Koupě levné tiskárny pro domácí použití

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lakru 2. 8. 2013 18:44

Dobrý den,

chtěl bych si koupit tiskárnu, ale nevím jakou - v tomto směru prosím o radu.Tiskárna bude určena pro domácí použití a nepředpokládám, že bych se dostal nad 70 stran měsíčně.

Tiskárna by měla:
- umět tisknout barevně
- uměla tisknout oboustranně (i kdyby to mělo být tak, že nejdříve se potisknou nejprve liché strany a následně se bude muset papír vložit do zásobníku znovu)
- umět scanovat (není to ale bezpodmínečné)
- být co nejlevněší (do 3.000 Kč - a čím méně, tím lépe)
- být co nejlevnější na provoz s tím, že nehodlám používat originální náplně/tonery (tzn. pokud mi doporučíte nějakou tiskárnu, prosím současně i poskytnutí linku na nějaký e-shop, kde koupím levné náplně/tonery).

Je mi jedno, jestli bude inkoustová, nebo laserová, nicméně cena pořízení/provozu je pro mě na prvním místě (i před kvalitou tisku).

Díky za případné rady.
Lakru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 2. 8. 2013 18:53

Doporučuji se co největším obloukem vyhnout inkoustu - zasychá, je drahý a rozpíjí se. Proto je pořizovací cena tak nízká.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Junior

Odeslat příspěvekod pufko 2. 8. 2013 19:38

... a náklady na "údržbu" sakra vysoké. Treba si zistiť kolko stojí zariadenie a kolko stoja nové náplne, dá sa síce aj doplnať, ale nie na veky. U tých najlacnejších multifunkčných zariadení vydržia náplne často ledva na 20 plnofarebných A4, stačí aby destké ratolesti začali tlačiť fotky. Na doma ČB multifunkčný laser, a na farebnú tlač do COPY...
Naposledy upravil pufko dne 2. 8. 2013 20:10, celkově upraveno 1
pufko
Junior

Odeslat příspěvekod MiK 2. 8. 2013 19:58

Rozmysli si, co chceš. Buď bude co nejlevnější, v tom případě vyjde stránka relativně draho, nebo bude mít co nejlevnější provoz, potom pořizovací náklady budou vysoké.
Při 70 str./měsíc inkoust nevyschne.
Při nákupu na fyzickou osobu nepodnikající bych doporučil Canon MG5450. Pro firmu ne, protože má jen 12 měsíců záruku.
MiK
Junior