Flash biosu na QDI Platinix 2E

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod petyx 7. 3. 2007 08:44

Zdravim chtel jse mpreflashovat bios na desce QDI Platinix 2E,stahl jsem bios ze stanek vyroce i awdflashem,zapis biosu byl povolenen jak v biosu tak v byl vyndanej jumper na zakl. desce ,co by mel taky branit prepsani biosu.
awdflash prepsal cca prvni 4 okynka ( tusim ze to je boot) a pak nahlasil ze bios nejde zapsat protoze je chranen proti zapisu...
abych vypl pc a vyndal jumper (kterej tam uz davno nebyl...)
tedka se to po zapnuti dostane akorat do stavu ,ze si to rekne o bootovaci disketu, s hlaskou BIOS checksum error. z ty to nastartuje ale proste bios tam dostat nemuzu,porad to pise ze je bios write protect.... zkousel jsem i nekolik verzi awdflashe,ale stejen to nepomaha... neznate nekdo nejaky navod jak tomu vysvetlit ,ze to chraneny neni :) , nebo nejakej flashator co to proste neresi a flashuje,mel jsem jeden takovej kterej nahral cokoliv kamkoliv ,ale o disketu jsem bohuzel prisel:(
petyx
Junior

Odeslat příspěvekod jankop 8. 3. 2007 09:37

Zkus se podívat na přiložený odkaz, u konce popisují podobný problém.
Použití obecných programů je trochu riziko.

http://pages.sbcglobal.net/jefn/bootblock.html
jankop
Junior

Odeslat příspěvekod dnv 9. 3. 2007 23:31

pozri do návodu k update biosu,niektoré dosky od qdi vyžadovali na túto činnosť program afudos,nie awdflash
dnv
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 3. 2007 00:21

Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod georgino66 10. 3. 2007 22:34

Zdravím - poraďte někdo chytřejší

Dostal jsem do ruky kámošův komp - prý s tím nic neprováděl ale mám podezření jestli nějak nezahaproval jeho dost starý zdroj. Komp byl ve stavu, že po zap chtěl jen a pouze floppy - nešel ani dostat do BIOSu. Z flopyny pak v pohodě nabootoval do DOSu, ale tam neviděl ani připojený hard.Usoudil jsem , že je BIOS v *****, stáhnul nový BIOS pro jeho desku a flashnul to. Po akci vše v pohodě, BIOS vypadá OK - už jsem skoro otvíral šampáňo ale chyba lávky - komp najíždí jenom do toho BIOSu - dál se za boha nedostane. Dával jsem default setting, baterku ven, cmos clear ale furt najíždí a skončí v BIOSu - poradte nebo to asi rozbiju - díky
georgino66
Kolemjdoucí