Nova (lacna) doska pre Socket A

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cache 30. 7. 2005 22:08

adams: no podla toho clanku je nforce o neuveritelnych par percent lepsi ;) moz tam ten dual nedal teda :)
hmm.. ja sa na onboard zvukovku spolieham, vravis etda ze nieje nic moc? :-/ to ma skor odradza..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 30. 7. 2005 22:17

cache píše:.. ja sa na onboard zvukovku spolieham, vravis etda ze nieje nic moc? :-/ to ma skor odradza..

hele, do toho nedělám. Neříkám že je nic moc, říkám že bude stejná jako všechny onboard zvukovky. A všechny onboard zvukovky stojí za pendrek.

Neznamená to, že se s ní nedá žít, jen to lehce srazí framerate ve hrách a možná trošku víc šumí. Momentálně jedu právě na tom soundstormu, protože jsem si debil odpálil výstup na přední repro u SB Live. Žít se s tím dá, akorát ve sluchátkách slyším, když pohnu s optickou myší bodlou na USB a při nahrávání přes line in musí být hlasitost vstupu asi na 3%, jinak to ořezává vlnu kvůli přebuzení (to je to nadávání na ovladače). Dá se s tím v pohodě přežít, dělám to už rok, ale dobrá zvukovka je dobrá zvukovka.

Result: pro 90% uživatelů je to dostatečné řešení a ty jsi jedním z nich. Já skřípu zuby, ale až na výše uvedené drobnosti mi to stačí taky.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 30. 7. 2005 22:39

mno mne na tej mojej ac97 v qdi to tiez sumelo a skvrcalo, ale po tom co som nahodil tie vinyl ovladace, tak to ide ako hodinky.. odradzas ma od nforce2 viac a viac ;)
a inak aj v tej diskusii pisu ze su problemove.. ale je pravda ze za rok to uz snad vyladili :)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 7. 2005 22:41

Na desce k Athlonu 64 (MSI), co jsem stavel brachovi byl taky nejaky AC97 a teda proti SBLive! mel temer nulove basy a nanicovate stredy. Proste hruza.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adams 30. 7. 2005 22:50

Ne, zvukovky na mobo s nForce2 se obecně neliší od zvukovek na mobo s VIA chipsetem.

Na té K7N2 deltě platinum není soundstorm, ale nějaký AC'97, takže stejné problémy nehrozí. Prostě normální onboard audio se všemi neduhy (problémy s odrušením, zátěž CPU a tak), co k tomu patří, u všech výrobců a všech platforem obecně.

A můj výlev ber jako OT nadávání na vzývané superaudio od nVidie, které tak zas tak super není.

Takže, nForce2 rulez ;)
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 30. 7. 2005 23:01

No na nforce2 ma po precitani celej diskusie a clanku najviac laka ten agp a pci lock, chcem totiz skusit pretocit toho durona, ale obavam sa ze na 166 mi nepojde :)
Len som sa dostal na taku cenovu hladinu, ze si mozem kupit uz aj kt880 chipset, presnejsie tato (ASUS A7V880) doska stoji dokonca troska menej ako to platinum a tato (MSI KT880 DELTA FSR) zhruba rovnako.. A tiez uz ma dual, dokonca 4 sloty, takze by som mohol kupit 2x256 a neskor napr. 2x512 :)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 30. 7. 2005 23:13

No, to je další chipset, co jsem chtěl vytáhnout. Ale, vzledem k tomu, že kt880 přišel už celkem pozdě, za sebe s ním nemám zkušenosti (ostatně, jediná via co jsem měl byla KT266A) a desku s tímto čipsetem nevlastní rozhodně tolik lidí jako nForce2, mohu pro jistotu odkázat (beru to jako automatickou věc) na prolézání fór (vypíchnu tohle: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t= ... 3fb4926e94)

A recenze, to si taky dovedeš najít sám, ne? http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ledy 30. 7. 2005 23:41

cache píše:A tiez uz ma dual, dokonca 4 sloty, takze by som mohol kupit 2x256 a neskor napr. 2x512 :)

Kámo, pokiaľ nie si Hardcoreista tak NAČO PRE KRISTE PÁNA ti je Dual na Socket A? Rozdiel oproti Single channel je asi 1 až 0,5 % ( v prípade socketu A, u 939 je to iné kafé)

Bohate ti stačí niečo s KT 600, alebo obyčajný non Ultra nforce2, ( ja som kupoval zatiaľ 3 A7N8X-X a všetci boli spokojný).

Ohľadom zvukovky: Pokiaľ máš 2 repráky do 1000Sk tak je jedno akú máš zvukovku, bohate stačí aj niečo s tými RC chipmi čo sa montujú na 95% základných dosiek.
ledy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adams 30. 7. 2005 23:55

Ale taky rozumně, vzhledem k tomu, že rozdíl mezi totální plečkou a da best mobo je tři čtyři stovky ;)
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ledy 31. 7. 2005 00:26

adams píše:Ale taky rozumně, vzhledem k tomu, že rozdíl mezi totální plečkou a da best mobo je tři čtyři stovky ;)-/quote]

Protiotázka: Načo vyhodiť o 3-4 (na SK prachy o 5-6) viac ak ten procesor a predpokladám že ani zvyšok zostavy nie je práve TOP a tú dosku využije tak na 60 % jej potenciálu. Pozri, ja mám A7N8x E Deluxe, chcem aj duál (zatiaľ single 1GB DDRAM), mám na nej Bartona na 2,5GHz, grafika GF 6600GT na 560/1120 (ešte to nie je limit) ....

Ja z toho chcem mať maximum, ale nie som blbec že teraz každému budem radiť nech si kúpi to a to len preto že je to TOP. Ak niekto chce lacnú dosku tak mu poradím lacnú ale dobrú. Tie A7N8X-X sú podľa mňa viac než dostačujúce pre jeho potreby. Aj taktiť môže do aleluja s tým procákom. Podobne aj chipset KT600 a KT880, tiež sú dobré, a pokiaľ máš dobrého výrobcu (ASUS, MSI) tak je to dobrá voľba.
ledy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 31. 7. 2005 00:35

Po precitani recenzie na ten Asus A7V880 sa priklanam prave k nemu. Oproti KT600 ma AGP/PCI lock, co je pre mna lakave, ale na rozdiel od nForcu2 sa na neho ludia nestazuju, ze sa prehrieva.. To ma na nForci2 zacalo odradovat.. ked tam niekto v diskusii (uz neviem ktorej) trepol ze doska ma bezne 50 stupnov, a ze to vyriesilo prilepenie pasivu na southbridge :shock: take sa mi zrovna nepaci, mam teraz panicky strach z prehrievania dosky..

Co sa tyka zvuku, tak mam len stereo zapojene do mikroveze (nic moc kvalita, ale mne staci), ale vadilo mi ze pri pohybe scrollbarom pri pozerani stranok skvrcala. Nove ovladace (tie spominane vinyl) to odstranili, takze co sa tyka audia tak via to isti :)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 31. 7. 2005 00:36

ledy> hele, takto ;) Někde na začátku jsem vyrozumněl, že by se SATA řadič mohl ještě dobudoucna hodit, a ta ASUSka A7N8X-X jej postrádá. Taky ASUSy s nF2 byly celkem mlsný na DIMMy.

A co se VIA chipsetů týče, to mě zas nepotešily problémy se SATA II disky (viz link někde na začátku). Prostě jsou s nimi občas problémy.

To je vše.

cache> takto.. diskuze jsou v tomto ohledu zrádné. To, že je na něco míň stížností neznamená, že je to bezproblémovější, KT880 se určitě prodalo řádově méně než nForců. Dá se předpokládat, že lidé, co kupují nForce vědí proč a taky dávají fošnám daleko víc zabrat.

Buď jak buď, je na to dva roky záruka :mrgreen: Fošny na AMD, to je neřešitelný problém. Jediné, co je jisté, že na Sokl 939 jedině DFI lanParty s NF4.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod enr!qo 31. 7. 2005 08:11

...
Naposledy upravil enr!qo dne 31. 7. 2005 20:37, celkově upraveno 1
Athlon +1700 /1,4@2,0Ghz/166x12,
Asus A7N8X-E Deluxe,
2x512 DDR 500 A-Data,
160GB Maxtor SATA,
80GB WD PATA,
Sparkle 6600GT 128MB AGP,
"TT" Tsunami + enermax EG425AX Noisetaker,
DVD-RW LG 4120B, CD-RW Teac 540E, 19"lcd vs vp191s,
Benq x730
enr!qo
Junior

Odeslat příspěvekod cache 31. 7. 2005 09:35

do pr*ele ja uz fakt neviem.. preco sa na forach vyroja len ludia co sa stazuju? precitam si o doske s nForcom a v diskusii same nadavanie a vychvalovanie kt600.. precitam si o kt880 a v diskusii same nadavanie a vychvalovanie nforcu :cry:
zajtra si to mam objednat a nevim co..
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 31. 7. 2005 09:52

Co se tyce zvukovky, zalezi na ni i kdyz mas bednicky za 1000,-. Pokud nedavaji alespon trochu kvalitni zvuk, musis to nahnat super aparaturou, aby to za neco stalo.

Co se tyce mych vlastnich zkusenosti s chipsety a deskami, muzu rict nasledujici: kt880 - ALE na A64 - temer bez problemu, akorat trochu potize se spatnou detekci velikosti pameti - stacilo v BIOSu zapnout nejaky Legacy Support nebo co, uz si to nepamatuju.
nForce2: Ma muj velice dobry znamy uz skoro dva roky. Pocitac moc casto nepouziva (tipl bych prumerne tak 1h denne), ale naprosto bez problemu. Mne od nForce v obchode krute odrazovali, hlavne kvuli problemum s integrovanymi radici. Ale nejsem si jisty, jestli se nejednalo o nForce3.

Ja osobne bych sel asi do nForce2, jak uz jsi psal, kvuli AGP/PCI locku. Ale vyhnul bych se Asusce, mel jsem jich dost na to, abych mohl rict, ze je to pekny *****.
p0etrik
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka