Jakou multifunkční ČB laserovku?

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mh 20. 4. 2008 18:08

Máme v práci HP 4255 a strašně řve, když si bere papír, zapíná se apod., navíc teď ještě asi zaschla černá barva. Proto jsme se rozhodli pro nákup nového multifunkčního zařízení.
Cenový strop je velmi nízko, proto se musím uskromnit jen na kopírování, skenování, tisknutí bez duplexu a pokud by to bylo možné tak i faxovaní. Našel jsem zatím jen HP LaserJet M1522NF, která to splňuje, nicméně se mi zdají vysoké náklady (oproti třeba Minoltě 1380MF). Nemáte nějaký tip? U HP se mi líbí L AN. Dále bych se chtěl zeptat, zda nějaké levné laserovky umí tisk z dosu...? Díky za každou radu.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_J 20. 4. 2008 19:02

Radu dostanete až když řeknete jeden z nejpodstatnějších údajů: kolik toho vlastně měsíčně budete tisknou? Bez tohoto je zbytečné se Vašemu dotazu věnovat ...

Prosím tedy o doplnění ;)
Petr_J
Junior

Odeslat příspěvekod mh 20. 4. 2008 20:21

Měsíčně tipuji směšných 300, max.400 výtisků, nicméně se chci vyvarovat inkoustové tiskárně...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mh 21. 4. 2008 20:40

Zatím mám 2 favority:
HP LaserJet M1522nf MFP
Samsung SCX-4521F
Samsung sice nemá RJ45, ale má LPT a válí se mi tu D-link print server, takže to snad nebude problém. Kterou byste doporučili? Cenově jsou na tom stejně. Předpokládám, že HP bude mít lepší dostupnost spotř. materiálu, ale zase má záruku jen 12měsícu... Díky

// Ještě bych se chtěl zeptat na kvalitu alternativních tonerů. Jak jsou na tom? Díky
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 21:15

Toho Samsunga nedoporučuju. Je to sice ekvivalent (levnější) Xeroxu PE120 a na rozdíl od něho umí skenovat po síti. Ale:
1) i s originálním tonerem tiskne šeďáky
2) alternativní tonery jsou horor. Měl jsem jakési polské náhražky - po několika desítkách stránek to napsalo nějakou systémovou chybu a valil jsem ten toner reklamovat (a již nikdy více). Naši renovátoři - Abel nedělá, MIP2000 a Ecotoner něco udělali, ale velké problémy s čipy. Poté, co u třetí renovace k tomu opět musel jet technik z Ecotoneru na místě uzpůsobit čip jsem si řekl, že to za to nestojí.
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod mh 21. 4. 2008 21:19

Díky moc za info! Předpokládám, že u HP takové problémy nejsou u alternativních tonerů. Přeci jen používá standardní toner... Nebo se pletu?
Spíše mě udivuje, že ta HP je tak levná - přeci jen je to HP a funkce se mi zdají být více než dobré...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 21:25

protože budu tohle opět pro novou kancelář řešit, docela se koukám po repasovaných kopírkách s možností tisku - ale ty asi chceš něco ještě levnějšího.

JO a tisk z DOSu by neměl být problém, ale musíš se širokým obloukem vyhnout levňoučkým GDI krámům, jak tam není napsáno PCL tak pryč od toho!
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod mh 21. 4. 2008 21:32

Tak u toho HP je napsáno: Standardní jazyky tiskárny: HP PCL 6, HP PCL 5, emulace HP Postscript level 3
Tisk z DOSu není podmínkou, ale výhodou - používáme pokladní systém a Účto v DOSu a přeci jen faktura z laserovky vypadá lépe než z jehličkové tiskárny:)

Jinak k té ceně: toto řešení vychází na necelých 4000,- bez DPH což se mi zdá jako krásná cena a doteď sloužila multifunkční ikoustovka HP, která už má na mále a opravovat ji asi nemá smysl...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 21:46

9000 bez DPH se mi dneska nezdá nějak málo, Xerox Phaser 3200 MFP dostaneš za 7000 bez DPH (ale nemá fax). Xerox PE120 dostaneš za 7700 (renovace jde líp než u Samsungu, ale tak max 1-2 krát) i s faxem... Ale jak se tak dívám, ta list-price od HP je mimo reality. v Autocontu (leták 04/08) ho dostaneš za 4590 bez DPH - to je trochu jiný kafe. A na renovace tonerů si zavolej do velkých renovačních firem - Abel, ecotoner - většinou by měli vědět zda to umějí nebo alespoň připravují.
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 21:55

mimochodem, jestli to koupíš, mejlni mně pak jak se ti to líbí a za koliks to sehnal...
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod mh 21. 4. 2008 21:58

Ano, ofiko stránky jsou mimo realitu. Dá se sehnat jak říkám pod 4000,- bez DPH, což se mi zdá být krásná cena.
Myslíš tedy, že by to šlo rozeběhnout i pod tím DOSem?
Vidím, že tomu opravdu rozumíš, napadá tě nějaké jiné řešení, řekněme do 5000,- bez DPH?
Pak bych se chtěl zeptat, jak je to s faxem. Vidím tu dvě RJ11 zdířky a jestli se nepletu, tak je to jedna vstup a druhá výstup pro telefon, takže to může být bez dalšího příslušenství na jedné lince. Nebo se pletu? Díky moc.

P.S. Pokud to koupím, určitě napíšu!
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 22:31

fax - je to tak. většinou to funguje tak, že pokud to vezme obsluha a uslyší pípání, tak vyťuká na tefounu něco jako *9* a zařízení si to převezme.

DOS - mělo by to jet jako kterákoliv jiná PCL tiskárna v DOSu (hmmm, ale bacha na připojení, USB pod DOSem nerozjedeš a na síť by mysel být tvůj soft nachystanej. Snad nějakej převodník USB/LPT - ale u běžných dodavatelů mají jen opačné. Snad http://www.papouch.com/shop/scripts/_de ... cislo=0223)

JIné levné zatím nevím, sám si znovu mapuju trh, budu bojovat o barvu za 23000 ale abych byl nachystanej na levnější eventualitu.
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod arne1 21. 4. 2008 22:36

jestli to účto jede v DOS okně ve WIn, tak by to mohlo fungovat, případně něco takovéhoto : http://www.dos2usb.com/
arne1
Junior

Odeslat příspěvekod mh 22. 4. 2008 18:50

Díky za reakce. Bohužel počítače (celkem jsou tři v síti) již mají vždy svou jehličkovou tiskárnu > LPT redukce není tedy možná. Není to ani tak moc třeba a zákazníci snad přežijí faktury z jehličkové :)
Já myslím, že jsem rozhodnut. Ještě pošilhávám po mírně dražších, kdyby byl třeba drahý fotoválec, ale myslím, že HP stejně vyhraje. Když jí pořídím tak ti napíšu SZ. Ještě jednou díky za rady.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arne1 22. 4. 2008 21:29

ještě na okraj, kdyby šlo o trochu více tisků, radil bych trochu dražší Kyoceru. Do té se dosypává jen prášek, válec je na 100kilo. Na provozním materiálu s e to ale za pár let zaplatí.
arne1
Junior

Další stránka