Jaký socket- AM2 nebo 939???

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod -buu- 23. 10. 2006 15:59

poraďte prosím, který je lepší a jakou desku s příslušným socketem do 3000,- ???
díky
-buu-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 10. 2006 16:04

Budoucnost - sAM2
Cena a lhostejnost k upgrade - 939
Prakticky uz ma odzvoneno i sAM2, ale 939 uz je ted doprodej. Za pul roku az rok bude doprodej i sAM2, protoze AMD musi s necim prijit na konkurenci Intelu.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod jirka.ps 23. 10. 2006 16:05

Velmi zajímavá je tato deska. Právě jsem si ji objednal.
GIGABYTE M55PLUS-S3G, Sc. AM2, VGA
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... GGB-687161
jirka.ps
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -buu- 23. 10. 2006 16:15

GIGABYTE M55PLUS-S3G, Sc. AM2, VGA -není to špatná deska ale volil bych něco bez integ.VGA myslím, že se ale vyrábí bez VGA.
-buu-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 23. 10. 2006 17:07

Podla toho co potrebujes.
Ak mas nejaku DDR ramku a chces ju vyuzit, tak 939.
Ak chces vsetko kupovat, tak AM2 - AM2 verzie maju navyse okrem DDR2 radica aj napr. virtualizaciu.

Matysek: podla mna este 939 tak skoro neskonci. Napr. Opteron do ineho ako 939 nekupis.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NicolasB 23. 10. 2006 17:43

Jednoujádrový opteron ano ale dvoujádrový uz i do AM2. 939 podle mě skončí až tak během příštího roku do konce roku spíš skončí socket 754.
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 23. 10. 2006 18:08

socket 939 bude končit dřív, než s754
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 10. 2006 18:16

cache píše:Matysek: podla mna este 939 tak skoro neskonci. Napr. Opteron do ineho ako 939 nekupis.

Nerozumim Vam, nebo jste prehledl sAM2 napr. Opteron 1210/1210, Socket F napr. Opteron 2220 ci Socket 940 s napr. Opteron 270.
Zil jsem v domeni, ze socket 939 uz upada do pozadi (valcuje jeho sAM2 - podpora RAM, nove chipsety nForce590 atd.). I tak AMD bude muset vydat co nejdrive novou platformu, jinak jen Quad core CPU prejedou.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Mira 23. 10. 2006 19:55

Matysek píše:Budoucnost - sAM2 .

To je budoucnost tak na dva roky, páč AMD má v plánu přejít na socket AM3.
Do AM2 bych rozhodně nešel, protože se to při stejném výkonu DDR 1 Vs DDR2 nevyplatí.
Raději bych počkal na socket AM3. To mi velice připomíná situaci, kdy byly kdysi dostupné od nVidie pouze grafiky FX, které stály za pěkný ho**o.
Mira
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jardaa 23. 10. 2006 20:03

Socket AM2 bude kompatibilní s procesory do socketu AM3, takže je to o dost perspektivnější než 939, čekat na něco se dá, zvláště v co se počítačů týče, donekonečna, takže ber AM2. U desky záleží jestli chceš taktovat.
Jardaa
Junior

Odeslat příspěvekod Mira 23. 10. 2006 20:17

Nebo je tu ještě možnost přejít k Pentiu LGA 775. :D
Mira
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jardaa 23. 10. 2006 20:32

Asi tak, já se od socketu AM2 dostal minulý týden k 775ce a už mám objednáno :)
Jardaa
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 24. 10. 2006 14:15

Zajimave
"Ucelne rypnuti by to bylo v dobe P IV Prescott, ktere by vyvolalo bouri".

to Jardaa
Sam mam s939 s AMD 4400+ a zase tak obrovsky rozdil mezi Core 2 Duo nevidim (rozumej na to, co delam), abych dal 80 000,-- za novou stanici. Casem to treba rozlousknu a pudu po Vas dalsim emigrantem, i kdyz po dlouhe dobe jsem migroval z Intelu prave na AMD 4400+ ^^

to Mira:
"Budoucnost" ... to slovo je mysleno s ohledem na budoucnost, coz je pro IT HW segment pojem na 1 - 2 roky maximalne, coz jeste vydrzi a bude sehnatelny. Jsou i zverstva o sAM3 a jejich kompatibilite, coz je dalsi plus mezi sAM2 versus s939. Nepredstavujte si zde pod slovem budoucnost predpoved pro pul stoleti :mrgreen:
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod cache 24. 10. 2006 14:51

Jardaa píše:Socket AM2 bude kompatibilní s procesory do socketu AM33/quote]
Ano, ale bude to ako dat AthlonXP do dosky s KT133A (pre starsie Athlony). Pojde to, ale nie ktovieako. Navyse tak clovek pride o novu generaciu HT a podobne, bolo to dost popisane v nejakom clanku na zive (citovali oficialnu spravu AMD).

AndrewJ píše:socket 939 bude končit dřív, než s754s/quote]

Nejake referencie? Este som totiz nikde nevidel nejaky plan rusenia..

Jo a dnes je 939 s DDR400 pamatami rychlejsie a pomaly lacnejsie nez AM2 s DDR2 533 pamatami.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 24. 10. 2006 15:42

Pokud se rozohoduješ koupit nový PC a nechceš čekat na AM3, tak je volba nejspíš jasná - AM2.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Další stránka