Nova (lacna) doska pre Socket A

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod adams 31. 7. 2005 10:45

cache: Jde o hov..., vem tu K7N2 Delta Platinum a šlus. Na Socket A neexistuje dokonalé řešení. Neexistuje stoprocentně zaručený výrobce. A neexistují komponenty, se kterými by problémy nebyly. Když to bude mooc špatný, dá se to vyreklamovat.

NForce2 je s ohledm na výše uvedené bezproblémový čipset. A vykašli se na to, pomalu se dostáváš do fáze, kdy na jedné desce strávíš tolik času, že už bys za tu dobu měl vyděláno na lepší :D.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 31. 7. 2005 10:57

No nie, musim si dnes vybrat bo zajtra objednavam :)

Ale asi to vazne vyzera na tu platinovu.. Na tu ASUS A7V880 som cital, ze ma problemy so 133(266) fsb a 200(400) pamatami - to zrovna budem mat aj ja, a ze ma problem s navysovanim napatia na cpu. Da sa tam nastavit auto (co je 1.5V) a potom az 1.65V ktore realne dava 1.69V do cpu a to je trocha moc..

No a ak sa mi nahodov bude prehrievat ten southbridge, tak kupim lepiacu pastu a nalepim na neho toto:
Obrázek
je to starucky medeny pasiv zo 486 dx2 80MHz :)

p.s. a aj ta cierna farba dosky sa mi moooc paci ;)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod enr!qo 31. 7. 2005 12:24

...
Naposledy upravil enr!qo dne 31. 7. 2005 20:36, celkově upraveno 1
Athlon +1700 /1,4@2,0Ghz/166x12,
Asus A7N8X-E Deluxe,
2x512 DDR 500 A-Data,
160GB Maxtor SATA,
80GB WD PATA,
Sparkle 6600GT 128MB AGP,
"TT" Tsunami + enermax EG425AX Noisetaker,
DVD-RW LG 4120B, CD-RW Teac 540E, 19"lcd vs vp191s,
Benq x730
enr!qo
Junior

Odeslat příspěvekod cache 31. 7. 2005 12:55

enr!qo: no takze, co sa tyka nforce, tak vela ludi pisalo, ze sa oproti vii prehrieva, ze bezne dosahuje teplotu 50 stupnov, a southbridge je horuci, takze si tam ludia lepia pasivne chladice..
a co sa tyka vii, tak preco ruky prec? v recencii na ten asus pisu ze sa s nou taktuje uplne skvelo..
no ale je to jedno, uz som rozhodnuty pre tu platinovu msi.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod enr!qo 31. 7. 2005 12:59

...
Naposledy upravil enr!qo dne 31. 7. 2005 20:36, celkově upraveno 1
Athlon +1700 /1,4@2,0Ghz/166x12,
Asus A7N8X-E Deluxe,
2x512 DDR 500 A-Data,
160GB Maxtor SATA,
80GB WD PATA,
Sparkle 6600GT 128MB AGP,
"TT" Tsunami + enermax EG425AX Noisetaker,
DVD-RW LG 4120B, CD-RW Teac 540E, 19"lcd vs vp191s,
Benq x730
enr!qo
Junior

Odeslat příspěvekod cache 31. 7. 2005 13:04

zrejme nevies citat, pisal som recenzia na asus.. viu by som kupoval asus, nforce beriem msi.
a navyse sa mi zda ze si len velky prudic, vela kydas a ziadne podklady..
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 4. 8. 2005 19:24

Tak mam novy net (chello), novu dosku (k7n2 platinum), a novu skrinku. Konecne :) Len pre nedostatok casu to ostane zrejme az na vikend :/

OT: adams: k tej novej skrinke. Ty si tu ukazoval prednendavnom ten tunel co si si spravil z PET flasky :) Predstav si ake bolo moje prekvapenie, ked som otvoril tu kupenu skrinku (a to je uplne obycajny smejdik za 950sk bez dane s 300w noname zdrojom):
Obrázek
a po otvoreni:
Obrázek

este len dufat, ze to pasuje na procik ;)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 4. 8. 2005 20:08

To bych do nich mohl hučet jak do dubu "Kupte si pořádný kejsy, přežijou tři desky.." A oni nakoupí takovou chudinku malou z plechu přes který je pomalu vidět za 950,- a ještě Sk :mrgreen:. Co je mi opravdu taky záhadou je, jak výrobce trefuje ten tunel aby to sedlo. Tunel se pravda rozšiřuje, s procesorem se dá taky cestovat jen dopředu dozadu.. A lepší než normální plná bočnice to bude určitě. Akorát to chce občas odkrytovat bočnici a vyfoukat prach. Inu, vysavač rulezz :).

Lepící pastu na ten pasiv, k tomu jsem nějak pojal nedůvěru, když jsem zjistil, že už je to moc natrvalo. Takže když už, tak tam nacpi aspoň pořádný pasiv. Tamhleta 486ková chudinka byla původně s větrákem, ne? Myslíš, že to bude extra cool chladit pasivně? Já bych to neriskoval ;).
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 4. 8. 2005 20:36

no urcite budem davat strasne prachy do skrinky, ved ma s vetrakmi stala skoro ako doska a ta je podstatnejsia ;) a mne a prezit 3 dosky? zhodou okolnosti ked uz kupujem novu dosku, tak je stara skrinka taka zdemolovana, ze nova proste musi ist :lol:
hej, ta 486 chudinka mala predtym vetrak, ale ta samotna chudinka je vacsia ako pasiv na kt133a co mam staru, takze na southbridge bude myslim dostatocna ;) ale to len v pripade, ze sa bude prehrievat, inak tam nejde samo.
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 7. 8. 2005 11:08

Hmm.. No tak to mam rozbehane, ale troska mi robi starosti detekcia vetrakov.. Mam tam celkovo 4 vetraky: chipset, cpu, predny a zadny.
A toto mi ukazuje speedfan:
...
Ten co mam oznaceny ako CPU mi tak oznacil Everest Home (ktory ale tiez nejako neukazuje hodnoty), ale obcas sa nejako ukaze tych cca 2500 otacok (to je ok, je to 8cm vetrak)..
Je to normalne?

Vyriesene :)
cache
Pokročilý

Předchozí stránka