od dockalacek 7. 9. 2024 16:33
Já jedu v inkoustovkách jen Brother, a když jsem zkoumal podmínky té pětileté záruky, tak ta platí jen do zátěže 1 000 stran měsíčně, ačkoliv maximum má 2 500. Teď jsem během dvou měsíců doporučil dva Brothery - T525W a T720DW (ten má duplex).
Na tvý otázky, asi takový průměr ve všem. Lidi oceňují poměrně nevotravné ovladače. Tohle je u recenze na 720DW:
S velkým očekáváním jsem si pořídil tuto tiskárnu a otestoval. Nastavení v menu tiskárny intuitivní,bohužel kontrola tisku a popisky na daném papíru ne příliš vysvětlující. Ale čištění proběhlo a tak jsem vytiskl testované strány a ty nevypadaly špatně. Poté jsem se vrhnul na tisk fotek,abych viděl kvalitu a bohužel zde je kámen úrazu. Pokud netisknete na fotopapír,tak i když použijete papír od Brother, počítejte s jemnými pruhy každých 17mm. Tyto pruhy nejsou pouze na fotopapíru,ale i tak ty fotky barevně nejsou nic moc.
Toto se mi stalo u prvního kusu a tak jsem jej vrátil. Domníval jsem se, že jde o chybu kusu, a tak jsem si pořídil jiný kus a opět vše probíhalo +- podobně. U druhého kusu byla hlavice čistější,ale jinak vše při starém. Opět pruhy na fotkách při tištění na obyčejný papír.
Závěrem bohužel tiskárnu nedoporučím nikomu, kdo chce mít slušné obrázky i na normálním papíru. Pokud tisknete texty s občasným barevným textem,tak Vám tato tiskárna může vyhovovat.
Já opět vracím a popravdě nevím, po jaké jiné značce se podívat,protože Brother byl pro mne vždy zárukou kvality....
Dodatek: Pořídil jsem si Epson L6270 a zmiňované pruhy při barevném tisku jsou při ekolonomické kvalitě znatelné méně jak u Brotheru, při vysoké kvalitě nejsou na normálním papíru vůbec, takže Epson vede. U Epsonu bezokrajový tisk,tady ho nemate. Automatický podavač na scxanner ( je vidět že ten Epson je vyšší třída,ale i cenová) Levnější náplně a lepší barvy originál barev. A v neposlední řadě kompatnější rozměry Epsonu, která se v pohodě vejde do 40cm šuplíku. Takže Epson jednoznačně ve všem lepší, jen cenový rozdíl nyní cca 3000Kč v neprospěch Epsonu je negativum,ale za mne to za příplatek jednozněčně stojí. (černá je černá a navíc pigmentová,tedy vydrží déle)
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)