proparene noci jsem nebyl zcela strizlivy a rozhodl jsem se ze si zahraju Hledani min a ruletu - tedy bud budu mit nejrychlejsi PC v regionu nebo ho spalim :shock: :/
Zacal jsem tedy system ladit a po kruccich zvysovat frekvence az jsem se dostal na magickou frekvenci 4GHz kde jsem spokojene zustal doted. A to bez sebemensiho zamrznuti a s referencim chladicem. Teplota se sice pohybovala kolem 50C ale to je dle mych zkusenosti se slavnymi horaky z dilen AMD i Intel jeste pohodova teplota! Takze jednoznane Bravo MSI, pred Intelem dnes smekam, rozdil oproti soucasne konfiguraci je vice nez markantni :idea:
Zaverem bych rekl ze tato deska spolu s procesorem rady Sandy Bridge je idealni pro ty co hledaji nekompromisni vykon a stabilitu, vcetne moznosti upgradu do budoucna at uz kompatibilitou nejnovejsich standardu nebo skvelych moznosti pretaktovani. Spokojen bude grafik, hrac, uzivatel i pocitac ;-) :-)
daredevil303
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 6. 2011 18:07

to by byla hodně špatná deska, kdyby 2500k vytáhla jen na 4GHz...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod PCDaemon 3. 6. 2011 18:48

Predal by som ju a kupil si SSD disk 8-)
PCDaemon
Junior

Odeslat příspěvekod jnsCZ 3. 6. 2011 19:17

S pomocí této desky a procesoru bych sestavil solidní PC sestavu a následně bych ji podrobil survival testu:

1) Vyšplhat na Mount Everest s pořádnou baterií a na samotném vrcholu zapařit DooM 1 (za předpokladu, že se počítač zapne). Pokud by výstup i sestup přežil, test by pokračoval.

2) Počítač bych umístil na jednu z mnoha ulic Žižkova. Pomocí stopek bych změřil, za jak dlouho se ji pokusí někdo odcizit. Těsně před zcizením je potřeba PC zachránit, jinak je ohroženo následné testování.

3) Na testovací PC nainstaluji nejnovější NHL a bednu umístím doprostřed hokejového hřiště těsně před zahájením utkání. Pokud bude PC funkční i po skončení zápasu, postupujeme k dalšímu testu.

4) Motherboard s komponenty vyndám z bedny a zamířím do uhelných dolů, kde v prašném a obecně náročném prostředí nechám 24 hodin běžet Super PI.

Finální test: Komponenty nepříliš pečlivě zabalím do lepenkové krabice a nechám je Českou poštou poslat z Aše do Brna, z Brna do Hradce, z Hradce do Budějovic a z Budějovic do Prahy. Pokud i poté bude deska s procesorem funkční (což nepředpokládám), umístím je na zlatý piedestal v Technickém muzeu.
jnsCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soap mactravish 3. 6. 2011 22:17

Urobil by som jej rovnaky testing ako ma moja Sabertoothka /priblizne/

Proste to pretaktovat so vzduchom na maximum, s poriadnym 5000 RPM vetrakom, nasledne takty znizit, pustit zatazovy test , trebars OCCT linpack, a dosku potrapit , troska po nej pohadzat olej+jemny piesok, potret, inak este test na vibracie, otrasy.

Pokial prezije, nasleduje beh kedy bude:

-Polozena na kotli
-Polozena v hnoji
-Umiestnena medzi sadze z komina, poctivo zasypana.

Prezije, pokracujeme dalej.
Beh 24H v stodole na zemi, bol by na nej polozeny syr a nejake jedlo (navnada pre potkany).

Odobral by som z nej chladice a zapiekol v rure, nasledny testing 24H.

Ak by toto vsetko prezila v nezmenenom stave, dal by som ju do plexiskla, urobil z nej modlu.
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod daredevil303 5. 6. 2011 19:51

kernel_panic [passed] píše:to by byla hodně špatná deska, kdyby 2500k vytáhla jen na 4GHz...

za 1. 4Ghz rovna se magicka hranice :-)

za 2. Myslim ze vic by bylo zbytecne..

za 3. v lete nepotrebuji tolik topit ;)
daredevil303
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M_MCU 6. 6. 2011 17:31

Zdravím všechny, kteří sem zavítali.
Začal bych rozdělením testu na dvě základní fáze:
a) Test základních funkcí, kdy je deska ve všech nastaveních DEFAULT (od výrobce), tak jak by se dostala do ruky „obyčejnému uživateli“
b) Zkusit, co hardware snese (taktování, stabilita v jiných režimech atd.)
b2) Ověření funkčnosti hardwaru ve využití HW-programátorem jiných zařízení, přesměrování adres a portů v BIOSu atd.
Rozepsány všechny fáze testu:

(A: Grafika=Geforce 8600 GT a ATI HD5750 – vyzkoušet jednu i druhou, 2GB RAM, 1x1TB HDD, zdroj 550W)

A-1: Vyzkoušet samotnou montáž desky, zda má dobře rozmístěné konektory i při úplném osazení.
(komplet RAM, veliký CPU chladič, 2 nebo 3 grafiky a jestli je možné se i tak dostat pohodlně k desce – piny na větráčky, dodatečné konektory na spodu desky a piny k přednímu panelu)

A-2: Nastavit vše na default-doporučené a na OS Windows a Linux testovat energetické hospodaření desky, jestli :: malá zátěž = malá spotřeba ::, prověřit, jakým způsobem dochází k rozdělení výkonu při běžných aplikacích (zátěž jednotlivých jader CPU, využití RAM, spotřeba) => internetový prohlížeč – od emailu po online flash videa ve FullHD, přehrávání filmů, práce s dokumenty, přehrávání hudby, následně kombinovat aplikace, oveřit využití multivlákna s HT a bez HT.

A-3: Vyzkoušet režim spánku, zdali je deska schopna všechna zařízení zpětně inicializovat a spravovat. Využít všechna USB, e-sata a rozhraní, která deska nabízí a ověřit že nenastávají potíže.

A-4: Dále testovat zvukovou na desce a grafickou kartu (v cpu). Zda zvuk umí ovládat a vyladit všechny kanály. Jak si vede grafika ve 2D režimu a v náročnějších aplikacích (od win_Aero po flash v prohlizeci a videa - filmy).

(B: Grafika - 2 současně zapojené ###### , alespoň 4GB RAM, SSD disk)
Tady už se dostáváme na půdu zkušených pařanů, podstatou této části testu je taktování a optimalizace spotřeby, tím pádem i chlazení.

B-1: Určitě bych prověřil, do jaké míry jsou tvrzení výrobců pravdivá ( hlavně OC-Genie II).
Trochu si pohrát s nastavením napájení, odzkoušet co BIOS dovolí a změřit na desce, zdali také napětí dodrží. (Zvlášť jaký je rozdíl mezi uživatelským nastavením v BIOSu a automatikou.) Dále bych zkusil přetaktovat procesor všemi způsoby (FSB, násobič, FSB+násobič) a kterým se lze dostat na nejvyšší nárůst výkonu, stabilitu zkoušet benchmarky (2 zároveň + nějaká konverze videa) a do toho přehrávat FullHD videa – zátěž datového toku po sběrnici (4 jádra jsou 4 jádra). Alespoň 24 hod. v kuse – ať ta pařba stojí za to :-).

B-2: Prověřil bych také, jak zvládá chlazení klasický boxový chladič oproti řadě jiných od nějakého blokového s headpipe přes vodní chl. nebo propanbutanový kompresor až po suchý led. V jakých mezích se pohybují teploty u chladičů na desce a také jaký vliv má teplota desky na výkon jednotlivých komponent. (sem ty výstřednosti se suchým ledem a boxovým chladičem)

B-3: V celé sérii testů by sestava byla připojena na měření spotřeby (jednak před zdrojem – přímo ze sítě, a pak samostatně jednotlivé komponenty pomocí propojek na kabeláži – deska, procesor 6-pin)

B-4: Vzhledem k tomu, že se výrobce chlubí s graf. „click“ BIOSem, porovnal bych to s „modrou klasikou“ - výhody a chyby nového provedení. Zvlášť pak odzkoušet „integrované aplikace“.

B-5: A ještě bych provedl nějaký test herních grafik, zda je deska zvládá spravovat (vzhledem k tomu, že přerozděluje zapojené pci-e linky podle počtu grafik). Plus zkouška několika herních titulů, jak si vede v aktivním režimu přerušení a zvládá-li během hraní ještě např. stahování z internetu a konverzi dat (velmi náročná kombinace, právě kvůli obsluze přerušení).

Část třetí (druhý part druhé části):

B2-1: Tady bych se soustředil na věci ohledně HW tuningu na nejnižší úrovni.

I) Vyzkoušel bych zatížení všech portů (zejména USB 2.0 vs 3.0 - jak je dimenzované napájení), nemění-li se základní přenosové rychlosti při více připojených zařízeních a jestli nejsou jen kombinované výstupy jednoho čipu (2x 1Gb LAN – bude skutečná propustnost na dvou připojeních téměř 2Gb, nebo jen 1Gb/2). A taky sata mode (od rozdělení rychlosti při různém množství disků až po RAID). Zajímavá je i představa bootování z 3TB HDD, nezpomalí se tím přístup k disku...?

II) Dále bych se zaměřil na vlastnosti v tzv. Military Class II. Jestli kondenzátory na desce skutečně splňují parametry výrobce (load current a kapacita při různých teplotách). => Pomocí osciloskopu se podívat jestli napájení CPU při přetaktování nemá v sobě nevyfiltrované výkyvy a nesnižuje-li se tak životnost procesoru. Výrobce se chlubí spínací freq. DR-MOS 1MHz, zda je skutečná frekvence stálá, nebo ji upravuje v závislosti na zatížení.

III) U nového BIOSu bych také považoval za důležité odzkoušet umí-li úplné přesměrovávat adresy portů, nezmění-li se pak přístupová doba a jestli je přesměrování plnohodnotné i v systému (nabootování z režimu spánku se spuštěnou aplikací využívající tento port). Zvláště u starších komponent, kdy je kolikrát potřeba přesměrovat daný HW na nižší adresu, aby s ním uměla aplikace pracovat. (viz např. programátory mikročipů , FPGA nebo nějaké starší karty z audio-techniky.)

IV) Ve finále bych otestoval multi-vláknové kompilace VHDL souborů pro FPGA (která mi teď trvá cca 4min.) nebo OS pro ARM9 (přes 10min.), práci s low-HW programátory a kompatibilitu s různými druhy RAM (kam až lze zajít s minimalizací prodlevy, jaké možnosti nabízí deska v úpravě napájení a refreshe).
V recenzi by na konci určitě taky nesměla chybět tabulka, obsahující soupis skutečně naměřených hodnot, hodnot, které udává výrobce, parametrů desek konkurence a ještě nějakou starší verzi desky MSI, jestli se vývoj opravdu posunul tak jak udávají :-).

Závěrem:
Pokud bych desku vyhrál určitě bych ji vyměnil za svůj současný student-PC, ačkoliv P4 Presscot a tomu odpovídající deska ještě není na odpis, tak už to na náročnější věci začíná být málo. (např VHDL simulace by potřebovaly trochu urychlit) A co se týče zajímavého HW s kterým to propojit, měl bych pár nápadů, mezi ně patří i třeba ARM9 single board computer s podporou bus-injection, láká mě představa, že by obsluhu inside-PC zařizoval RTOS (od větráčků po BIOS acces).

Jako bonus vyzkoušet jestli deska bude podporovat obsluhu aplikací využívajících přímo HW porty [připojit FPGA, nahrát do něj nějaký jednoduchý kód – klidně serial port inteface, a jestli obsluha systému zvládne desce přes ovladač předávat data dostatečně rychle, nebo jestli umožní aplikaci přímý přístup – využít knihovny GCC (určitě nižší verze linux – bližší HW, ve Win je to samozřejmě nemyslitelné) ].
To je asi-tak vše, co mě napadá.
Až někdy v budoucnu nadvláda strojů skončí a lidé se opět vrátí na povrch zemský , jaký OS budou používat?
M_MCU
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soap mactravish 6. 6. 2011 18:21

daredevil303

Mam to na 4,4 bez absolutneho zasahu, len Children friendy zvysenia nasobica.
Magicka hranica u Sandy je 5GHz,
A Netopi to skoro nic (v idle 32-36°C s D14)
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jcbob 8. 6. 2011 18:38

Já bych jí nestřelil jako většina lidí tady, i když jsem o tom zezačátku uvažoval :-D. Zrovna mám dost pěněz (což se stává málokdy), a proto bych si deskou s procesorem nechal a osadil bych si s ní svůj stávající počítáč, který už mele z posledního. Je tam sice taky deska MSI, ale s AMD procesorem (Athlon), který na některé věci prostě nestačí.

Na stávající sestavě jsem měl problém rozjet posledního Wolfenstein a strašně rád bych si zahrál Starcrafta 2, ale nemám na čem. Proto momentálně zamýšlím upgrade, který by mi tahle deska rychle a snadno umožnila.

Tákže bych upgradoval stávající sestavu, která je tato:

MB MicroStar K9NU Neo-V, AM2, nVidia M1697
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket AM2)
VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon X550 Advantage 256 MB PCI-E
RAM 2x2GB DDR2 800 MHz
HDD 500 GB, SATA2, 7200 ot/min.

Grafiku už jsem si sehnal lepší, ale ještě jsem neměl čas jí nasadit. RAMky bych asi nechal pokud by je deska přijala, případně bych sehnal nějaké DDR3.

A počítačovou skříň by mi rázem zkrásněla (pohled na její aktuální stav):

Obrázek

Obrázek

Skříň je mimochodem "malinko" vytuningovaná jak je vidět. Obsahuje vodní chlazení (vše je od Thermaltaku, chlazení CPU a GPU), které jsem poskládal sám. Samozřejmě kombinované s chlazením vzduchem (zdroj, HDD, chipset), jinak by se to usmažilo.

Tím pádem bych sestavil pěknou mašinku, která by šlapala, jako vodní mlýn. Pokusil bych se samozřejmě přetaktovat procesor na jeho maximum, kolik by to sneslo. Tak aby se to neusmažilo a zároveň, aby tam byl nějaký znatelný krok ve výkonu. Maximum je prý až 4,5 GHz, tak bych ověřil, co je na tom pravdy. O teplotu bych strach neměl, protože vodník něco dokáže uchladit :D.

Na testování stability procesoru bych použil Prime95, který dokáže odhalit chyby ve výpočtech prvočísel. Na testování výkonu by postačil nějaký benchmarky typu 3DMark nebo třeba Cinebench. Taky by mě zajímalo, jak obstojí webové prohlížeče na silnějším procesoru a lepší desce, takže bych dal všechny prohlížeče co by jeli pod Windowsama pěkně do řady a po jednom bych je projel přes Peacekeeper a SunSpider.

Dál bych se zaměřil na hry, zda opravdu deska něco vydrží i "na živo". Vybral bych si nějaké tituly, které vyšly za poslední rok a vyzkoušel bych je zda něco vydrží, samozřejmě nastavené na nejvyšší detaily. Při hraní bych se hlídal vytížení procesoru a jeho teplotu.

To je tak asi vše, samozřejmě nějaké grafy bych udělal, aby bylo vidět jak moc pomůže počítači přetaktování, osobně by mě to zajímalo (teplota procesoru, vytížení, maximální frekvence, stabilita při jednotlivých stupních přetaktování). Navíc si rád pohruju z hardwarem a jeho patřičné vylepšení, aby měl počítač nějakou formální vzhled pro prezentaci. Zaměřuji se hlavně na tuning a to by mi šlo nejvíce.
jcbob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod thenter 9. 6. 2011 08:59

Momentálně mi v PC tepe Intel Core i5-750 v desce MSI P55-GD65 a v druhém počítači mám Intel i3-540 s deskou MSI H55M-E33 (z MSI Roadshow v Brně).

Nejdříve bych určitě porovnal výkon mainstreamových Core i5 – 45nm (750) a 32nm (2500K) a to v renderingu, hrách, kompresi, atd.. Změřil bych nárůst výkonu po přetaktování (se základním napětím, potom běžné přetaktování a nakonec co to dá s high-endovým vzduchovým chladičem).
Následně bych porovnal výkon integrovaného grafického jádra 1156 i3 a Sandy Bridge i5 v akceleraci videa a nějakých hrách.
Desky by neminulo ani srovnání OC Genie (na P55-GD65) a OC Genie II (na Z68A-GD80) – procentuální nárůst výkonu a frekvence.
Krátce bych srovnal ClickBIOS s tím klasickým.
Taky udělal pár pěknejch fotek desky i procesoru se zrcadlovkou (unboxing, makro, atd.).
Sepsal bych návod na taktování Sandy Bridge (princip, tipy).

Nejvíc se mi líbí funkce OC Genie II, která zdarma zvýší uživateli výkon jeho počítače a sympatické je mi také Virtu, protože při použití nadupaných grafických karet snižuje spotřebu přepínáním integrované a dedikované grafiky.
Desku s procesorem bych využíval k studiu, občasným úpravám videa a hlavně k hraní.
A proč bych měl vyhrát právě já? Protože jsem fanda MSI a high-endového hardware a vyzkoušet si práci recenzenta byl vždycky můj sen.

A aby to nebyla taková nuda:
// Kdybych soutěž vyhrál, tak bych kromě výše zmíněného otestoval kvalitu Military Class komponent a to tak, že bych se svoji současnou MSI desku pokusil rozříznout na cirkulárce. Samozřejmě bych to nafotil.

Promyslel jsem si metodiku testování a zároveň jsem si pod sebou nechtěl uříznout větev naslibováním nesplnitelných hor testů apod. Procesor bych porovnal s 45nm i5-750 v těchto programech a hrách (a následně bych to vše projel se SB na nejvyšším stabilním taktu uchladitelným high-end vzduchovým chladičem):

wPrime - vícevláknová aplikace
Super Pí - výkon jednoho jádra
WinRar - komprimování
Cinebench 11.5 - rendering
Battlefield Bad Company 2 - procesorově náročná hra, ve které bych vyzkoušel i omezení výkonu GK (HD5850 @ 1GHz) při zapnutí pouze dvou jader
3DMark Vantage, 3DMark 11 - klasika, „oznámkování“ procesorů
LinX - test stability a odečítání teplot při taktování, nárůst výkonu [GFLOPS]

K čemu to všechno? Chtěl bych ukázat, jestli má, či nemá přecházet na Sandy Bridge ze starší platformy (1156).

PS: cirkulárka už se třese na moji „starou“ desku
thenter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evlo 9. 6. 2011 11:49

Normalne bych udelal konecne poradny test stability, koho zajima nejake takotovani a blbosti? Ale vyzkouel bych jestli bude fungovat v kyblu vody a pokud ne, jestli po vyndani z kyblu prezije. Pote bych otestoval naruzvzdornost hodem ze shodu v krabici od bot (typicke nastazeni nas) a v pripade preziti i tohoto testu bych vyzkousel samozrejme dalsi typicke nas nazazeni typu hodu z okna apod.
evlo
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel2 9. 6. 2011 12:33

Vytvořil bych robota pro výrobu kruhů v obilí.

Popis použití : Robota bych vypustil na obilné pole svého známého. Robot by svým ježděním po poli vytvářel složité agrosymboly. Při tom by produkoval různé akustické a vizuální efekty. O půlnoci bych zavolal novináře, že na poli přistáli mimozemšťané.

Hardwarový popis : Robot by měl šest kol se samostanými elektromotory. Dále by měl dvě dlouhá "tykadla". Na konci tykadel by byly umístěny USB GPS receivery, které by umožňovaly určit polohu a směr natočení robota. Dále by na grafický výstup byl připevněn dataprojektor a robot by nesl i kvalitní výkonné reproduktory. Napájení robota by obstarával dieselagregát. Robot by nesl piedestal, na kterém by byla vystavena použitá deska MSI Z68A-GD80. Deska by pak působila jako technicky dokonalý kultovní předmět, který vytvořila neznámá nepředstavitelně vyspělá civilizace. Vše by bylo chlazeno odpařováním tekutého dusíku, takže by z robota klesala mlha.

Popis softwaru : Robot by byl řízen mnou naprogramovaným softwarem.

Poznámka : Návrh je mimo soutěž. Spočítal jsem si náklady na realizaci a je to víc, než jsem ochoten do podobného žertíku investovat.
Naposledy upravil uzivatel2 dne 9. 6. 2011 13:50, celkově upraveno 2
uzivatel2
Junior

Odeslat příspěvekod AtoM 9. 6. 2011 12:45

Napíšu, jak na tom jede Minecraft
/thread
AtoM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dadasfx 9. 6. 2011 13:20

Vrazil bych to do sve starsi bedny a dokoupil aspon 4G pameti. Nainstaloval Ubuntu a spustil bych na tom BOINC vypocty World Community Grid; roseta@home; ibercivis; Climateprediction a mozna jeste nejake dalsi vedecke projekty, ktere k necemu jsou. Ne jako seti@home kde hledaji E.T.

Nejspise bych natocil unboxing at semnou muzou ostani sdilet mou radost. A jeste bych to asi trochu pretaktoval at je svet veselejsi. Dal bych nedelal vubec nic. Zadne recenze, zadne testy ani jine vylomeniny protoze by to bylo jako nosit drevo do lesa, kdyz je takovych recenzi plny net. Navic bych nevedel, jak to spravne otestovat, aby to melo nejakou uzitnou hodnotu. Jedine co muzu rict hned je, ze by to bylo silnejsi nez to co mam ted (E6750 na GA-P35C-DS3R).
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka