VIA KT 133 problém s USB

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PavelO 10. 7. 2006 18:08

Pánové mám problém, přeinstalovával jsem mému otci stařičký počítač postavený na VIA KT 133 a mám problém s USB. Nainstaloval jsem Win 2000. Tiskárna přes USB funguje, avšak když připojím třeba foťák nebo čtečku, tak nic nenajde. Zkoušel jsem nainstalovat poslední ovladače 4in1 a nic, přitom hned po první instalaci to zafungovalo a pak vůbec nic. Už jsem z toho zoufalej. Prosím poraďte.
PavelO
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 10. 7. 2006 18:11

Asi jsem se unáhlil tohle zřejmě mělo jít do kategorie software, tak mne prosím neukamenujte díky.
PavelO
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 7. 2006 18:25

PavelO píše:... hned po první instalaci to zafungovalo a pak vůbec nic. Už jsem z toho zoufalej. Prosím poraďte.
PavelOa/quote]

Co tím myslíš? Fungovalo to kdysi, nebo krátce po dokončení poslední instalace?

Jinak poslední ovladače 4in1 nejsou pro tuto desku vhodné, jak ostatně uvádí i sama VIA.
Použij VIA Hyperion 4in1 4.43:!:
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PavelO 10. 7. 2006 18:30

Nainstaloval jsem system a par programku a když otec přišel s foťákem tak jsem ho zapojil a ukázal se tam jako další disk, a po vypnutí a zapnutí už ani ťuk.
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 7. 2006 18:56

Zkus tenhle postup:

1.)Odpoj fyzicky problémové USB zařízení od počítače.

2.)Přidej proměnnou Devmgr_show_nonpresent_devices s hodnotou 1 do Tento počítač -> Vlatnosti -> Upřesnit -> Proměnné prostředí -> Systémové proměnné -> Nová.

3.)Otevři Správce zařízení a v menu Zobrazit aktivuj položku Zobrazit skytá zařízení. Ta se potom zobrazí světle šedou barvou ve stromu zařízení.

4.)Vyhledej nadetekované zařízení (např. foťák) ve stromu zařízení a odeber ho.

5.)Zkus ho znovu připojit a nadetekovat.

Samozřejmně předpokládám, že nové VIA 4in1 jsi odinstaloval a aplikoval ty doporučené starší.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PavelO 10. 7. 2006 19:42

Tak jsem udělal vše dle návodu a nic. Ale nějaké poznatky jsou. Když připojím foťák, tak usb tiskárny zešedne a píše že nepracuje správně, přitom tiskárna funguje dobře, jakmile odpojím foťák vysvítí se černě a vše je v pořádku. Jenže když zapojím čtečku karet tak se nic nestane. Zkusím ještě nainstalit do WIN SP3.
Díky za pomoc PavelO.
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod Weslo 10. 7. 2006 20:24

hm a co takhle problém s napájením...slabý zdroj..psal jsi že je to starý PC..nemusí stíhat napájet tolik USB zařízení..
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 7. 2006 20:41

Může to také způsobovat ten ovladač tiskárny. Zkus ho odinstalovat a uvidíš.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PavelO 11. 7. 2006 06:38

S ovladačem jsem to už zkoušel a nic, dokonce jsem vyhodil wifi kartu, která měla stejné sdílení a nic. Zdroj asi bude ok, poněvač jsem odpojil co šlo a nic. K té čtečce jsou nějaké drivery, ale nejdou mě nainstalovat, hlásí to cosi že nemá plugin či co (teď to nevím přesně nejsem u toho počítače, až večer). Já se z toho picnu krám jeden starej mám sto chutí koupit něco nového laciného a bude pokoj.
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 7. 2006 07:18

Můžeš zkusit ještě nainstalovat VIA USB Filter Driver, který řeší řadu specifických problémů VIA USB 1.x řadičů.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Chupacabras 11. 7. 2006 07:18

Skúšal si už tlačiareň z USB odpojiť a na jej miesto pripojiť to iné USB zariadenie? Resp. tlačiareň pripojiť do iného USB portu?
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PavelO 11. 7. 2006 08:35

Chupacabras: jo zkoušel bohužel nic, tiskárna funguje perfektně hned ji najde a čtečka ani ťuk.
r34ktor: zkusím ale až k večeru.
Chlapi díky že se semnou páráte
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 11. 7. 2006 19:35

Tak jsem zkusil sp3 a nic, pak USB filter driver a taky nic, ale teď jsem si všiml že ta čtečka má na sobě napsáno USB 2.0, to by asi mohl být ten problém, protože na compu není 2.0 jen pomalejší, ještě to zjistím.
PavelO
Junior

Odeslat příspěvekod rulda 11. 7. 2006 19:45

Zkus tu čtečku v jiném PC.
rulda
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 7. 2006 19:55

PavelO píše:... čtečka má na sobě napsáno USB 2.0, to by asi mohl být ten problém, protože na compu není 2.0 jen pomalejší, ještě to zjistím.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Další stránka