27" monitor i televize

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Atifanda 24. 10. 2010 17:40

A co tahle novinka pokud nepospícháš - počkáš si na recenzi nebo pokud narozdíl ode mě si dokážeš dohledat a přeložit na zahraničních webech...
http://www.benq.com/products/product_de ... oduct=1706
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82642
Benq vychazí s novou řadou VA monitorů (A -MVA) otázkou je, kdo je výrobcem a jaké jsou skutečné parametry. Pozorovací úhly 178/178
U odezvy píšou: Response Time(Tr+Tf) typ. 25ms, 8ms (GtG)
Nšjak mi to připadá i podle ohlasů, aby tam nebyl namontovanej panel od samsungu 2380m
Ale na televizi a práci by šel ne za 5,5k
Atifanda
Junior

Odeslat příspěvekod activer 24. 10. 2010 22:33

Jak tak nad tím přemýšlím, hodně by se mi líbilo mít monitor s poměrem 16:10. Taky bych chtěl mít hdmi vstup. Začínám nabývat dojmu, že abych byl opravdu spokojenej a nedělal moc kompromisů, budu se muset prohnout víc.
Co říkáte na tyhle dva:
Dell U2410 a HP LP2475w ?
Když už něco takového kupuju, chci aby to mělo nějakou životnost faktickou i morální. Nehodlám za pár let měnit (nebo být nucen - odfláknutost spotřební elektroniky obecně mě hodně štve).
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Atifanda 25. 10. 2010 07:51

Problém je právě v tom, že my jako zákaznici jsme tlakem na výrobce ke snížení ceny a v rámci konkurenčního boje zavinili to, že snahou ušetřit a stlačit cenu co nejníž dávají do spotřební elektroniky levnější komponenty třeba i horší kvality ..viz. těch ušetřených pár centů u Dellu za kondenzátory.
Atifanda
Junior

Odeslat příspěvekod celim 25. 10. 2010 09:31

Tak ten HP LP2475w mám už téměř dva roky. Kupoval jsem ho kvůli editaci fotek a pak , a to asi hlavně, jej využívám jako TV. Velkou výhodou je rozlišení 1920*1200, které umožňuje zobrazit dvě stránky textu vedle sebe. Jelikož hraji tak nejvýš mariáš, tak mi vyhovují i odezvy.
Navíc jsem si k němu připojil settopbox, tak ani nemusím kvůli TV počtět PC(míň to pak žere).No a nahrávat mohu jednak od TV karty a jednak do USB flash v settopboxu, protože monitor má dva DVI.Vůbec je velmi bohatě obdařen konektory
celim
Junior

Odeslat příspěvekod activer 25. 10. 2010 14:25

Atifanda: Souhlasím. Jak východisko (pro sebe) vidím nekupovat tu nejspotřebnější spotřební elektroniku.
Nevím ale, jestli konkrétně zde příplatek na U2410 opravdu k něčemu povede..:/

celim: To rád slyším! Klidně by jsi mohl napsat link na set-top box, který používáš. Ony jsou parametrově LP2475w a U2410 podobné. K Dellu mě osobně přiklání vyšší sympatie ke značce, a co je hmatatelnější, záruka next business day 3 roky.
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod activer 25. 10. 2010 16:28

Tak, ptám se vás: má někdo něco proti tomu abych si z alfacompu objednal Dell U2410?
Ještě nějakou dobu budu číst další recenze a zkušenosti a pak bych byl nejradši, aby kritici mlčeli navěky;)
activer
Kolemjdoucí

Předchozí stránka