Jak změnit logo výrobce základní desky..(v Biosu)

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LOSER_ 5. 10. 2006 15:53

Ahoj,chci se zeptat jak zmenit logo vyrobce zakladni desky ktere se ukazuje po zapnuti PC.. nyni se mi tam nejakym zahadnym zpusobem :) dostalo logo AMERICAN MEGATRENDS a chci tam nazpět logo ASUS MOTHERBOARD ktere tam bylo predtim..
Mam zakladovku Asus P4 P800 nekde jsem cetl ze to jde v biosu zmenit pres advanced setting a pak Initial Display Mode - ENABLED ,ale to initial display mode tam jaksi nemam :)) :( TAK JAK NA TO ?? Zakladovku mam ASUS P4P800-E Deluxe a mel by tam byt bios BIOS: technologie CrashFree BIOS2.

//Mývalice: Upraven název. Tipy, jak napsat správný titulek
LOSER_
Junior

Odeslat příspěvekod JaKas 5. 10. 2006 16:20

kamarad ma tuto desku od asusu a tam jsi menil pres ulitku od assusu obrazek pro startu na wallpapper s motivem earth2160 :-)delal to programem s widli byl prilozenej na placce prilozeny u desky
Odborník nemůže rozumět všemu, je omezován svým oborem. Kdo není v ničem odborníkem, není ničím omezován.
JaKas
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 5. 10. 2006 17:39

Předpokládám, že se ti objevuje obrazovka s výpisy o HW a s malým obrázkem v rohu. V BIOSu hledej položku OEM logo, fullscreen logo apod.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LOSER_ 5. 10. 2006 19:00

Bohuzel hledam neuspesne...jinak mas naprostou pravdu...jen se v Biosu necitim svuj... :) nerad se tam hrabu
LOSER_
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 5. 10. 2006 20:35

U desek Gigabyte je na to nejaka utilitka, myslim Face wizard, neni podobna i u Asusu?
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod Johny007 7. 10. 2006 17:48

Ja si stahl BIOS z desky, rozpakoval ho, vymenil *.epa logo za svoje Zabalil, flashnul a the end of BIOS story.. :) Btw deska Asus TUSL2-C Takze jiz staricka :)
AMD Phenom II X4 2,7Ghz; 8GB RAM; 160GB HDD; GA-785GT-UD3H
Lenovo R400 1,8 Ghz; 8GB RAM; 160GB HDD
O2 16/1Mbit
Johny007
Junior

Odeslat příspěvekod bajlek 8. 10. 2006 09:44

neznate neco na BIOSTAR ? Mam BIOSTAR NF325-A7 nForce3-250 s754, SATA, LAN ,AGP8x, ATX
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=49983

a nemuzu odstranit velky srceen po startu! ani v biosu tu polozku nemam! takze bych to chtel zmenit,ale nevim jestli to u BIOSTARu jde ...
bajlek
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 8. 10. 2006 11:34

Nějaké informace ohledně modifikace BIOSů včetně změny loga:
http://www.svethardware.cz/art_doc-0338 ... E7A87.html
http://rayer.ic.cz/romos/romos.htm
Na mé desce FIC AZ11EA je v BIOSu celoobrazovkové logo, které nejde vypnout, proto jsem ho nahradil jiným. Award používá formát EPA, u AMI jsem viděl PCX.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý