Deska bez graf. čipu a s ním

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 09:30

Čau, rozhodl jsem se postavit novej počítač a jako procesor jsem si vybral AMD Phenom II X4 840.
Má socket AM3, takže jsem začal hned hledat motherboard se stejnym socketem, ale přišlo mi, že všechny desky s touhle paticí mají zabudovaný grafický čip a někde jsem slyšel, že desky se zabudovanym grafickym čipem nejsou určený na stavení herních PC, tak jsem se chtěl zeptat,
kolik je na tom pravdy a jestli bude v pořádku, když z tohohle motherboardu postavim herní PC:

http://www.alza.cz/asus-m4n68t-m-le-v2-d198799.htm

Díky, Flash9 :-)
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 11. 8. 2011 09:37

Herní PC na desce za 959 Kč?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 09:42

Ano, herní PC na desce za 959 Kč.
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 09:42

S takovou deskou bys VELICE zaplakal. Durazne Ti doporucim zalozit si vlakno v sekci PC sestavy, tam uz Ti kompletne a velmi konkretne poradime.

Mimochodem: Vis, ze 840 je fyzicky Athlon? Nechal ses napalit ... je videt, ze problematice nerozumis a Tvuj PC by dopadl podobne, jako kdyz pejsek s kocickou varili dort.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 09:44

KineCZek píše:S takovou deskou bys VELICE zaplakal. Durazne Ti doporucim zalozit si vlakno v sekci PC sestavy, tam uz Ti kompletne a velmi konkretne poradime.

Mimochodem: Vis, ze 840 je fyzicky Athlon? Nechal ses napalit ... je videt, ze problematice nerozumis a Tvuj PC by dopadl podobne, jako kdyz pejsek s kocickou varili dort.

Můžeš mi říct víc o tom procesoru??? Díky.
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 09:45

Mohu, ale vse podstatne je na foru jiz popsano. Proste je to jenom prachsproste prejmenovany Athlon. Nema ZADNOU cache L3, zatimco 955BE ma 6MB. Na vykonu je to HODNE znat. Navic 840 NELZE taktovat nasobicem. 955 velmi jednoduse, zmenou dvou polozek v BIOSu (za predpokladu KVALITNI zakladni desky, ovsem!) zvladne 4GHz, jako nic.

Pro zacatek se nechej inspirovat tady: viewtopic.php?f=932&t=1131316&all=1 ... uvidis par VYVAZENYCH navrhu PC sestav v ruznych cenovych hladinach.

Vidis tam nekde zakladni desku za 900Kc? Krom tedy kancelarske nejlevnejsi sestavy, kde je JASNE psano, ze NENI mozne z toho udelat herni sestavu?

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 8. 2011 09:50

Ano, to s tím Phenomo-Athlonem je jenom marketing. Deska s integrovanou grafikou je myšlena zhruba taková, jakou jsi sem nalinkoval - s integrovaným grafickým chipem je totiž většina lowendu.

Opravdu bude nejlepší kouknout do doporučených sestav, případně si založit vlákno ve správné sekci a sestavu nám předhodit ke kritice/předělání.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 10:00

KineCZek píše:Mohu, ale vse podstatne je na foru jiz popsano. Proste je to jenom prachsproste prejmenovany Athlon. Nema ZADNOU cache L3, zatimco 955BE ma 6MB. Na vykonu je to HODNE znat. Navic 840 NELZE taktovat nasobicem. 955 velmi jednoduse, zmenou dvou polozek v BIOSu (za predpokladu KVALITNI zakladni desky, ovsem!) zvladne 4GHz, jako nic.

Dobře, já mám na sestavení toho PC času dost, dám tam tedy 955ku, už jsem si jí našel, cena je rozumná, pohoda...

Mohl bys mi teď poradit desku??? Potřebuju DDR3 (kapacita 8GB a víc), PCI-E x16 (grafika) a podporu audia 7.1 a lepší (PCI-E x1). No a samozřejmě socket AM3 :-D

EDIT: Je v pořádku tahle deska: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140000000000ZY4 ???
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 10:14

Ano, M4A88T-V je rozumna.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 8. 2011 10:16

nebal bych se ji oznacit jako "idealni" volbu.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 11. 8. 2011 15:39

IMHO dnes už není socket AM3 ideální pro supermoderní herní dělo:
lépe socket AM3+ s chipsetem AMD 990 X (k lehkému přetaktování) nebo nejlépe AMD 990 FX (pro brutální přetaktování).
Pokrok nezastavíš! ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý