Samsung LED TV vs LCD TV

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kiki0 9. 11. 2010 13:14

cawte , takze uvazujem o kupe noveho televizora , som rozhodnuty pre dva typy od znacky Samsung s uhloprieckou 94cm , budem ju mat v izbe cca 3x4 m. O ine znacky zaujem nemam !

1. Samsung LCD TV LE37C630 , cenovo okolo 530€.
Popis :

jedna sa o 100Hz technologiu ,

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 30-cierna/

2. Samsung LED TV UE37C5000 , cenovo okolo 570€

jedna sa o 50Hz technologiu , ostatne funkcie su rovnake s LCD TV

Popis :

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 00-cierna/

pripadne asi najlepsiou volbou by bol Samsung LED TV UE37C6000 ktora ma 100hz technologiu ,LED podsvietenie atd, ale to uz prevysuje moje moznosti kedze cena sa pohybuje okolo 720€ , mohol by som si dovolit ju v 82cm uhlopriecke ale to sa mi zda uz male do mojej izby, tam by bola cena okolo 550€.

Takze chcel by som vediet ktore by ste mi skor odporucali LCD alebo LED , kedze ju do vianoc chcem kupit , chcem nanom pozerat Full HD filmy vsetkeho typu cez USB , a neviem ci je viditelny rozdiel napr. pri akcnych scenach pri 50Hz a 100Hz technologii ?! Mna skor pritahuje ta LED technoligia , kedze TV je tensi , menej papa ekektriku a krajsie farby , ale pockam si na nazory inych ludi , pripadne skusenosti s danymi technologiami .

Dakujem za pomoc

S pozdravom Kiki
Naposledy upravil kejki3 dne 17. 12. 2010 14:28, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D3VL3R 9. 11. 2010 14:09

LED je určitě lepší, hlavně ve spotřebě a 50Hz dostačujici pokud se nebudeš dívat z blízka.

Ale pokud chces prehravat HD filmy primo z USB tím, že ho dáš do TV, tak to nepůjde, televize nemá v sobě žádný přehrávač (pokud ano budou stejně problémy), z USB můžeš maximálně pouštět mp3 a obrázky, videa ne...

Já to mám přes notebook pomocí HDMI...
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2010 14:22

Nektere TV umi i mkv/H264, ale problem byva s DTS zvukem, pripadne VELMI CASTO narazis u ripu s vyssi bitrate. Hlavne u level 5.1 s vysokym poctem (16?) reference frames. (Ne, ted jsem opravdu nemluvil o zvuku.)

Zkracene a polopaticky pro smrtelnika: nektere fullHD filmy neprehrajes vubec, nektere pujdou jen bez zvuku.

Proto bych asi radeji volil levnejsi telku a k ni nejaky mediatank s LAN a USB2 pro externi disk. Cenove to vyjde cca nastejno. 100Hz nevyuzijes, pro 3D je to malo a bezne si rozdilu normalni clovek nevsimne. U notebooku a stolnich LCD mas 60Hz.

LED ma jedinou vyhodu ve spotrebe, zadne jine benefity nevidim. Zivotnost bude zrejme nizsi, nez u CCFL, ale to nikdo s jistotou nerekne a vyrobci o tom "taktne" zaryte mlci. Duvodem je samozrejme byznys.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod xleo 9. 11. 2010 14:33

U nových LED Samsung TV, třeba konkrétně 6000 řada a výše umí přehrávat filmy z usb bez problémů a to různé druhy kontajnerů jako avi,mkv,mp4,ts...tak různé druhy kodeků divx,xvid,h264,mpg4...a to i full hd 1920x1080. Vyzkoušel jsem spoustu filmů a seriálů i ve full HD a ještě se mi nestalo, že by nějaký nešel. Mám SAMSUNG ue32c6000. Obraz parádní a hlavně je perfekní možnost přehrání velkého množství formátů z externího disku přes usb vstup. Teď jsem si napříkal pouštěl film v mkv z eterního disku a měl 9 GB a televize ho bez problému zvládla s nádherným obrazem...
Corsair 520W, Asus P5N-E SLI, Intel Core 2 Duo E8500, 4x 1024 MB A-DATA Extreme DDR2 800+, BFG 8800 GTS 512 MB, HDD WD Raptor 74 GB, Samsung 750 GB , DVD LG GSA-4120B a DVD LG GSA-H22L
xleo
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2010 14:41

Nekdo v okoli ma novou (v rijnu) Samsung, typ z hlavy presne nevim, velikost je o chlup pres metr, tj 40-42" a byla hodne draha. Spoustu mkv prehraje, to ano. Vsechno ale ne. Priznavam, ze jsem schvalne a nikoliv nahodou vybral "lahudky", abych telku potrapil a dotycneho namichnul.

Ano, zlepsuje se to. Ale k dokonalosti krok chybi.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod xleo 9. 11. 2010 14:53

Je možné, že ta moje UE32C6000, taky některé mkv nepřehraje, ale běžné filmy většinou ano, takže já jsem spokojený. Je pravda, že jsem narazil i na jednu ukázku, kterou nezvládla, ale to byla ukázka s velmi vysokým datový tokem a to jsem čekal, že to nepůjde. Běžné filmy a seriály v mkv a v avi zvládá a to je hlavní. Měla by zvládat například dle specifikací u mkv(h.264) rozlišení až 1920*1080, 6 až 30 snímku za sekundu a přenosovou rychlost až 25 Mb/s a zvukové kodeky mp3,ac3, lpcm,adpcm, dts. To se mi zdá dostačující.
Corsair 520W, Asus P5N-E SLI, Intel Core 2 Duo E8500, 4x 1024 MB A-DATA Extreme DDR2 800+, BFG 8800 GTS 512 MB, HDD WD Raptor 74 GB, Samsung 750 GB , DVD LG GSA-4120B a DVD LG GSA-H22L
xleo
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2010 15:09

Pozor, ted se uvedu na pravou miru, abychom se spravne chapali.

Vetsinu mkv jiz prehrajes i na televizi. (A stale jsou nektera, jez nelze prehrat ani v Popcornu.)

Problem nastane az u level 5.1 a vysokych ref fr.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kiki0 9. 11. 2010 16:14

no tak zaujimave , niekto tvrdi jedno niekto druhe , tak ale asi budem hlasovat skor na ten LED telku , kedze su tam krajsie farby a fakt su tenke na co sa dobre pozera :D , hlavne by ma zaujalo ci aj telka Samsung LED serie c5000 prehrava v pohode Full HD filmy ako seria c6000 , no ale teoreticky by mala , ale to si este zistim , zatial diki za rady , niektore veci,skusenosti som musel pocut ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2010 16:19

Cim vyssi model, tim lepsi prave hlavne ten prehravac. Panel televize je stejny, jina je bohuzel prave hlavne ta elektronika. (a rozmery, ramecek, design)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kiki0 9. 11. 2010 17:09

mozno by sa to dalo vyriesit nahranim noveho FW do televizora ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2010 17:15

S tim bych si urcite NEHRAL. Bude tam jiny HW, rozdil x tisic korun nebude jen firmware. Nehlede na to, ze neoriginal firmware = telka bez zaruky.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod D3VL3R 9. 11. 2010 19:06

Já mám LCD samsung LE32B5xx a ta přehrává pouze obrázky nebo pouští hudbu, takže filmy only HDMI nebo VGA
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Junior

Odeslat příspěvekod kiki0 9. 11. 2010 20:06

ak sa nemylim tak rada LE32Bxx su starsie LCD-cka , nove rady LE32Cxx uz maju podporu prehravania filmov cez USB , takzv. USB 2.0 Movie , cize prehravaju formaty ako : AVI, DivX 3, DivX 4, DivX 5, DivX 6, JPEG, MKV, MP3 cize pri prehravani Full HD filmu vo formate MKV by problem nemal byt ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kiki0 17. 12. 2010 11:45

takze som sa bol pozriet do predajne na tie Ledky a neskutocne krasne farby a hlavne konecne cierna ako ma byt , akurat som mohol porovnat rozdiel medzi Samsung LED seria C6000 a podtym bola Panasonic Plazma a neskutocne velky rozdiel vo farbach a v kvalite obrazu , plazmy ani zdaleka nedokazu zobrazit taku ciernu farbu ako LED-ky , takze umna jednoznacna vyhra Samsung LED , aj ked sice ceny LED su zatial predrazene ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 12. 2010 15:37

Plazma nedokaze cernou? WTF? Od kdy? Cerna na Plazme = vypnuta, nesvitici bunka. Cernejsi cerna uz byt nemuze, nez kdyz v noci zhasnes ... nebo ano?

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka