Já ti dám svojí zkušenost s koupí televize:
Měl jsem v merku plazmu od Panasonicu 37" ..tak jsem si řekl zajedu někam, kde si je víc televizí na jednom místě, abych si je mohl prohlédnout. Zašel jsem do Datartu a Electroworldu a sledoval jsem obraz televizí v uhlopříčce 37". Budeš se divit, ale nejlepší obraz tam měli zbrusu nové LEDtv samsung, pak měli lepší podání než zmíněná plazma i lcd ve stejnej uhlopříččce no a plazma od Panasonicu? Zrovna dávali fotbal, a všechno bylo v Datartu takový přesaturovaný trávník měl barvu spíš žlutou než zelenou a strašně blikala. Ve worldu jela nějaká rallye a zase lcd úplně někde jinde než plazma tam to bylo vyštelované tak, že stromy už chytaly šedou barvu jak to bylo stažené.
Náhodou jsem se pak dostal k soukromému prodejci a ten měl tuhle plazmu mezi lcd, ale vyladěnou tak jak má být a můžu ti říct, že žádné lcd se tam na ní nechytalo jak v úhlech tak v podání barev. Holt je třeba prodávat a jak vidíš u Worldu a Datartu tyhle triky ovládaj mistrně.
A zkušenosti z užívání : žlutej trávník dokážeš taky dynamickej mód od výrobce a ještě pohrát s barvy.. dál umí 100hz i 50hz ..říkal jsem si zkusím jak hraje 50hz no a vida záhadné blikání z obchodu jsem poznal také hned.
Takže nevěř tomu co uvidíš na vlastní oči v takovýhle obchodech.
Jinak černá je opravdu černou kort u řad 2010, mínus je ve dne , že lesklá obrazovka odráží vnější vlivy a tak se černá zdá být spíš šedou, ale lcd v odlescích se chová stejně.
Jdeš okolo televize a obraz vidíš ve 180°
Spotřeba večer 98-120w , přes den podle scény 130-210w standertně okolo 170w
Na lcd (nemyslím led) budeš taky přes den okolo 120-140w ve stejné uhlopříčce.
Tím tě nechci přemlouvat ke koupi plazmy, ale jen jsem ti sem dal svojí zkušensot s prodejci televizí