vybiram novej monitor a obcas ctu v jinych tematech, ze monitor 16:10 neni vhodny na hrani per, pac nektere hry takovy pomer stran nepodporuji (treba konzolove porty pry). zajima me ale, co to vlastne znamena? ze se mi hra nespusti? nebo se mi roztahne na vysku? nebo budu mit 2 tmave pruhy nahore a dole? pricemz doufam v posledni variantu, ktera mi prijde nejlogictejsi.
hrat se na tom prilis casto nehodlam, ale kdyz uz, tak at mi to nezkazi naka takova pitomost.
resim to hlavne proto, ze se mi ty sirokuhle silenosti vubec nelibi a kdyz uz, tak bych bral 1920x1200 misto x1080.
pokud se nekomu chce, muze prihodit nakej tip na konkretni monitor - pouziti na doma, net, naka ta hra, filmy. rozliseni jsem naznacil vyse, cena by se mela vejit kolem 150-200eur, snad i 300 bych dal, kdyby to byl fakt echt poradnej kousel vhodny na vsechno.
TN technologie se mi na jedne strane moc nepozdava, pak na jednom foru pisou, ze je nejvhodnejsi na hry kvuli odezve, na druhem zas ze uz je to fuk a ze i IPS maji dobrou odezvu dokonce i pro FPS strilecky a rychle zavodni hry. pak barvy v souvislosti s podsvicenim, cernou, vernost podani, leskly povrch vs. matny (na lesklem by meli vypadat lip, pokud vim..?) atd.
polohovatelnost me moc nezajima, i kdyz potesi nakloneni dolu a moznost otacet ho.
nemam problem ani s vyssim rozlisenim resp. vetsi uhloprickou, ale treba 1920x1200 na 27" uz bude, vzhledem ke vzdalenosti, z jake do toho budu koukat, asi uz trochu moc. tam by chtelo uz 2560x1440 resp. x1600. ale to se uz asi zas nevejdu s cenou

toz poradte

dik moc