Samsung LED TV vs LCD TV

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod skype 17. 12. 2010 16:02

Jak říká KineCZek...plama má nejlepší černou. Jenže v obchodě s divným osvětlením se Ti může zdát, že LCDčko má lepší černou, protože plazma má na panelu sklo, od kterýho se odráží světlo. Doma budeš mít naprosto odlišný osvětlení.
Navíc nic nevíš o nastavení obrazu na TV. Nedivil bych se, kdyby schválně rozštelovali levnější plazmu aby si lidi koupili dražší LED LCD která je suprově nastavená :)
Odeslat příspěvekod borin7 17. 12. 2010 16:19

Taky zalezi jak byla ta plazma Panasonic nastavena.Ja teda nevim,ale mam plazmu Panasonic a černa je proste černa!
Av Harman Kardon 355+JBL ES 80,iXtreamer,Nad Viso HP50+Fiio X3,Panasonic TX-P50ST60E,Panasonic DMP-BDT360EG,Mazda 3 165G
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 17. 12. 2010 16:52

Heh, par poznamok:
1. Plazma ma lepsiu ciernu ako ktorekolvek lcd, je jedno ci led ci neled
2. Preco to musi byt samsung, ku kazdemu samsungu najdete lepsi ekvivalent u inych znaciek - super obraz maju japr sharp, philips
3. Zvazovali ste plazmu?
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod kiki0 18. 12. 2010 15:44

no to je sice pravda ze sa moze odrazat svetlo na plazme v obchode ale tak isto sa moze odrazat svetlo na samsungu , proste akurat boli pod sebou tie telky a mne sa vobec nezdala cierna farba na plazme ciernou , kamos ma plazmu panasonic a ked som sa kukal nan unho doma tiez ziadna slava , proste farby ako na starej crt , a mato vela minusov , je tazka , vysoka spotreba , je to moj nazor podla toho co som videl ,
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 12. 2010 15:55

Necerna cerna na plazme neexistuje. Pokud je spatne nahrany film, ze je tam tmave seda, ukaze PDP sedou. Kde ma byt cerna je ale vypnuty panel. Paralela se zhasnutim v noci je naprosto na miste, cernejsi cerna uz nemuze byt.

Zadne LCD taktez nemuze NIKDY mit lepsi cernou, nez PDP. Nemuze, protoze pod LCD neustale sviti podsviceni a svetlo je v pripade zobrazeni cerne barvy kouze blokovano uzavrenymi subpixely. Pod nimi vsak podsviceni stale sviti a je naprosto lhostejne, zda pod nimi sviti LED, nebo CCFL.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kiki0 18. 12. 2010 19:33

ja stebou maximalne suhlasim , ja som len napisal svoj nazor ako som to vnimal ja , na telkach akurat skoncil film a isli titulky , cize cierna plocha a biele pisma a bol tam dost viditelny rozdiel medzi LED a Plazma ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Atifanda 20. 12. 2010 16:08

Já ti dám svojí zkušenost s koupí televize:
Měl jsem v merku plazmu od Panasonicu 37" ..tak jsem si řekl zajedu někam, kde si je víc televizí na jednom místě, abych si je mohl prohlédnout. Zašel jsem do Datartu a Electroworldu a sledoval jsem obraz televizí v uhlopříčce 37". Budeš se divit, ale nejlepší obraz tam měli zbrusu nové LEDtv samsung, pak měli lepší podání než zmíněná plazma i lcd ve stejnej uhlopříččce no a plazma od Panasonicu? Zrovna dávali fotbal, a všechno bylo v Datartu takový přesaturovaný trávník měl barvu spíš žlutou než zelenou a strašně blikala. Ve worldu jela nějaká rallye a zase lcd úplně někde jinde než plazma tam to bylo vyštelované tak, že stromy už chytaly šedou barvu jak to bylo stažené.
Náhodou jsem se pak dostal k soukromému prodejci a ten měl tuhle plazmu mezi lcd, ale vyladěnou tak jak má být a můžu ti říct, že žádné lcd se tam na ní nechytalo jak v úhlech tak v podání barev. Holt je třeba prodávat a jak vidíš u Worldu a Datartu tyhle triky ovládaj mistrně.
A zkušenosti z užívání : žlutej trávník dokážeš taky dynamickej mód od výrobce a ještě pohrát s barvy.. dál umí 100hz i 50hz ..říkal jsem si zkusím jak hraje 50hz no a vida záhadné blikání z obchodu jsem poznal také hned.
Takže nevěř tomu co uvidíš na vlastní oči v takovýhle obchodech.
Jinak černá je opravdu černou kort u řad 2010, mínus je ve dne , že lesklá obrazovka odráží vnější vlivy a tak se černá zdá být spíš šedou, ale lcd v odlescích se chová stejně.
Jdeš okolo televize a obraz vidíš ve 180°
Spotřeba večer 98-120w , přes den podle scény 130-210w standertně okolo 170w
Na lcd (nemyslím led) budeš taky přes den okolo 120-140w ve stejné uhlopříčce.
Tím tě nechci přemlouvat ke koupi plazmy, ale jen jsem ti sem dal svojí zkušensot s prodejci televizí ;-)
Atifanda
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 12. 2010 16:47

Ten clovek mi mluvi z duse...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 20. 12. 2010 17:29

no ja sel kupovat nejakou drobnost do okeje, tak ze cihnu jak ze vypada to slavny 3D. docela dobry, zajimavy. ale borec uz si myslel snad ze mi to proda, kdyz mi vychvali jak je to čupr trupr a že kazdy dneska vydany film v tom 3D uz je a tak. tak jsem mu rekl ze az vyjde Band of brothers fullHD 3D tak dojdu a 3D telku si od nej koupim, animovanym pohadkam moc nehovim :) cimz jsem chtel poukazat na ty praktiky prodejcu.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Atifanda 20. 12. 2010 17:40

Když jsi zmínil Okey , tak tam jsem taky byl zajímavý je, že tam nenajdeš žádnej Panasonic. Nevím jak teď, ale v tej době prodávali výběhové modely za cenu co jinde letošní model
tenkrát jsem se tomu pusmál ,protože tenkrát dost šla reklama s tím týpkem "to je oukej"
jsem si říkal co chceš "vole" to je "Oukej" :-D :-D
Atifanda
Junior

Odeslat příspěvekod JiriDivis 20. 12. 2010 22:32

jestli mohu poradit neco jineho, tak doporucuji se nezajimat se o nic mensiho nez je 46". ja jsem nedavno koupil 46" LCD Samsung (a uvazoval o 50" plazme) a dnes bych tech 10 cm uhlopricky uvital.

jestli nejste vylozene fajnsmekr, tak myslim, ze v zasade rozdily v obraze nepoznate (a to zrejme jen tehdy, pokud jsou srovnavane tv optimalne vyladeny a vedle sebe). co vam vsak bude chybet, bude rozmer obrazu. v tomto smeru je samozrejme nyni plazma cenove nejvyhodnejsi. zauvazujte tak nad pozadovanou vybavou a zpusobem pouziti. dobre srovnavat umoznuje napr. www.heureka.cz

mimochodem, sedim 3 metry od tv, s zadnym extra zrnenim v SD rezimu (tj. bezny TV signal) nemam zasadni problem, filmy mam casto v divixu (tedy casto jeste horsi kvalite) a take me to zasadne nerusi. toho jsem se obaval, nikde jsem se nedocetl zkusenost a ani nemohl tohle otestovat.

pokud hodlate obrazovku pouzivat jako monitor (jako ja z cca 30%), tak to pri Full HD a 46", chce sedet tak 2,5m od ni.

pro uplnost: mam Samsung 46LEC570 a uvazoval jsem nad PS50C670. vyuziti: 30%monitor,50% filmy, 20% DVB-T CZ
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kiki0 21. 12. 2010 12:10

na telku sa budem pozerat z dialky 2-2,5metra , kamos kupil LED LG 32LE4500 - 82cm a kukali sme nanom Shreka vo FullHD a krasny obraz , farby tiez z dialky cca 2metre , a akom som aj pisal mam dost malu izbu takze zbytocne mi velka telka ,cize uz ani kvoli tomu som nechcel plazmu ,kedze plazmy su od 40-55 cca , sice su aj 37 od panasonic ale tie maju HD rozlisenie, nakoniec som si objednal 82cm Samsung LED UE32C5000 za 450€ , kedze financie uz bohuzial nevysli na 94cm telku toho isteho typu , ak bude mat obraz ako LG LED TV budem maximalne spokojny ,
kiki0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Atifanda 21. 12. 2010 20:11

Tak ať ti slouží ;-)
Samsung je mezi lcd na špičce. Pokud rozhoduje cena, tak se vždycky každej snaží vybrat za to co nejvíc muziky. K těm dvěma metrům a víc a velikosti plazem: musíš brát v potaz, že lcd a plazma je odlišná technologie plazma nemá to nepříjemné světlo z podsvícení, které ti vyzařuje do místnosti. Rozdíl poznáš hlavně v noci při sledování filmů. Takže u plazmy lze pozorovat i z metru bez toho, že by ti to zatěžovalo oči ..jak jsi řekl minus je pro někoho spotřeba, otázkou do budoucna pak je jak na tom budou a kdy budou cenově dostupné OLEDtv... tam by ta spotřeba nemusela bejt tak velká....ale než budou možná mě plazma a tvá ledtv doslouží :-D
Atifanda
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 21. 12. 2010 20:59

na vzdialenost 2,5 metra kludne 46ka... to ze vam vyhovovala 82ka je pekne, ale o mesiac si poviete, ze som nekupil nieco vacsie.. a verte ze viem o com hovorim, sam som kupil 40ku a tu 46ku by osm zniesol...
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod old_tux 21. 12. 2010 21:38

to Kineczek: Zadne LCD taktez nemuze NIKDY mit lepsi cernou, nez PDP. Nemuze, protoze pod LCD neustale sviti podsviceni a svetlo je v pripade zobrazeni cerne barvy kouze blokovano uzavrenymi subpixely. Pod nimi vsak podsviceni stale sviti a je naprosto lhostejne, zda pod nimi sviti LED, nebo CCFL.

Jsi si tim naprosto jistý? Viděl jsi někdy hrát smart LED technologii ne jen nové ořezané local dimming LED? Věř tomu, že u těchto TV je černá jak uhel protože i panel je uplne černý a ne jak šedka plazma. Obraz ve dne neztráci kontrast jak u plazmy. Podsvíceno je pouze to ca má být. Všimni si že panel plazmy bez signalu je šedý. A taky jakou dokáže plazma vytvořit bílou. Jo asi takovou jako je sníh, ale po oblevě. Krásnou šedku. Ony ty LCD jsou levné a taky některé trochu dražší a od toho se taky odvíjí kvalita, víme. 8-) Jinak nejsem propagátor žádné technologie ani pravověrný fanatik, který se bije za jedinou pravou víru. Každá technologie má své pro a proti.
old_tux
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka