Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aragus 20. 5. 2025 07:05

Ahoj, před pár dny jsem si koupil tuto tiskárnu (Canon Pixma TS5150) a funguje skvěle. Mám ale jeden malý problém s tiskem více stránek na jeden list ve Windows 11. Na jiném zařízení (Mac) to funguje bez problémů… Problém je jen ve Windows – když zvolím tisk více stránek na jeden list, obsah se v náhledu správně zmenší (například při volbě 4 stránek na list to zmenší náhled na čtvrtinu papíru, což je v pořádku), ale při samotném tisku se vytiskne jen jedna stránka z náhledu, ne všechny.

Zkoušel jsem to jak s PDF (Adobe Reader), tak i s PNG (přes klasicke tisk okno ve Windows), ale v obou případech bez úspěchu. Máte někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být?

Obrázek
aragus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sodrak 20. 5. 2025 10:22

ve Windows – když zvolím tisk více stránek na jeden list, obsah se v náhledu správně zmenší (například při volbě 4 stránek na list to zmenší náhled na čtvrtinu papíru, což je v pořádku)

- tak toto v poriadku nie je - a správne to vytlačí jednu zmenšenú stránku o veľkosti 1/4 z pôvodnej A4. Mám taký dojem, že "Veľkosť papiera máte zvolený A6
- v poriadku by to bolo, ak by tam boli zobrazené na jednej A4 všetky 4 stránky

Obrázek
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 5. 2025 11:28

aragus: Nevím, jestli ten obrázek je ten případ, který popisuješ. Ale z obrázku je patrné, že se tiskne jenom jednostránkový dokument (zašedlé pole s 1 u rozsahu tisku), takže těžko vytiskneš více stránek.

Sodrak píše:Mám taký dojem, že "Veľkosť papiera máte zvolený A6

velikost papíru má správně - 11,69x8,27 palce je A4
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod aragus 20. 5. 2025 11:33

@ilja2001: ano ten obrazek je z meho pocitace... nechci vytisknout vice stranek, jen vice kopii na jednu stranku ...

takhle to vypada na mem Macu

Obrázek

to je presne jak bych ocekaval ze se to bude chovat ve Windows .. staci mi jedna stranka ale x-kopii ..bohuzle ve Windows to nejsem schopen nastavit .. mel jsem za to ze to ma delat MULTIPLE -> Pages per Sheet .. ono to zmensi spravne (proporcionalne) ale bohuzel tam je jedna kopie

-- 20. 5. 2025 11:39 --

@sodrak: ano, jak rikate :) v poradku to neni (viz macbook screenshot nahore) .. na tiskarne mam default a4 a pri tisku take ... moc nevim jak jinak to zkusit nastavit. napada vas na co se podivat?

Obrázek

-- 20. 5. 2025 12:07 --

teoreticky to muze byt w11 issue: https://answers.maicrosoft.com/en-us/wi ... 34d446e2a6

-- 20. 5. 2025 12:18 --

tak asi fakt chyba w11 https://answers.microsoft.com/en-us/mso ... 873280fa5f .. musim udelat dvoustrankove pdf .. na jednostrankovych je chyba :-?
aragus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FILIPFJ 20. 5. 2025 12:21

Co si udělat 6 kopií souboru obrázku a pak je tisknout? Nebo zkombinovat do pdf na 6 stejných stránek?
FILIPFJ
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 5. 2025 12:27

já teda nevím, ale neuvědomuju si, že by to v AR ve windows takto fungovalo, vytisknout jeden list jako X menších kopií na jednu stránku.
zkouším to v AR na W10 na jiných tiskárnách a vždy se to chová stejně, jenom jedna kopie.
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod aragus 20. 5. 2025 12:30

problem je ze Pages je zasedle kdyz je to pouze jednostrankove PDF ... zajimalo by me jestli by to nekde pres registry slo aktivovat :) nevite nekdo??

FILIPFJ: ano je to volba, priapdne udelat pridat prazdnou stranku.. ale je to dost blby reseni :) nechapu proc by nemohlo fungovat tak, ze pokud je tam jen jedna stranka.. tak to automaticky klonovat dle toho pages per sheet.. ale co uz :) ja jsem rad za svuj mac a zena se s tim hold popere
aragus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 5. 2025 12:39

už to vidím, ano, u vícestránkových lze v AR nastavit do výběru Pages vícekrát jednu stránku, u jednostránkvého ne.

Co použít jiný program pro PDF? Třeba teď koukám, že v PDF-XChangeVieweru to jde i pro jednostránkový.
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod aragus 20. 5. 2025 12:51

zkousel jsem foxit a nic.. zkusim jeste ten pdf xchange viewer dik za tip

-- 20. 5. 2025 12:58 --

hmm tak to vypada ze to taky nefunguje ve w11 ... mam tam porad jen jednu stranku
aragus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 5. 2025 18:19

Tak jsem doma vyzkoušel tisk z PDF xchange viewer také na W11 a funguje mi klonování tisku u jednostránkového PDF na jeden list tisku, jak chceš. Při výběru stránek se musí zadat počet tisků do pole Stránky.
Obrázek
ilja2001
Junior