Nejdú USB - nova doska! PRECO?

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lobo2 24. 12. 2006 03:30

Nazdar, pls help, inak som bez moznosti poriadne pouzivat moje PC pocas sviatkov :(
Urobil som upgrade PC (doska, vga, cpu), nainstaloval nove wokna.
Potom som este spekuloval ako otocit chladic na cpu. Rozobral som to a znovu zlozil. A nejdu USB. Ziadny. Ani na doske, ani tie vzadu. Nie som si isty, ci USB isli predtym, kym som to rozobral. Nie som amater, a nerobim zasahy, ktore neviem, ze su ok - alebo ich nepoznam.
Neviete poradit, cim by to mohlo byt? Ako sa dopatram priciny?
(PS: v biose su USB povolene).
moc moc dik
l.
lobo2
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 24. 12. 2006 07:53

Aká je to doska? USB musí biť funkčné aj bez OS. Ak ho máš povolené v Biose tak je doska na prd. Niekedy pomože Clear Cmos alebo vybratie baterky ,poprípade zopár resetov alebo flash Biosu. Takéto problémy som zažil s MSI KT3 Ultra.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod Lukas.Skywalker 24. 12. 2006 11:56

Nainstaloval jsi ovladače USB 2.0? Tvoje zařízení nemiuelo USB 1.0 podporovat.
Lenovo ThinkPad R500
Galaxy Nexus
Lukas.Skywalker
Junior

Odeslat příspěvekod Czulibrk 24. 12. 2006 12:10

zkus nabootovat nejake live-cd linuxu. Jestli USB nepujde ani tam, bude to HW problem ...
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lobo2 24. 12. 2006 13:05

USB2,0 ovladace - ani neviem, pomahal mi s tym kamos.
Ale bola nainstalovana multifunkcna tlaciaren EPSON pripajana cez USB. Ale ci vyuziva USB1 alebo 2 ani neviem. Potom som tlaciaren odinstaloval lebo v ramci instalacie tam narvala milion hluposti od EPSONU (pofiderne foto applikacie, manualy atd...)
Doska je MSI 965Neo.
lobo2
Junior

Odeslat příspěvekod czscorpio 27. 12. 2006 19:13

Zdravím,nechci zakládat nové téma,neboť se jedná o skoro stejný problém.Nefungují mi přední USB na Pc,zadní jedou v pohodě.Jen jednou,když jsem zkoušel holce Mp3,tak šly,ale od té doby je nemůžu rozchodit.Jako kdyby tam nebyli..Nevím jestli se to dá v biosu nastavit,aby šlapali.Deska je:Syntax SV266A,Jsem vděčný za každou radu.:cry:
czscorpio
Junior

Odeslat příspěvekod *Sonny* 27. 12. 2006 22:23

predne su pripojene pomocou kablikov. skus pozret ci sa niektory nevytiahol.
Ak kontrolu inputu navrhli tak , aby sa nesprávne inputy vyfiltrovali , niektorý objaviteľský idiot vypracuje systém , pomocou ktorého sa nesprávne inputy vyhnú kontrole :)
*Sonny*
Junior

Odeslat příspěvekod socket 27. 12. 2006 23:17

vyskusaj tam dat CD ktore je k doske a tam by mali byt nejake ovladace na USB.
socket
Junior

Odeslat příspěvekod czscorpio 29. 12. 2006 08:15

Sorry,nemohl jsem reagovat,neboť až do teď jsem byl pryč.Dík za vaše rady,Juknu jestli náhodou ty kablíky nejsou odpojené,ovladače by měly být v pohodě,jedině,že by k předním USB musely být nainstalované jiné.Zkusím juknout na CD s ovladačema,ale to se mi nějak nezdá,když zadní jedou všechny v pohodě.Ale zkusím vše co jste mi poradili.Ještě jednou dík za rady a ozvu se jak jsem dopadl. :wink:
czscorpio
Junior

Odeslat příspěvekod czscorpio 29. 12. 2006 22:47

Tak už jsem tady.Projel jsem kabliky od USB k desce,odpojil je a znovu připojil a vše už šlape jak má.Takže ještě jednou dík za vaše rady :wink:
czscorpio
Junior

Odeslat příspěvekod 500 30. 12. 2006 00:55

Jak zjistim jestli mam USB1 nebo USB2
...byl jsem namyšlenej frajer a myslel jsem si, že jsem sežral svět. Zapracoval jsem na sobě....JSEM BŮH.
500
Junior