Zdravím,
koupil jsem si novou sestavu se kterou mám nyní problém a snad mi někdo dovede pomoci:
Procesor: i7 6700k
MB: ASUS Z170 PRO GAMING
RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 (HX426C15FBK2/16)
Po složení pc se hned po spuštění objevil první problém s RAM. Po zapojení pamětí do dual channelu dle manuálu se objevila blikající červená kontrolka d_ram. Rozhodl jsem se aktualizovat bios na nejnovější verzi 1805. Následné po spuštění PC zůstala na monitoru pouze černá obrazovka a nic se nedělo. Nicméně žádny error deska nehlásila. Paměti jsem různě popřehazoval vyzkoušel jednotlivé kombinace slotů, díval se na youtube na montáže a nic. Pokud jsme ovšem jednu z pamětí vytáhl, pc jelo bez problému. Pokud jde o kompatibilitu ramek s deskou, tak se paměti nacházejí v compatible listu - http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA ... 1465658150
Proto jsem si je také vybral. Takže nerozumím tomu, kde by mohl být problém.
Ještě dodám, že v PC není grafická karta, jedu pouze z grafické karty, která je obsažená v procesoru. GK bude dokoupena posléze. Nevím, zdali to může mít na celý problém vliv.
Rád bych se tedy zeptal, jestli se s tímto problémem někdo setkal, popřípadě jak tuto situaci řešit. PC jede, pouze však na jedné ramce, nicméně rád bych zprovoznil dual. Budu rád za každou radu, která tento problém vyřeší.
Děkuju.