Prosím o radu jak vyzrát na bios

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod actionMike 17. 7. 2005 22:30

Potřeboval bych flashnout bios ale nějak se mi to nedaří. Nahrál jsem na bootovací disketu vše co jsem si přečetl v jednom návodu takže program a nový bios. Bios mám AMI. V pohodě se to načte z diskety ale když mám spustit přes dos ten progrma tak mi to napíše toto : System bios does not have Flash support. Verzi biosu mám správnou. A nemám ani možnost blokování flashnutí v biosu. A tak nevim co s tím. Poraďte prosím :| Děkuji předem za příspěvky
Naposledy upravil actionMike dne 18. 7. 2005 07:42, celkově upraveno 1
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod skjimmy 17. 7. 2005 23:06

Ako stara je ta doska? Ten pocitac si si robil sam, alebo si ho kupil. Niektore dosky (vacsinou starsie) totiz maju blokovanie zapisu do EEPROM riesene jumperom na doske a mozno ten, kto ten pocitac robil, nechcel, aby sa bios flashoval a tak to takymto sposobom zakazal.
skjimmy
Junior

Odeslat příspěvekod actionMike 18. 7. 2005 07:35

Celý počítač je z roku 2002. Koupil sem ho jako sestavu. Ale jaký je to ten jumper??? V manuálu sem se díval ale nevim jak by se měl jmenovat....
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 18. 7. 2005 07:37

Mrkni jeste do BIOSu.
Nekdy tam je volba FLASH BIOS (enable/disable)..??
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Howard 18. 7. 2005 07:39

dej tomuto tematu poradny nazev
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod actionMike 18. 7. 2005 07:40

Tam jsem se díval ale opravdu to tam nenašel, nevím pod jakou položkou by to mělo být. Prolezl jsem skoro vše
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 18. 7. 2005 07:54

Napis o jakou desku se jedna, presny typ. Podle toho se da zistit vse, ale kdyz to tu pises tak mlhave tak nevim. Najdu na netu manual, kuknu se ti do neho, vyhledam ti jak flashovaci program tak i novy flash a poradim jak na to.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod actionMike 18. 7. 2005 07:56

Je to deska Shuttle MV42N .Předem díky. Jinak program na to flashování kterej používám je od AMI Megatrends a jmenuje se amiflash
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 18. 7. 2005 08:05

http://global.shuttle.com/Download/Down ... Item=MV42N

zde mas officialni stranky, mas u toho primo 2 coubory, flash a program. Melo by to jit, nejni tam zaden jumper.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod actionMike 18. 7. 2005 08:57

Já vím, sice tam jsou 2 soubory ale když restartuju PC tak mi to po nabootování z diskety napíše toto : Error 2- File does not exist Takže teď už opravdu nevím co dělat.. :-/ [/b]
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 18. 7. 2005 09:27

Tak nastartuj s diskety, spust amixxxx.exe zadej presny nazev toho souboru, cti ale pozorne, protoze se te to muze prvne ptat na zalohu stareho biosu, ale take nemusi. Neni mi jasne kde ti to napise tudle hlasku
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod actionMike 18. 7. 2005 09:31

Děkuji všem ale už je to hotové, stačilo napsat název toho programu a za něj napsat název biosu př : amif330.exe Mv42sn08.rom a už to jelo. Takže ještě jednou díky
actionMike
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 18. 7. 2005 10:06

nemas zac
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JURO15 25. 12. 2007 08:45

Ja mam taku istu dosku shuttle nv43n procesor in. pentium 2.4 gh ale
povili my len 1.8 gh je to možne nastavyt na plny výkon procesora.
je to stara mašina ale ešte musy vydržať. Manual nemám.
ak možte porate . dik.
JURO15
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JaroslavSobotka 25. 12. 2007 10:20

Manuál se dá stáhnout na stránkách ftp://ftp.shuttle.com/Manuals/en/ . Na straně 28 manuálu k desce NV43n je, že FSB se nastaví pomocí dvou svišťů. Pokud procesor 2,4GHz frekvenci 1,8GHz, je zřejmě nastaveno FSB 100MHz. Je tedy třeba sviště přestavět na 133MHz. Stejné je to i u desky NV42.
JaroslavSobotka
Kolemjdoucí

Další stránka