No pokud to máš na hraní her tak bych raději volil FHD displej. Protože při tomto rozlišení tvůj PC dostane celkem slušný záhul a nejnovější tituly na vysoké detajly by tomu mohli dělat problém. Dokonce profi hráči preferují spíše menší monitory, protože mají lepší přehled nad situací a při FHD jemnější displej.
Sám mám výše zmíněný dell právě před sebou a jsem maximálně spokojený. Mé využití je programování, googlování a ostatní klasické věci.
Jen upozorním, že v některých situacích, jako např zobrazení gmailu, lehce píská, ale téměř neznatelně.
Ten Dell má v sobě stejný panel jako např Apple Cinema Display, jen není lesklý jako Cinema Display, ale "polo"matný. Není úplně matný, ale také na něm nejsou vidět odlesky. Podle mě ideální vlastnost.
Na filmy 27" hezká věc, otázka je jestli máš takové kde by si využil plné rozlišení a nestačil by ti klasický FHD panel

Za mě 27" s x1440 rozlišením ideální volba pro práci, programování, PS, stříhání filmů a vše co vyžaduje dobré barvy a hlavně velkou pracovní plochu. Pro hraní her je to dle mého názoru zbytečně drahá záležitost a pokud nemáš dostatečně silnou mašinu, jak jsem již psal, zřejmě ti to bude dělat problémy s FPS

Já hry sice nehraji, takže to nejsou osobní zkušenosti. Věřím tomu, že pokud má někdo hodně výkonný stroj tak hry na takovém rozlišení musejí být opravdu krása pro oči. Ovšem nedovedu posoudit výkon tvého HW a současné požadavky nových her, v tomto ohledu se v tom neorientuji..
Možná bych zvážil připojení 2-3 monitorů k PC pro větší plochu