Soutěž Fóra Živě.cz o desku MSI s procesorem Intel

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod manbearpig 10. 6. 2011 14:37

Spravil by som veľmi špeciálny záťažový test pod kolesom môjho auta.., ak by prežila vymenil by som ju za tú čo mám.
manbearpig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vojacekr 10. 6. 2011 16:14

mi se líbí odpověď ok karlos00x že by PC dodělal a odnesl do děcáku. :tleskani
vojacekr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boom.svk 10. 6. 2011 16:16

Na predošlej strane mám príspevok, ale až dnes som si poctivo prečítal parametre dosky a po prečítaní špecifikácie dosky- ma zaujali viaceré veci- po prvé je to, že na doske sa dajú ladiť limity spotreby a maximálneho prúdu- čo som pri doskách ešte nepostrehol- chcel by som overiť, či je to pravda, ďalej je to novinka- technológia Virtu- ktorá dokáže prepínať medzi grafickými kartami bez toho aby sme museli prepájať monitor do druhého grafického kolíka- chcel by som vyskúšať, ako to naozaj funguje a čo to robí so spotrebou pri rôznych aplikáciach (HD video, CAD systémy...), ďalej je to technológia OC Genie, ktorá dokáže zvýšiť výkon pevného disku až o 457% ? Tak toto by som tiež rád overil... A v neposlednej rade musím povedať- že kvalitnú dosku s dobrým procesorom ste vybrali do tejto súťaže a následný výherca bude mať šťastie, lebo aj ten armádny štandard 810G je tiež zaujímavou vecou, ktorú v podstate bežná domácnosť nikdy nedokáže prekročiť, nech je počítač aj priamo na slnku a hrá sa na ňom celý deň.

Martin
boom.svk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mad_doc 10. 6. 2011 16:25

vojacekr píše:mi se líbí odpověď ok karlos00x že by PC dodělal a odnesl do děcáku. :tleskani

To mne taky napadlo, ale pak sem si představil jak se tam děcka rubou, kdo u toho bude sedět, takže myslím, že tento nápad není dobrý. :-D
Navíc by někdo musel nakoupit gamesky, protože takového počítače je na facebook možná škoda...
mad_doc
Junior

Odeslat příspěvekod mmichalll 10. 6. 2011 17:12

Čo z doskou urobím a ako ju otestujem?
Čo si vyberiem
Ako budem taktovať?
Tlačítkom OC Genie II
S čím by som je prepojil?
No s čím asi? Komponentami. Taká otázka :tleskani
Čo sa mi na doske páči?
Krabica
Ako ma vypadať správna recenzia?
Normálne tak ako všetky ostatné, foto, video, texty a tabuľky...

Precízny som, originálny tiež, a či rozumiete dobre po slovensky, neviem posúdiť.
Deus Velox Nex
mmichalll
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TheW7U11 11. 6. 2011 05:12

No ja by som najprv urobil video-unboxing základnej dosky, potom by som urobil unboxing-procesora, potom by som urobil recenziu biosu základnej dosky, nové funkcie v UEFI a pod...Potom by som procesor podrobil záťažovým testom, benchmarkom,testom v hrách,porovnal by som výkon keď je TURBO zapnuté a keď je vypnuté,Poriadne by som procesor pretaktoval pri čo najnižšej voltáži kedy je proceosr stabilný, kedy je procesor nestabilný a pri maximálnej voltáži aký dá maximálny takt,urobil by som pár tabuliek a dal by som ich samozrejme sem.Potom by som urobil recenziu výkonu integrovanej grafiky v procesore,a porovnal by som výkon s kartami externými- či je výkon dostačujúci na hranie aj moderných hier.Vyskúšal by som OC GENIE II ako by sa sám pretaktoval, na akú frekvenciu-nárast výkonu atď...Vyskúšal by som rýchlosť kopírovania súborov cez USB 3.0 a USB 2.0 aj SATA II a SATA III v CrystalDiskMark, možno by som vyskúšal aj škalovanie SLI alebo CrossFireX na doske.VYskúšal by som výkon a spotrebu keď sú šetriace funkcie zapnuté a keď sú vypnuté.Potom samozrejme rozdiel medzi CORE I7 2600K.
Testy by som robil v programoch: AIDA 64 EXTREME EDITION,Sisoft SANDRA,Pirme 95,wPrime,Super PI,CPU Burn-in, PCMARK VANTAGE, PC MARK 7, 3D MARK 06, 3D MARK VANTAGE, 3D MARK 11 s grafickou kartou DX11,CineBench R10, R 11.5, W Pirme,WinRAR,CrystalDiskMark herné testy: DIRT 2,DIRT 3,CRYSIS,CRYSIS WARHEAD, BATMAN AA, NFS SHIFT 2, CRYSIS 2...Testy by som sa niako snažil stihnúť.
Samozrejme teploty procesora v IDLE a LOAD...

Samozrejme RAM-ky, grafickú kartu DX11 na porovanie výkonu, všetko by som si zohnal-vlastne kúpil.No problem.
Určite by som vyskúšal vychytávky od MSI napr.:OC GENIE II, Click BIOS, Instant OC - to všetko sa mi veľmi páči.
So spoločnosťou MSI mám dobré skúsenosti v minulosti som od nich mal základnú dosku MSI K9N Neo V2 vydržala mi 4 roky bez problemov a potom som pc predal.
Ja som zase taký fanatik, že keby som mal MSI základnú dosku a kupoval by som grafickú kartu musela by to byť MSI atď.
Spoločnosť MSI je známa kvalitnými produktami napr. MILITARY CLASS, MILITARY CLASS II,OC GENIE, Cyclone a Cyclone II chladiče potom aj samozrejme TwinFrozr II a III.Proste spoločnosť patrí medzi najlepšie na trhu.Tiež používam na pretaktovanie grafickej karty,zobrazovanie FPS pri hrách program MSI AFTERBURNER-je veľmi jednoduchý, má pekné uživateľské rozhranie, dá sa na ňom ľahko meniť napätie grafického jadra.

Prečo by som mal dostať dosku práve ja? Lebo má už počítač staršieho rádu a nový procesor a základnú dosku by som určite využil kedže som gymnazista aj na školu, na hranie počítačových hier, niaké programovanie, prácu s webom a pod.

Na doske sa mi páči jej modrá farba, vynikajúce chladenie chipsetu, MOSFETOV,hedery pre USB 3.0,Clear CMOS tlačidlo ktoré je v zadu ,samozrejme aj to, že doska podporuje SLI a CrossFireX,DrMOS...Doska je proste výborná.

No ja by som vyskúšal dať dosku do chladničky na 30 minút.Či vydrží. A procesor by som vyskúšal zapnúť bez chladenia, na aké teploty by sa dostal.A tú starú dosku GIGABYTE a procesor AMD čo by mi zostal tak to by som aj podpálil.Keď vyhrám, tak sem aj fotky dám ako ju podpálim.

Určite by som výhru osadil takto:

ZDROJ: CORSAIR TX650 V2
Skrinka:CORSAIR CC600T Graphite
RAM:CORSAIR DDR3 2x4GB 1333MHz CL9
GPU:MSI NGTX560 Ti
HDD:WDCaviar Black 1000GB 64MB cache
SSD:OCZ Vertex 2 60GB

Stroj by som využíval na hranie, enkodovanie FULL HD videa, úpravu fotografii,niaké programovanie v jave, C++,PDF DOKUMENTY,TABUĽKY DO ŠKOLY,neskôr by som sem dal aj dlhodobý test základnej dosky a procesora napr. o 6 mesiacov....

Ešte som nikdy nič nevyhral,určite by som si dosku a procesor poriadne užil a možno by som dostal šok keby ste ma vybrali a potom .Základnú dosku GIGABYTE čo mám by som naozaj podpálil a poslal fotky aj video.Ostatné súčiastky by som daroval mojej sesternici, ktorej sa pokazil notebook a teraz jej rodičia nemajú za čo kúpiť nový pc. Tak by mala ten čo mám teraz.
A ak by som si zohnal od kamoša SSD 80GB tak by som vyskúšal funkciu Intel Smart Response Technology a skombinoval by som to s HDD SATA III a urobil som testy výkonu aký je to naozaj prínos výkonu k HDD.

Môj kamarát má INTEL Core i5-760.Takže by som šiel k nemu a urobil by som testy aj tohto populárneho procesora a porovnal by som tieto dve platformy.Samozrejme chipsety...Určite túto MSI dosku s ASUS P7P55D Premium ktorú má on aj potom platformu AMD PHENOM II X6 1090T.Preto lebo ľudia sa rozhodujú medzi týmito platformami si myslím najčastejšie.Zhodnotím cenu/výkon...Vyskúšal by som na integrovanej grafike spustiť pri rozlíšení 1920x1080 a max detailoch DiRT 3 .Určite by som urobil kvalitnú recenziu a pc by som využil.

Ako spomínam už vyššie dal by som dosku do chladničky na 30 minút a potom by som odmeral teploty cez AIDA64.Aj mi napadlo porovnať výkon, keď sú zapnuté vo WINDOWS 7 4 , 3, 2, 1 jadro- porovnanie výkonu v hrách, prepad výkonu.Jadrá by som vypol vo Windowse cez msconfig.Dosku a procesor by som veľmi potreboval na školu a niaké to programovanie.
Počítač mám 4-ročný takže určite by to bol rozdiel pracovať so starým AMD procesorom, GIGABYTE doskou a s novým hardwarom od MSI a Intel.

Tu je jedna moja recenzia: viewtopic.php?f=56&t=21501 .Samozrejme táto tu s MSI Z68A-GD80 by bola oveľa detailnejšia aj s videom HD a 5 MPX fotkami.Testy by boli objektívne ale vyjadril by som aj svoj vlastní názor.

K procesoru kúpim chladič CORSAIR Air Series A50 tak ma napadlo, že by som ho najprv zapol bez chladenia,potom by som ho zapo s BOX chladičom Intel, potom by som ho zapol len s pasívom z chladiča CORSAIR Air Series A50 a nakoniec by som pripojil aj ventilátor k tomu chladiču a meral teploty podľa otáčok ventilátora v IDLE a LOAD.Základnú dosku a procesor by som veľmi ale veľmi potreboval aj na doma ale hlavne na školu na programovanie stránok, programov...Tento pc 4-ročný čo mám teraz som si vyskladal sám doma, takže nieje problem si vyskladať celkom nový aj teraz.

Dobrý deň.Ešte ma aj napadlo otestovať technologiu Virtu Switchable Graphics.Teda by som ju zapol a odmeral spotrebu a potom by som ju vypol a odmeral spotrebu a potom by som odpojil extrenú GPU a odmeral spotrebu len na integrovanej GPU v procesore
Skúsenosti s počítačovými komponentami mám už od WINDOWSU 95, mám pomerne bohaté skúsenosti čo sa testovania hardvéru týka, v mojich počítačoch už bolo mnoho procesorov, grafických kariet, základných dosiek atď
- vždy som testoval všetko vrámci dostupných možností
ako výkon, napätie, frekvencie (min / max možnú stabilitu / hranice taktovania - špecializujem sa hlavne na OC CPU, RAM v kombinácii s MB
Ak by sa mi podarilo túto dosku vyhrať, okamžite by som si ju dôkladne obzrel a urobil čo som už napísal v príspevkoch vyššie.
No a na záver by určite každého z nás zaujímalo, či existuje ešte taký výrobca, ktorého komponenty vydržia pekných pár rokov. Preto, počas celého pôsobenia týchto komponentov v mojom pc, budem dokumentovať ako fungujú.Po 3 alebo 6 mesiacoch urobím aj dlhodobý test a skúsenosti s týmito komponentami.
Už som si aj niaké súčiastky k tejto doske a procesoru objednál, takže ma nesklamte!!!
Ale aj tak prajem všetkým veľa šťastia.

- v recenzii by som uviedol:
1. Čipset Z68 - čo prináša
2.Architektúra Sandy Bridge - čo prináša
3. Predstavenie testovacej zostavy
4. Predstavenie MB- fotky 5MPX, HD video
5. Vlastnosti MB
6. Špecifikácia a softvér MB
7. Bližší pohľad na MB
8.Skladanie a montáž chladiča a komponentov na dosku a do pc skrinky (FOTO aj HD VIDEO)
9. BIOS alebo UEFI ak chcete
10.Syntetické testy a benchmarky
11.Testy v hrách (integrovaná GPU v procesore , externá GPU)
12. Pretaktovanie + výkon po pretaktovaní, (OCGENIE II, ručné pretaktovanie dúfam, že nad 5 GHz dlhodobo ...)
13.Predstavenie všetkých technológii dosky
14. Technológia LucidLogix Virtu
15. Porovnanie MB s platformou AMD PHENOM II X6 1090T, Core i5 760...
16.Teploty (s BOX chladičom, s pasívom CORSAIR A50, s celým chladičom CORSAIR A50,bez chladenia a 10 minút po vybratí s chladničky)
17. Hodnotenie MB (osobný názor)
A neskôr aj dlhodobý test.
Vyskúšal by som dať minimálny takt 1GHz a maximálny takt 5GHz-rozdiel vo výkone .
Prosím,každý deň sa modlím , aby ste ma vybrali
Moja stará GIGABYTE doska sa už bojí podpálenia .

Ešte ma aj napadlo urobiť test s teplotnými výkyvmi.Napr.Maximálne najnižšia teplota s chladičom CORSAIR AIR SERIES A50 na max otáčky ventilátora potom ešte ďalšie 2 ventilátory blízko pri chladiči na max otáčky na takých 30 minút.Maximálne najvyššia teplota, napr. s vypnutými chladičmi iba zapnutím s BOX chladičom Intel, ale k tomu by som dal k procesoru teplovzdušný ventilátor a fúkal na pasív takých 30 minút + záťaž CPU na 100%-samozrejme tak aby sa neprehrial.
Na testovanie grafických kariet používam aj program MSI KOMBUSTOR, ktorý má dobré vlastnosti a pekné uživateľské rozhranie.Pred testovaním by som nainštaloval čistú verziu WINDOWS 7 PROFESIONAL SP1 SK 64-BIT + všetky aktualizácie a najaktuálnejšie ovládače.Vyskúšal by som aj funkciu M-Flash, kedy by som si na USB kľúč nahral BIOS základnej dosky a náročky by som ho pokazil a nahral by som BIOS z USB kľúča.Samozrejme tak aby doska aj po tomto experimente fungovala.Dosku a procesor chcem používať minimálne 2 roky a potom sa uvidí.

Výhra by bola darček k ukončeniu školského roka a užíval by som ju naplno počas letných prázdnin.

Update: Pred týždňom spoločnosť MSI vydala dve nové vylepšenia: 1.SMART TEMP SENSOR TECH - pre GPU s ich ventilátormi.Táto technologia znamená to, že farba ventilátora je tmavomodrá ale keď sa teplota zvýši nad 45 C tak sa aj farba zmení na silno bielu!!!
2.DUST REMOVAL TECH - Ak spustíte ventilátory a je v nich prach, tak sa točia na 30 sekúnd opačne, a vyfúkajú všetok prach v GPU, a potom sa prehodia na normálny chod!!!

Pre tieto 2 technologie čakám pokiaľ sa na trh dostanú grafické karty od MSI s týmito vylepšeniami a keď si ušetrím peniaze, tak si jednu kúpim.

Spoločnosť MSI ukázala, že je pravdiví ich slogan MSI- Innovation with style .A preto by som chcel otestovať túto základnú dosku a vyskúšať si ich vynikajúce technologie.

Ďakujem.
TheW7U11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meki333 11. 6. 2011 16:59

Celkem by me zajimalo, kdo dohlizi na prubeh teto souteze... Vlakno melo byt uzamceno 9.6.2011 a jak je videt, tak i 11.6.2011 sem klidne pisu. To se vam ta deska s procakem nekde ztratila? (Jak jinak nez nekomu dom... sme prece v cechach). Nebo prispevky, ktere byly napsany po 9.6. nebudete hodnotit???

Redakce, neni vam to blbe vyhlasit soutez a pak se ji snazit zamest pod koberec, jakoze nic?
meki333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 6. 2011 17:25

Deska se samozřejmě nemohla nikam ztratit. Výherce bude oznámen a podle pravidel soutěže sem svou recenzi poslat musí.

Co se týká zamčení vlákna, tak těžko říct. Soutěž má totiž na starost redakce živě.cz a nám moderátorům nedala žádné instrukce (nebo alespoň já o žádných nevím), jestli soutěžní vlákno uzamknout či ne. Proto je stále možné sem psát. Podle pravidel by ale příspěvky po datu uvedeném v prvním postu neměly být soutěžní. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod meki333 13. 6. 2011 00:15

Dekuji za odpoved. Myslim, ze instrukce mate na prvni strane :D
meki333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meki333 14. 6. 2011 13:59

Pořád nic? To si snad z lidí opravdu děláte srandu :D Nevim, proč to nenazvete třeba "Recenze na desku, která nepřišla" :D:D Je mi jasný, že sem se timto vyřadil ze slosování, ale nechci, aby se to tady zametlo pod koberec a bylo ticho po pěšině :pozor . Tímto bych chtěl apelovat i na moderátory tohoto fóra, ať nějak kontaktují redakci a pokusí se dát věci do pořádku...
meki333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 14. 6. 2011 19:55

Když jsi tak chytrý, tak jsi už určitě psal panu Polesnému email, že ano?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod David P. 15. 6. 2011 10:18

A výhercem se stává... !

Omlouvám se, trvalo nám to poněkud déle, popisované testy byly obsáhlé a nemohli jsme se zcela shodnout na vítězi. Nakonec porota složená z redakce a zástupce MSI rozhodla, že vítězem budiž uživatel s přezdívkou M_MCU s příspěvkem publikovaným 6. 6. 2011 18:31.

Protože se nám rozhodnutí o pár dní protáhlo, natáhneme adekvátně i termíny pro uskutečnění testů. Výherci gratulujeme, instrukce byly zaslány SZ.

Jinak všem zúčastněným děkuji za zajímavé nápady a především za účast samotnou. Zase něco vymyslíme.
David P.
Junior

Předchozí stránka