Nahravani na videorekorder

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JiriDivis 19. 7. 2011 09:25

Rodice maji cerstve televizi Samsung LE32C550, settopbox s vestavenym HDD a cca 10 let stary analogovy videorekorder Panasonic. Radi by nahravali pres nebo ze settopboxu na videorekorder na pasky VHS, protoze HDD settopboxu je plny.

Po prvotnim zapojeni (ze settopboxu jde SCART do TV a do videa, tv antena jde pouze do settopboxu a z nej do TV) vse funguje, ovsem NELZE NAHRAVAT na video. Paska se jen maze, ale nic se nenahraje. Zkousel jsem i jiny rekorder je to stejne. Take jsem zkousel nahravat pres SCART primo z televize, ale se stejnym vysledkem.

Prehravani z videa (at uz pres STB nebo rovnou do TV) funguje bez problemu.

Jako clovek zcela nezasazeny vhs a analogovou videotechnikou, bych rad pozadal o radu zkusene. Mel jsem za to, ze pouhe nahravani na video (vlastne bez pouziti tuneru videorekorderu) je mozne. Nebo ne?

Kde je problem? Dekuji za radu.
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fatman 19. 7. 2011 09:31

VHS video - má jeden nebo více SCARTů, je to zapojeno do toho správného a je zvolen jako zdroj signálu SCART (tj. nahrává se z nějakého AV?). Nemá STB nějakou ochranu? Možné by to mělo být, běžně se nahrávlo z VHS na VHS via SCART.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod JiriDivis 19. 7. 2011 10:10

dekuji za reakci. videorekorder (panasonic nv-sj422) ma scarty dva, zkousel jsem oba, pres jeden to ani neprehravalo. ze video ma moznost nejakeho interniho prepinani vstupu me ani nenapadlo, nemel jsem k nemu manual a zkousel nahravat prostym zmacknutim REC na videu.

ted prave to ctu v manualu pro to druhe video, ktere jsem zkousel, ze zrejme skutecne musim interne prepnout vstup (pripojit scart kabel asi jen nestaci). dekuji za nasmerovani, jdu to zkusit.
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fatman 19. 7. 2011 12:15

Jo, většina VCR se nepřepne sama, musí se mu říct (ať už ručně nebo pomocí VPS), ze kterého programu má nahrávat a zpravidla bere ext. vstupy jako další "číslo programu".
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod JiriDivis 19. 7. 2011 13:57

tak bohuzel, sice jsem zprovoznil druhy scart oznaceny AV2/decoder, v menu videa nastavil AV2 na EXT (a zkusil i jine moznosti), bohuzel to vsak nepomohlo a ma stale stejny vysledek. maze, ale nenahrava a jen kazety prehraje. jsem bezradny.
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marsian 19. 7. 2011 14:07

Ještě pozor na ošizené jednosměrné SCART kabely. Jsou obvykle levné, bývají tenké a nejsou kompletně zapojené, umožňují přenést signál pouze jedním směrem. Pak by pomohlo ho zapojit obráceně a při přehrávání ho zase prohodit. (do budoucna ale radši pořídit plnohodnotný SCART)
Marsian
Junior

Odeslat příspěvekod atti.hombre 19. 7. 2011 17:56

skús problém napísať sem. http://forum.avmania.e15.cz/index.php?s ... 61f&f=1797

ja osobne by som skúsil komponenty zapojiť za sebou takto: setobox-vhs-tv.Ked je VHS vypnuté tak signál aj tak prechádza bez obmedzení do tv.Inak čo sa scart týka,existuje verzia s prepínačom priamo na konektore.Bud je to Play,alebo REC. Ale radšej skús to druhé forum-nemusím mať pravdu.Ja mám VHS Panasonic bez scart ( iba Cinch) , ale s týmto zaojením ( bez setoboxu) so scartkami som sa boril kedysi u suseda na Philipse...
Ryzen7 5700G, B550 A, 32GB 3600MHz G Skill, Sam.970 Pro ,DT01ACA200 , RM 650x ...
Pentax K-3 III Silver, Pentax K-3II Silver, Ricoh GR- IIIx
https://eu.zonerama.com/attihombre/245758
atti.hombre
Junior

Odeslat příspěvekod JiriDivis 25. 7. 2011 10:25

dekuji za radu, drive jsem se nedostal k tomu odpovedet.
bohuzel, vsechny tri kabely scart co mam k dispozici jsou plnohodnotne, zkontroloval jsem to a system je zapojen settopbox-vhs a settopbox-tv (ackoliv tv je digitalni a nepotrebuje stb, pres stb jde jen antena). problem je v tom, ze video nenahrava ani ze settopboxu, ani z tv (zapojene primo do videa).

zkusim to dat na to doporucovane forum.diky
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JiriDivis 26. 7. 2011 11:53

tak jsem na to snad konecne prisel, na video se musi zmacknout tlacitko ext. link a pak to lze nahravat ze stb (tv jsem zatim nezkousel, ale asi to bude stejne). bohuzel nemuzeme k videu najit navod, abych se dozvedel jakou to ma presne funkci,ale slava, ze alespon nejak to chodi. diky vam za snahu pomoci.jd
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HTC Miky 2. 10. 2016 10:58

Dobrý den.
Nastíním myšlenku: Mám PC s grafikou R9 380 Gaming 4G, která má HDMI výstup.Televizor mi při propojení s HDMI vstupem video signál zobrazuje eňo-ňuňo, ale potřeboval bych vědět, zda-li je možné tento televizorem zobrazený signál z HDMI vstupu nahrát přes scart konektor na VHS kazetu tak, že zasunutím scart kabelu do scart konektoru na televizoru označeného jako AV1 dostanu signál i zvuk do videorekordéru na scart, který je tam jediný a má vstupní i výstupní piny.Na tuneru videa mám nastaveno AV, které svítí i na displeji videomagnetofonu.Při omezeném experimentování jsem slyšel pouze zvuk,ale neviděl obraz.
HTC Miky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 2. 10. 2016 12:19

Potřebuješ dostat signál z PC do Videa, televize pouze zobrazuje co jde z videa.
polda
Junior