pomoc flash BIOSu sa nepodaril !!!

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tonda-B 5. 11. 2006 17:34

Ještě neházej do žita, máš přece Dual BIOS.

Jak říkají kluci, zprovozni to přes jeho druhou část.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpdrive 5. 11. 2006 17:53

No tiez som zil v tom, ze dnes predsa pri flashovani BIOSu o nic nejde. A ze je tam back-up nejaky. Aj na stranke gigabyte sa pise, ze doska ma druhy Virtual BIOS, Bios Settings recovery.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-965P-DS3

Lenze vyzera to ze nic z toho nieje pravda. V manualy/knizke k doske o Virtual Biose nieje ani slovo. Este pozrem manual na nete. To su teda oblbovaci.
warpdrive
Junior

Odeslat příspěvekod Composite 5. 11. 2006 18:05

NO kukal som ten an nete, nikde som tam nevidel alebo prehliadol, čo robiť, ked to nejde:(.
No škoda mal si si dať robotu to spraviť cez bios.
Ale aspoň viem, že nemám kupovať GB:)

Ešte skus tu reklámáciu uvidíš čo to spravý
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod rejpal 5. 11. 2006 18:07

Ja mam presne tuhle desku a aktualizoval jsem bios normalne ve windows a vse probehlo naprosto v poradku.Podle me by to melo jit nejako vratit do zivota.
Nedělejte to jako já a v ničem se zbytečně nerýpejte!!! RejpalX
rejpal
Junior

Odeslat příspěvekod warpdrive 5. 11. 2006 18:13

Composite píše:warpdrive:
Pane bože pana mária, ked vytiahneš bateriu na minutu tak to väčšinou nič nespraví.
Stačí prehodiť jumper, vyber ho z HDD, CD-ROMKy,....
Pozri v návode kde sa má zasunuť jumper na reset.
Niejekedy to treba prepnuť a zapnuť PC, počkaj pokiaľ to nabehne zo základnými hodnotami vypnuť, vytihanuť jumper a všetko šľape.

Ako sa spamätaj pri dnešných doskách nič také nehrozí.

Ak máš 2 biosy, tak si za vodou, sa kukni ako to sprovozniť u GB.

Druhá možnosť, že sa nie tvojou chybou dosrala dosta, reklámacia.
Uvidíš čo ti povedia, proste im len nepovedz, že si to flashoval, niekede ani nezisťujú či bol flash biosu a dajú novú dosku, alebo to preflashujú sami.u/quote]

hovoris, ze vybratie baterky nic nespravi? problem je ze mam disk SATA aj napalovacku SATA, a nikde nemam ziaden jumper :). Tak snad pohladam este nieco kovove na reset. Ked tie 2 piny skratujem niecim kovovym, musi by komp, odpojeny od siete. Alebo ho treba zapnut a vypnut?
warpdrive
Junior

Odeslat příspěvekod inflater 5. 11. 2006 18:21

No, neviem ci pomoze skratnutie CMOSky / vytiahnutim baterie...
Toto vacsinou pomoze ked su nastavenia CMOS v *****; ale BIOS neviem... pretoze pri flashovani BIOS sa ti udaje nahravaju do cipu na doske a nie do CMOS. Ale nechcem sa hadat. Moznoze ten cip je zaroven aj CMOSkou...

Rozhodne by pomohlo hardwarove flashovacie zariadenie - toto maju iba v servise.

Ak ma tvoja doska Dual BIOS tak pouzi ten, zozen DOS (teraz uz nie WIN) disketu s flashovacou utilitou a flashni to znova.

inflater
inflater
Junior

Odeslat příspěvekod Frc 5. 11. 2006 18:23

Jumper na mazání Biosu se přehazuje při vypnutém PC a odpojeném napájení, jinak je možné, že zlikviduješ MB. Podívej se do manuálu k základní desce, které dva piny mají být spojeny pro vymazání (na př. 1-3 KeepData, 2-3 Clear Data). Clear je to vymazání.
Frc
Junior

Odeslat příspěvekod warpdrive 5. 11. 2006 18:33

inflater píše:No, neviem ci pomoze skratnutie CMOSky / vytiahnutim baterie...
Toto vacsinou pomoze ked su nastavenia CMOS v *****; ale BIOS neviem... pretoze pri flashovani BIOS sa ti udaje nahravaju do cipu na doske a nie do CMOS. Ale nechcem sa hadat. Moznoze ten cip je zaroven aj CMOSkou...

Rozhodne by pomohlo hardwarove flashovacie zariadenie - toto maju iba v servise.

Ak ma tvoja doska Dual BIOS tak pouzi ten, zozen DOS (teraz uz nie WIN) disketu s flashovacou utilitou a flashni to znova.

inflater

no hej rest nepomohol. Disketovu mechaniku vobec nemam, v najhorsom pripade by som ju aj zohnal, ale nepoznam ziadnu flash utilitku a nemam paru ako sa s tym robi. Apropo aby to islo spustit z diskety, malo by byt v BIOs nastavene bootovanie z flopy, co nieje, a kedze nejde BIOS ani sa to neda nastavit :) (mozno sa mylim?) Zrejme to odnesiem na reklamaciu. Proste poviem, ze doska je mrtva. Len neviem ci vobec mam, alebo nemam spominat, ze som to flashoval. Proste to malo fungovat, ved som to robil podla navodu.
warpdrive
Junior

Odeslat příspěvekod sterivap 5. 11. 2006 18:47

no pokud je to v záruce, raději to odnes na reklamaci a mlč. To bych doporučil.... mám desku od GB a tu utilitu používám taky ale problém jsem nikdy neměl. Čímž nechci říct, že jsi ji sprasil Ty. Ale připadá mi, že o tom nic nevíš-to bez urážky, takže jsme zase na začátku, odnést, nic neříkat, prostě jsem to zapnul a nefunguje to....že jsi při flashování postupoval podle návodu bych raději neprezentoval.... :-B :-B
...kdyby pes nesral-dál by došel...
sterivap
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 5. 11. 2006 18:48

No, pokud Clear CMOS věc nevyřeší, je jediná možnost zkusit spustit Dual BIOS a jeho Q-Flash Utilitu.

K ní se dostaneš přes Del při spuštění PC.

Pak F8 + Y a měl bys být tam.
K tomu bys měl ale mít ten BIOS na disketě připravený.
A je otázka, jestli se přes Del někam dostaneš.

Obvykle je možné flashovat BIOS i v DOSu. To jsem ale u Gigabyte nikdy nenašel. Možní jsem špatně hledal.

Pak bys ale měl naformátovat disketu způsobem "Vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS". Dát na ni flashovací utilitu a BIOS, strčit do PC a spustit. Pak zadat název BIOSu a mělo by to proběhnout.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J-o-U 5. 11. 2006 18:50

I ja mel tyhle problemy, deska GB , neco jako GA81945, presnej typ nevim. Po flashi nenaskocil monitor. Pote jsem cetl na netu, ze tahle deska mela s BIOSem problem, dal jsem ji teda na reklamaci a bylo mi vyhoveno :D

Zkousel jsem clear bios, vsechno mozny, nic nepomohlo, a verzi s dual biosem nemam, a bylo mi receno ze i ten by mi nepomohl.

Jedina moje rada - reklamuj s tim ze update byl oficialni, ale i presto se to vy5ralo :|
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod Composite 5. 11. 2006 18:53

warpdrive píše:Ked tie 2 piny skratujem niecim kovovym, musi by komp, odpojeny od siete. Alebo ho treba zapnut a vypnut?

No napr. na starej doske stačilo, len skratovať, ale pri vypnutom PC, ale prúd do zdroja normálne šiel.
Zas pri inej doske som to musel zapnut a vypnuť.

Vyreklamuj to a hotovo, proste nejde, nevieš čo je s tým, si lama.

Tondo:
Ale on sa do biosu nedostane, keby sa tam dostal, je po probléme.
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod warpdrive 5. 11. 2006 19:06

- Vdaka DEL mozem stalcat kolko chcem, nema to ziadny efekt. Nikde sa nedostanem. (zase taka lama niesom)
- Doska ma tak mesiac maximalne, dufam ze ju vyreklamuju.
- Podla mna to je chyba dosky. Inak je to vrchol neserioznosti ked sa na stranke vyrobcu pise, ze ma Dual Bios a ine serepeticky na ocharanu BIosu. A v skutocnosti ich to nema. A pritom ta doska stala 5,5 litra! A pokial je na nete utilita na flash, a oficialny BIOS, tak ocakavam ze to bude fungovat. Pocitac pouzivam uz nejaky ten rok. Ale nie som na vsetko expert ako niekto :). Teraz som poskladal svoj prvy pocitac, uplne v pohode sam. A potom pride taka kravina. Inak jeden kamos kupil presne tie iste komponenty, poskladal to, a nic. Zla doska, uz to vyreklamoval. Tomu hovorim kvalita od Gigabytu :). No mozno to je len zla 'aura'. Ked sa dari tak sa dari.
warpdrive
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 5. 11. 2006 19:14

Jo, když je měsíc stará, tak proč ne.

Prostě:

Jeden den jsem PC normálně vypnul.
Druhý den zapnul a nic, tma.

To by mělo být k vyreklamování.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zorg 5. 11. 2006 19:28

S disketovkou se opravdu mýlíš - alespoň u starších desek fungovalo, že když nedokázaly načíst funkční BIOS, tak jako poslední zoufalou možnost zkusily, jestli ho nenajdou na disketě. S bootem to nemá nic společného a předpokládám, že se to nezměnilo :-)
Zorg
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka