Monitor HP LP2465 vs vadne pixely

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jirka_ 8. 10. 2007 15:39

Zdravim, chtel bych se zeptat majitelu tohoto monitoru, jak jsou na tom s vadnymi pixely. Objevil jsem pomoci Nokia test monitoru jeden bod, ktery sviti trvale svetle modre. Standardne neni videt, clovek se na nej musi soustredit, aby ho objevil.
Premyslim o vymene (vyuziti 14-tidenni zaruky na vraceni penez), ale nerad bych dostal jiny, ktery by mohl byt treba jeste horsi - tak proto muj dotaz:-)
Jirka_
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 8. 10. 2007 19:34

do 14 dnů můřeš monitor vrátit, nikoliv vyměnit. Být tebou, tak tohoto práva využiju. Podmínkou je,aby monitor nejevil známky používání. O vadných pixelech bych pomlčela..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Jirka_ 8. 10. 2007 21:38

ja vim, ze muzu zbozi vratit ... ale mne jinak monitor vyhovuje, takze bych chtel spise jiny kus .... hlavne premyslim, jestli to ma cenu, protoze ho budu muset zabalit, odtahnout do obchodu (neni zrovna nejlehci), tam ho pry poslou do servisu, aby se zjistilo, jestli jsem mu nic neprovedl ... a teprve pak bych mohl dostat penize nebo novy kus ... proste plno prace, casu a doby bez monitoru:-(
Jirka_
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 8. 10. 2007 21:43

No pokud to není vyloženě tak žhavé a musíš se vyloženě soustředit na naleznutí onoho pixelu... navíc se Ti do toho evidentně nechce...

Takže to chceš abychom Tě dotlačili??

Já žil s čistým/bílým vypáleným bodem na 17" přes dva roky... Ale je příjemné po výměně ho tam nenajít...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CaiseR 8. 10. 2007 21:43

Na mem hp 2465 je take jeden vadny pixel - uprostred obrazovky cerveny.
Ja bych ho kvuli vadnemu pixelu nevracel, zvlast kdyz neni videt.
CaiseR
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_ 8. 10. 2007 21:47

no ja bych tam i zasel a absolvoval to, ale co rozhodne nechci, je to, abych si nakonec domu prinesl jeste horsi kus, nez mam ted .... proto me zajima, kolik lidi ma u tohoto monitoru nejaky pixel vadny, tj. zda je to normalni nebo spis vyjimka ...
ne, na prvni pohled videt neni, clovek musi vedet, kam se divat, aby ho objevil ... ale znate to, kdyz vite, ze tam je, tak na nej oci samy skouzavaji:-) navic kdyz sjem dal tolik penez do monitoru, tak bych byl rad, kdyby byl bez problemu ...
Jirka_
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_ 8. 10. 2007 21:48

CaiseR píše:Na mem hp 2465 je take jeden vadny pixel - uprostred obrazovky cerveny.
Ja bych ho kvuli vadnemu pixelu nevracel, zvlast kdyz neni videt.

ten tvuj je videt na prvni pohled nebo ne?
Jirka_
Junior

Odeslat příspěvekod CaiseR 8. 10. 2007 21:57

ten tvuj je videt na prvni pohled nebo ne?

Celkem je videt na svetlem pozadi, je ve spodni casti priblizne uprostred panelu. Ale uz si ho moc nevsimam, da se na to zvyknout - v textu se celkem ztrati.
CaiseR
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 8. 10. 2007 21:59

OT:
"Na mem hp 2465 je take jeden vadny pixel - uprostred obrazovky cerveny." - CaiseR
"Stejně jako u IPS panelů jsou i u MVA/PVA vadné body zhasnuté." - Zive.cz

LP2465 ale nemá TN panel ... :?:

Vzhledem k tomu, že jsem četl o více monitorech s PVA a svítícími vadnými body, moje otázka zní - Jsou monitory s PVA, u kterých vadné body svítí a jiné, u kterých nesvítí nebo to má Živě špatně?
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka_ 8. 10. 2007 22:43

CaiseR píše:Celkem je videt na svetlem pozadi, je ve spodni casti priblizne uprostred panelu. Ale uz si ho moc nevsimam, da se na to zvyknout - v textu se celkem ztrati.

zajimavy je, ze ten muj je horizontalne taky uprostred monitoru, vertikalne pak cca 5 cm od spodni hrany, pri testech pomoci nokia monitor testu je videt u bile barvy (jako svetle modry) a cervene (jako cerny), u ostatnich (modra, zelena, cerna) videt neni ...
jen ze zvedavosti - proc sis ho nenechal vymenit?
Jirka_
Junior

Odeslat příspěvekod Jackal 8. 10. 2007 22:50

Měl jsem kdysi na LCD monitoru 2 subpixely a pokud jsem je nehledal, tak jsem je neviděl. Neřešil bych to. :wink:
NB: ACER Aspire 7741G, Intel® Core™ i5-430M 2.27GHz/2.53GHz, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 7 64bit Home Premium, Avast! Internet Security 5
Telefon: HTC HD7, Dell Streak Mini, CoPilot Live 8.2.0.406 - Evropa 2010/03 (17.12.2010), Navigon 2.6.1 - Europe
Jackal
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Caderom 8. 10. 2007 22:52

Jirka_: Ty máš vadný červený subpixel, subpixely jsou tři v barvách RGB (červená, zelená, modrá), proto na zelené a modré barvě pozadí není nic znát, bílá se skládá ze všech tří, proto je tu malý posun do modra.

To ale odporuje tomu, co napsal CaiseR ...
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CaiseR 8. 10. 2007 23:52

Tak jsem to jeste trochu prozkousel:
na zeleném pozadi je cerny
na bilem je cerveny
na modrem neni videt
na cervenem take neni videt

jen ze zvedavosti - proc sis ho nenechal vymenit?

Kupoval jsem ho v normalnim kamennem obchode a tusim, ze 1 vadny pixel u Hp neni na vymenu monitoru. Ale i kdyby byl, tak bych si ho nejspis nechal. Jak rikas, neni jistota, ze druhy bude v poradku a neni to takova hruza.
Presneji je ten muj take horizontalne uprostred a vertikalne 8 cm od spodni hrany :| .
CaiseR
Junior

Odeslat příspěvekod Jack_spk 9. 10. 2007 00:06

HP meni monitory aj ked je iba 1 mrtvy pixel
Jack_spk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hulino 9. 10. 2007 08:15

caiser: ak mas mrtvy zeleny bod tak na bielom pozadi je purpurovy a nie cerveny, pri vadnych subpixeloch vznika kombinacia CMYK, ak je vadny zeleny tak na bielom je purpurovy bod, ak je vadny cerveny tak je azurovy a ak je vadny modry tak bod je zlty. ked sa ma zobrazit farba mrtveho subpixelu tak bod je cierny. ak su vsetky tri subpixely mrtve tak u TN svieti bod bielou farbou a u PVA/IPS je trvalo zhasnuty - cize cierny. pri ciernom pozadi svieti u TN bod farbou vadneho subpixelu (cervena, modra, zelena), ak su vadne dva subpixely svieti bud azurovou, purpurovou alebo zltou. u PVA/IPS je na ciernom pozadi pri vadnych subpixeloch bod vzdy cierny. je to dane technologiou vyroby, u TN usporiadani krystalov pri vypnutom stave svetlo subpixelmi prechadza, naopak u PVA/IPS usporiadani krystalov pri vypnutom stave subpixelmi svetlo neprechadza.

uf dufam ze som nic nepoplietol a da sa to precitat :roll:
hulino
Junior

Další stránka