pískání monitoru

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod acebsod 8. 4. 2012 18:47

Ahoj, mám asi 3,5 roku monitor (LCD) samsung 943 nw. Píská už delší dobu, ale teďka už mi došla trpelivost. Když jsme si hrál s nastavením, tak jsem zjistil že při jasu víc jak 80 nepíská. Jenže já používám jas 35 a když jsem tam měl chvilku těch 80, tak mě z toho pálí a bolí oči. Co jsem tak hledal na netu, tak doporučujou jas na monitoru vytáhnout na hranici kde to nepíská a poté to v catalistech stáhnou. Zkoušel jsem to, sice to nepíká, ale s nastavením jsem si hrál snad 2 hodinky a barvy byli porád takový " nenormání", nebylo to ono. Zkoušel jsem co se dalo ale prostě jsem nenašel kombinaci co by mi vyhovovala. Nenapadá vás ještě někoho co zkusit ? Na nový monitor momentálně nemám peníze...
acebsod
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 4. 2012 18:59

Rozebrat, zalit pistalku silikonem, znovu slozit. Nebo odnest nekomu, kdo to udela za Tebe. A nebo, jaku jsi sam psal, koupit jiny monitor. Bohuzel s CCFL podsvicenim jich piska vetsina.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod acebsod 8. 4. 2012 19:03

A ty s LED podsvícením už nepískají ?
acebsod
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 4. 2012 19:45

Drtiva vetsina nepiska, ani nebzuci.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod acebsod 8. 4. 2012 19:57

aspoň že tak. No kdybych splašil peníze na novej, tak od koho by to bylo lepší ? benQ a nebo Samsung ?
acebsod
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 4. 2012 20:47

LG

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod soban 8. 4. 2012 21:26

Nic se neboj a dej to někomu kdo se v el. vyzná...

Většinou tam píská nějaká cívka transformátor a stačí ji zalít...

Pokud to reaguje na jas s CCFL trubicemi tak je to jejich měnič kdy se stárnutím trubic mění výkon a parametry měniče...
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod acebsod 8. 4. 2012 21:41

právě že reaguje... Začalo to dělat tak poslední půl rok. Mno asi to, co teďka budu psát bude znít divně jo, ale teprve od té doby co jsem si nechal vyrobit novej stůl, tak to odost víc vnímám. S monitorem jsem zkoušel hýbat naklánět atd - nic nepomáhá, takže špatným postavením to není. Ale u starýho stolu jsem měl za monitorem koberec (pač bílá zeď mi tam vadila) a k tomuhle novýmu už jsem ho nedal a odost víc to pískání slyším, takže zvažuju, že si tam zase ten kaberec dám, protože mi připadá, že to snad tlumil nebo co ^^ . No zkusím se v okolí poptat jestli by se mně na to někdo nekoukul.
acebsod
Junior

Odeslat příspěvekod harrym 8. 4. 2012 22:00

Kup si LCD s LED podsvícením a pískání se zbavíš nadobro. Já mám BENG G2420HDBL.
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 4. 2012 22:02

Koberec zvuk neodrazel rovnou k Tobe, jako rovna zed. Ale da se to vazne resit zalitim.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod acebsod 8. 4. 2012 22:05

jasny, tak já to někdy zkusim rozdělat a zalejt to ( nejspíš asi tavnou pistolí) co tam piska. diky moc za rady, až bude hotovo tak napíšu jak to dopadlo
acebsod
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 16. 9. 2012 16:52

Rozdělal jsem monitor LG W2242, abych se zbavil pískání - monitor pískal při regulaci jasu už jako nový. Můžete mi, prosim vás, poradit, kterou součátku bych měl zalít?

Obrázek
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pytlík 16. 9. 2012 19:07

S největší pravděpodobností píská ten žlutý transformátor přelepený bílou páskou (nahoře uprostřed), nebo ten černý dole uprostřed.
Na rozdíl od kolegů však nejsem příznivcem tohoto způsobu "řešení" pískání. Jsem toho názoru, že ve správně fungujícím zdroji, nebo měniči, nemá co pískat slyšitelným kmitočtem. Pokud se tak děje, je něco v nepořádku, něco pracuje mimo vymezené meze a slyšitelný pískot je pouze parazitním projevem jiné závady.
Když ti padá dům, tak nepomůže zalíčit praskliny ve zdi, je potřeba opravit základy. A to zalití cívek je také něco takového, jako ono zalíčení prasklin: Závada sice není vidět (či spíše slyšet), ale barák padá dál...
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 17. 9. 2012 16:26

Máš pravdu, bzučí ten černý dole. Takže jsem ho zalil a je to o 80% lepší. Vypotřeboval jsem na to pět tyček. 8-D
Obrázek
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pytlík 17. 9. 2012 17:16

Fajn, a teď si počkej na požár...
Pytlík
Pokročilý

Další stránka