Reklamace Acer

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gerret 26. 3. 2013 20:06

Hi,
Koupil jsem si http://www.czc.cz/acer-s240hlbid-lcd-mo ... 11/produkt a problém je že má mrtví jeden pixel v zorném poli obrazovky. V Acer záruce píšou že jich tam musí být nejméně 14 aby byla reklamace uznána. Nevztahuje se na zorné pole nějaké vyjímka ? Pokud ano dejte mi sem prosím bližší definic zorného pole ať tam nejedu zbytečně.
Už jsem psal do diskuze czc, ale jejich reakce jsem se zatím bohužel nedočkal.
Gerret
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 3. 2013 20:10

Zorné pole? :D To jako myslíš, že po krajích mohou být vadné pixely a uprostřed ne? :D No tak to asi fakt neprojde ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 3. 2013 20:13

ostré vidění člověka je ~ 1° tak si to přeočítej
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Gerret 26. 3. 2013 20:17

Na kraji by mě to tak netankovalo, ale on je skoro uprostřed. Když si zapnu video na YT tak to vychází tak že je černá tečka přímo uprostřed.
Gerret
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 3. 2013 20:20

No tak to musíš doufat, že se objeví dalších 13 :) Nebo monitor vrátit ve 14 denní lhůtě, pokud byla kupní smlouva uzavřena přes internet.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gerret 26. 3. 2013 20:29

Tak změna. Pixel funguje, ale jen při modré barvě a při červené nefungují další dva ... Jak se to v tomhle případě počítá ?
Gerret
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 3. 2013 20:30

Jako vadný pixel. Každý pixel, který nezobrazuje správně, je vadný. Ty máš tedy 3 vadné pixely, pokud jsem popis správně pochopil. Zbývá už jen 11 a doufat, že je výrobce také všechny uvidí :)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 3. 2013 20:33

Bacha na to, někteří výrobci řeší pojem Pixel a Subpixel ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 26. 3. 2013 20:34

Z toho plyne ponaučení kupovat jen lcd se zárukou 0 vadných pixelů, tak se donutí i ostaní výrobci, aby ji poskytli :-|
Ředitel ČTÚ
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 26. 3. 2013 20:37

Každopádně 14 se mi zdá jako limit pro reklamaci děsně moc. Už když musím občas koukat na starý Dell, který má mrtvé asi dva pixely, tak mě to štve a doma bych to nestrpěl.

Tady se projevuje ta nízká cena Acerů. Reklamovatelnost na bodu mrazu...
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Matysek 26. 3. 2013 20:39

Jedine co se projevuje je norma ISO 13406–2 Class I. - 0/0/0. Vetsina panelu na trhu spada do Class II - 2/2/5 (svitici - white/zhasnuty - black/subpixel).
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 3. 2013 20:39

reklamovatelnost monitor Acer, u ntb je to diametrálně jinak

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod stests 26. 3. 2013 20:43

Tady se projevuje ta nízká cena Acerů. Reklamovatelnost na bodu mrazu...

To jsou zase kecy........... se značkou to nemá nic společného, to se jich musím zastat.
Chápu, že je to s těmi body nepříjemné, ale norma dle kteé je vyroben je stejná snad pro všechny. Pokud si nekupuješ LCD s garancí 0 vadných bodů, tak s nima prostě musíš počítat
stests
Junior

Další stránka