vyber multifunkcneho zariadenia

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod macano 24. 11. 2007 13:59

Vyberam multifunkcne zariadenie do max 4500SK

vlastnosti:

1. co najnizsie naklady na tlac
tlacit budem hlavne cierno biele (dokumenty), fotky prilezitostne

2. ide mi o to, aby nezasychali naplne (napr. raz mesacne vytlacim par fotiek a tak raz dva krat tyzdenne nejaky text) nechcem, aby som po par tyzdnoch idle cinnosti zistil, ze naplne su zaschnute - cize toto je pre mna hlavne kriterium

3. co je lepsie oddelene farebne naplne alebo farebne naplne vcelku?

vybral som tychto kandidatov

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10495891
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8615623
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10315217

za vsetky postrehy dakujem
macano
Junior

Odeslat příspěvekod RST-marek 24. 11. 2007 15:17

HP 4180 jsem už dával několik a zatím bez problému. Já preferuji HP mám na nich nejmíň závad. I když na druhou stranu s opravami jak Epson, tak i Canon, či OKI nebyl taky nikdy problém, vždy jsem hned sehnal náhradní díl jaký jsem potřeboval. Ingousty beru od InkTec, nejsou úplně nejlevnější co se asi dají sehnat, ale opět - bez závad. Což si myslím že je důležitější nežli ušetřit 10,- na 100 stránek :lol: .Dále - u HP mi hlavy nezasychají, kolikrát netisknu i 1/4 roku. Ale imunní proti zasychání je laser, tam nemá co zasychat :) . Taky jsem již dával barevný laser (taky HP), taky velmi pěkný tisk.
RST-marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod macano 24. 11. 2007 15:22

a co tie oddelene vs cele naplne?
macano
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 24. 11. 2007 15:54

no ja bych zase HP nejradeji hazel oknem, zatim samy problem a drahe naplne :( Ovladace s nekolika sty MB jsou taky uzasne :(
Prave 4180 jsem daval k sestave je to nejaky mesic...nejdriv neslo nacist orig CD a sosani nekolik set MB ovladacu z webu pres GPRS byl zazitek. Problemy neustaly, listy se zasekavaly, brala vice nez jeden, a poslednich 5 nevzala vubec...ale to u takovychto levnych tuctovek muze byt otazka kusu.

Ted jsem se naucil na Canonky, sam mam MP500, bral jsem uz i MP220 a 520 a zatim max spokojenost, ale ty zase zacali davat cipy...neorig naplne se daji koupit kolem 100Kc/ks ale uz jsem nasel na webu i kolibku s cipy ktere nekontroluji hladinu inkoustu :)

Pro levny tisk je pochopitelne dulezite mit oddelene tiskove kazety :)

PS: ono navic to HP vypada celkem lacine a MP520 s barecnym LCD bude hodnotnejsi ,) ma take velmi dobry scanner, skoda jen ze uz nema CD tisk jako MP500 a o jednu mene naplni.

Suma sumarum, u me ses trefil vyberem a ja bych ti (i kdybys ji sam nenavrhnul) doporucim MP520
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod macano 24. 11. 2007 17:56

o HP a zasekavani papiera som pocul od vela ludi, som myslel, ze sa uz polepsili, a tie mamutie ovladace ma tiez stvu...

takze asi ta canonka

ako je to u tejto canonky so zaschynanim naplni po dlhsej (2tyzdne-mesiac) dobe netlacenia?
macano
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 25. 11. 2007 20:03

se zasychanim nemam problem.

U tech HP je s podavacema zel bohu´problem i u modelu za vice jak 10 000 :( a tam uzpodobne detske nemoci opravdu vadi.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 25. 11. 2007 23:06

Z vlasní zkušenosti ti také můžu doporučit ten Canon. Teď mám MP600 a jsem maximálně spokojen. Jak s vlastním zařízením, tak ovladači. Předtím jsem měl HP. Dost dlouho sloužilo dobře, ale pak začaly zasychat barevné inkousty a to prakticky okamžitě!!! po ukončení předchozího tisku a to i u úplně nových originálních kazet. Projevovalo se to tím, že každá stránky byla z poloviny proužkovaná a dobrá byla teprve ta druhá půlka. A to prakticky u každé stránky. Čištění nepomohlo a ani značkový servis nic nevyřešil. S ovladačema jsem neměl problém.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 27. 11. 2007 09:54

Chcel by som kupit multifunkcne zar. Chcem to vyuzivat prilezitostne.(2x do mesiaca) 95% ciernobielo a 5%farebne. Atrament zaschne a laser.zariadenie je drahe. Je prevadzka lasera lacnejsia ako atrament? Fotky tlacit nechcem(ale 5ks za rok ano. Podla prispevkov tu mam vybrate MP520 alebo laserova Tie lacne laserky netlacia farebne. Cena tu nehra rolu,ale 30 000 za to nedam. Ide mi o lacnu tlac nekazivost nezasichavost. Velkost ovladacov a rychlost tlace mi nevadi. Ako je to z naplnmi? Ked stale tlacim ciernobielo a minimalne farebne. Aby ta cierna neminala drahsi toner. Pictbridge,citacku kariet a zoow nepotrebujem. Iba aby sa dalo kopirovat bez pc. A rozlisenie staci aj 1200dpi na text ale tie fotky? Za navrhy dakujem.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 27. 11. 2007 10:24

ja s Canonem a zasychanim nemam problem ani kdyt netisku 1/4 roku.

Ceny naplni najdes v shopech, ty ti tu vypisovat nebudu.

Myslim ze MP520 bude na tve ucely vhodna.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kniter 27. 11. 2007 16:02

Diky za radu. Berem teda tu MP520. A chcem sa este spytat kolko stran A4 vytlaci na jednu napln(cierna). Kolko vymen za sebou doporucujete z reciklovaneho atramentu ak sa to da?
--------------------
diky,poradili ste mi je to dobra masina. Neviem vsak ako sa da farebny obrazok z pc vytlacit ciernobielo. Ten prog.je anglicky :-( dufam ze na to pridem.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 11. 2007 14:09

Moje MP500 ma cipy, takze zadne refilkity apod nepripadaji v uvahu :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 29. 11. 2007 20:40

Já mám v nastavení tisku volbu "tisk v odstínech šedi" a po zaškrtnutí téhle volby by ti měl jakýkoliv barevný obrázek nebo dokument vylézt pouze ČB.
tombas
Junior