Situace se má takto.Mám CRT 21" Eizo Flexscan F77S a ikdyž jsem s ním celkem spokojený, uvažuji o změně.Vzhledem k tomu, že to bude můj 1. lcd monitor, mám pár dotazů.
1,Jak je to s frekvencí.Mám frekvenci na 100 Hz a u lcd jsem si nevšiml že by byla větší než zhruba 75 Hz, nebudu tedy vidět "lítání obrazovky" jako tomu je u crt když je malá frekvence?
2,Je o tolik horší technologie TN než klasické CRT a stojí si tak připlatit za např.S-PVA?
3,Jak je to s životností LCD, vydrží aspoň 4 roky?
A teď k samotnému výběru.
Monitor budu používat na internet,fotky,práci, filmy, vůbec ne hry.Cena max. 14 tis. maximální hranice ale jen když bude mít smysl dát víc za např.S-PVA oproti TN.
V uhlopříčce mám jasno 21" jsem měl doteď, takže 22" by nebyla žádná změna, tak proto 24".
LCD monitorů je na trho spousty.Snad neexistuje počítačový komponent, kterého by bylo víc na výběr.
Takže jen tak zběžně mě zaujal Samsung T240, je to novinka a navíc podle prvních informací by měl vypadat slibně a cena je dobrá.
Ale narazil jsem i na technologii S-PVA v této ceně a to na HP 24" LP2465
Takže má cenu připlatit si za HP nebo ušetřit kolem 3 tisíc a vzít nějaké TN např. Samsung T240
Nebo na mé požadavky jiný adept.Podotýkám, že ergonomii, vzhled, porty apod. neřeším jen kvalitu panelu.