Monitor nad 22´do 4 tisíc

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod blood-vampire 10. 2. 2011 15:37

Zdravím dnes mi odešel monitor tak se chci zeptat jaký by jste mi doporučili pokud možno = nebo větší než 22´a nějak do 4 tisíc nějakej kavlitní díky :)
Omlouvám se za překliky ve slovech po autonehodě se mi klepou ruce
blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 10. 2. 2011 17:27

Kvalitní?
No, jestli chceš slušnější barvy a úhly, tak tohle:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... .x=0&_.y=0

Jestli chceš spíše co nej prac. plochu, tak vpodstatě cokoliv, vyhnul bych se neznámým značkám, zaměřil se na Samsung, LG, Phillips, BenQ, ...
a vybral něco s digitálním vstupem (DVI, HDMI, DisplayPort). Pokud bude LED podsvícení, je to taky +.
Rozhodně matný povrch panelu a bude-li možno, výškově stavitelný stojan s náklonem.
JInak je to vpodstatě jedno, co vezmeš, ty běžné TN panely se nijak dramaticky neliší.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod blood-vampire 10. 2. 2011 20:53

blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 10. 2. 2011 21:10

Proč ne, na běžné věci stačí.
V případě 16:9 bych ale šel do 23'. Tohle je hodně velká nudel, ve skut. je nižší, než klasická 19ka 1280x1024.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod blood-vampire 11. 2. 2011 15:33

Já monitorům právě příliž nerozumím,ale chtěl bych dobrý abych si vychutnal zážitky z her či filmů

-- 11. 2. 2011 16:55 --

Byl bych velmi vděčný za nějaké tipy,ale prosím hlavně ne Acer měl jsem jejich notebook a nikdy víc tuto značku
blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 2. 2011 17:10

Pokud hledáš obyčejný TN panel (za tuhle cenu ani jiný neseženeš), tak je v podstatě jedno, co koupíš.

Panel MUSÍ mít digitální vstup (DVI, HDMI nebo Display port), to je asi jediné, na co je potřeba upozornit. S vyšším rozlišením přes VGA je problém. Zbytek je na tobě. Vybírej podle designu a možností polohování.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod _honza_ 11. 2. 2011 19:30

Co je to TN panel?

TN panely jsou na tom špatně s kontrastem, podáním barev a úhly pohledu. Dříve se prodávaly jen pro svou rychlou odezvu a cenu. TN panely zvládají fakticky pouze 18bitovou barevnou hloubku (3x6bitů) a pro zobrazení plné škály barev pak musí elektronicky rozkmitávat nejbližší pixely tak rychle, že vizuálně vnímáme pouze jako jednu barvu. Odborně se tomu říká dithering.

VA a IPS panely již zvládají plnou škálu barev. Je to dáno daleko lepším uspořádáním tekutých krystalů. Ještě nedávno byly např. IPS panely příliš drahé, a měly dlouhou odezvu. Dnešní IPS se cenově přibližují TN šmejdům a mají i dostatečně krátkou odezvu menší než 5ms (GtG). Ühly pohledu jsou 178°/178°/178° (horizontálně/vertikálně/diagonálně). Dnes mají hlubokou černou a vysoký kontrast. Mívají zpravidla antireflexní vrstvu.

Ten LG W2220P co ti doporučuje „lafah4ns“ je dobrý a universální monitor s IPS panelem za vynikající cenu. Všechny parametry jsou nadprůměrné, co mu možno vytknout je jen vyšší spotřeba.
_honza_
Junior

Odeslat příspěvekod blood-vampire 12. 2. 2011 11:39

nechci být vybáravej,ale já bych chtěl 16:9 :) a nějaký slušný monitor IPS či něco podobného asi za takový peníze neseženu,že?.A TN panel když pořídim bude to veliká chyba?
blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 2. 2011 11:50

na doma na hry na IPS kašli - to ma smysl na opravdovou praci s fotkama apod(i kdyz nechapu jaky ma smysl se s tema fotkama trapit na IPS kdyz 99% lidi si je pak prohledne na TN :) ). vem cokoliv LEDkovýho FullHD co se ti bude libit.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blood-vampire 12. 2. 2011 11:56

Jo díky moc :) já jsme v tomdle hroznej v eletronice já musím mít vše dokonalí :)
blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrasheq 12. 2. 2011 12:05

...ale češtinu už moc ne.
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 12. 2. 2011 12:06

To je ale dobře, že jsi vybíravej. Většina lidí koupí první kravinu, kterou uvidí v Tescu a to pak nestačíš zírat. :)

Jinak kup libovolný TN panel s digitálním vstupem. Na tom ale trvej, to je důležitá věc.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod blood-vampire 12. 2. 2011 12:07

Já myslelmže se tu řeší technika ne čeština já nikdy na češtinu moc nebyl na zš jsem z ní měl dokonce za 4,když to musíš vědět :) Tak doufám,že mě tu neukamenujete za to,že píšu s chybama

-- 12. 2. 2011 13:09 --

Já než si koupil svůj první smartphone prošel jsem asi 6 obchodů pročetl tucet recenzí atd :) Myslím,že prodavači ze mě šíleli jak jsem vybíravej :D . A nemám v lásce lidi co v Tescu koupí první kravinu to já bych nemoh a už vubec koupit jakoukoliv eletroniku v potravinovim řetezci je blbost
blood-vampire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 2. 2011 12:20

Ale ono je to dobre ze jsi vybiravej a jeste dulezitejsi je ze si nechas poradit.
Jen proste zrovna tohle konkretni zbozi je takovy kde s v danem cenovem urceni nevyberes neco co by bylo vyslovene supermegahyper lepsi nez vsechno ostatni. Stejne ty panely vyrabi 2-3 fabriky akorat zalezi co na to nalepí za logo...

-- 12. 2. 2011 12:21 --

takze se drzet Shitmanovo rady: hlavne koukat na konektory.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blood-vampire 12. 2. 2011 12:22

Ještě dotaz jaký konektory teda?Jaký tam museji být?
blood-vampire
Kolemjdoucí

Další stránka