Zlozitejsie polozky BIOSU

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ravenman 27. 2. 2007 10:37

Dobry Den ,potrebujem v Biose zmenit hodnotu Command Rate na 1T , aj ju zmenim ale iba ak dam hlavnu polozku z Auto na manual potom to mozem menit to CT , ale mam tam este aj ine polozky ktore som predtym Auto ked hlavna polozka bola Auto to je jasne a teraz ked zmenim Command Rate tak musim aj tie zvysne lebo niesu Auto takze sa Vas pokrocilejsich chcem spytat ako sa bezne nastavuju tieto hodnoty

:arrow: Bottom 32bit (31:24) IO - D8/manual HEX XX
:arrow: Read preamable value -6ns/menej/viac
:arrow: Async latency value - 6ns/menej/viac
:arrow: MTRR mapping mode -continous/discrette

Viem ze su to dost pokrocile nastavenia ale ked koli tomu Command Rate to musim vyplnit laebo potom nemusi to byt spravne a bude to degradovat vykon , Za rady dakujem
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 27. 2. 2007 10:42

kdyz mam ja v BIOSu auto tak ty polozky jdou videt ale jejich nastaveni nejde menit. takze pokud to mas tak i ty tak to opis jak to ma byt a zmen jen tu jednu co potrebujes
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ravenman 27. 2. 2007 11:32

ano , ale ked mam ja AUTO tak nemozem zmenit Command Rate a ked dam manual mozem ho zmenit a zarove moznem menit aj tie ostatne co su hore napisane a preto aby som nedegradoval vykon potrebujem vediet ich spravne nastavenie

//Mývalice: Nepoužívej citaci, když reaguješ na předcházející příspěvek. Je to zbytečné. Jak citovat příspěvky, na které reagujete
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 27. 2. 2007 13:20

No proc vlastne potebujes zmenit ten Command rate?
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 27. 2. 2007 14:54

asi chce zlepsit vykon :idea:
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 27. 2. 2007 17:53

tak at se nepta tak ci se ti to tento. ale at zkusi.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 27. 2. 2007 17:58

jo no. proste zmen jenom command rate a na zbytek nesahej
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod metla23 27. 2. 2007 18:12

ravenman píše:[ano , ale ked mam ja AUTO tak nemozem zmenit Command Rate a ked dam manual mozem ho zmenit a zarove moznem menit aj tie ostatne co su hore napisane a preto aby som nedegradoval vykon potrebujem vediet ich spravne nastavenie

Ked máš auto tak doska nadstavý časovanie podla SPD chipu na pamatiach,to je normálna vec.Latenciu a Comand Rate si nadstav podla svojích pamati.Samozrejme musíš zapnúť manual. Aké máš pamate?
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod ravenman 28. 2. 2007 10:52

2X PQI 512 MB DDR400 , CL2.5/4/4/8 v Duale

//Mývalice: Nepoužívej citaci, když reaguješ na předcházející příspěvek. Je to zbytečné. Jak citovat příspěvky, na které reagujete
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 28. 2. 2007 18:32

No tak PQI možeš kludne na auto,agresivnejšie časovanie aj tak nezvládnu. Ešte otáznejšie bude či sú vobec schopné pracovať na 1T. Bohužial PQI je Low-End.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod georgino66 28. 2. 2007 19:14

Zdravím - poraďte někdo chytřejší

Dostal jsem do ruky kámošův komp - prý s tím nic neprováděl ale mám podezření jestli nějak nezahaproval jeho dost starý zdroj. Komp byl ve stavu, že po zap chtěl jen a pouze floppy - nešel ani dostat do BIOSu. Z flopyny pak v pohodě nabootoval do DOSu, ale tam neviděl ani připojený hard.Usoudil jsem , že je BIOS v *****, stáhnul nový BIOS pro jeho desku a flashnul to. Po akci vše v pohodě, BIOS vypadá OK - už jsem skoro otvíral šampáňo ale chyba lávky - komp najíždí jenom do toho BIOSu - dál se za boha nedostane. Dával jsem default setting, baterku ven, cmos clear ale furt najíždí a skončí v BIOSu - poradte nebo to asi rozbiju - díky
georgino66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ravenman 2. 3. 2007 16:36

georgino66 píše:Zdravím - poraďte někdo chytřejší

Dostal jsem do ruky kámošův komp - prý s tím nic neprováděl ale mám podezření jestli nějak nezahaproval jeho dost starý zdroj. Komp byl ve stavu, že po zap chtěl jen a pouze floppy - nešel ani dostat do BIOSu. Z flopyny pak v pohodě nabootoval do DOSu, ale tam neviděl ani připojený hard.Usoudil jsem , že je BIOS v *****, stáhnul nový BIOS pro jeho desku a flashnul to. Po akci vše v pohodě, BIOS vypadá OK - už jsem skoro otvíral šampáňo ale chyba lávky - komp najíždí jenom do toho BIOSu - dál se za boha nedostane. Dával jsem default setting, baterku ven, cmos clear ale furt najíždí a skončí v BIOSu - poradte nebo to asi rozbiju - díky
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod georgino66 2. 3. 2007 17:32

no to bych taky moc rád věděl !
georgino66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ravenman 2. 3. 2007 18:45

georgino66 píše:no to bych taky moc rád věděl !l/quote]

tu si pozri clanky co v biose na co sluzi a potom si nastav bootovanie a uvidis ze to pojde
:arrow: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=37
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod georgino66 3. 3. 2007 11:09

Díky pane
georgino66
Kolemjdoucí

Další stránka