od DoubleJprod 9. 10. 2013 11:37
Ako majitel spominanej EIZO 2736ky sa vyjadrim: ja kupu tohoto monitoru lutujem, moct sa rozhodnut znovu, beriem DELL (alebo nekupujem na firmu a EIZO im vraciam dovtedy, kym nedostanem dobry kus).
U monitoru som si hned po prvom zapnuti vsimol velmi zle podsvietenie, robim s videom 6 rokov, pozeral som sa uz na vselico, no taketo zle podsvietenie som este nezazil. Po prechode z 27" iMacu to bol pre mna doslova sok. Druha zavada: stuck pixel takmer v strede monitoru. Tretia zavada: necistoty medzi panelom a sklom (alebo co to je) monitoru, ktore sa nedali zmyt, po navrate z reklamacie sa to stratilo (neviem, ci s tym daco robili, v protokole to totiz nie je). Dalsia vec co ma stve: po zobudeni zo spanku vyda monitor nejaky zvlastny zvuk (reproduktory monitoru nie su aktivne, do monitoru ide len obraz cez displayport). Monitor som kupoval na firmu, takze som ho nemohol vratit bez udania dovodu a vsetko sa to riesilo reklamaciou. Samozrejme, reklamacia mi nebola uznana, hoci ma predajca (ktory s tym uz zevraj mal skusenosti podla toho, co napisal na moju negativnu reakciu na webe heureky, a moj pripad este aj konzultoval s autorizovanym servisom v Prahe) uistoval, ze monitor mi uz len na zaklade toho jedneho pixelu urcite vymenia (hlavne ked som spomenul, ze DELL co som chcel od nich povodne, ma garanciu 0 vadnych pixelov), len nech im ho poslem. Pixel v servise samozrejme nasli, no zrazu ich bolo treba 5 (co by som pochopil keby mi to ale povedia hned a ja nemusim byt tyzdne bez hlavneho monitoru), k tomu podsvieteniu sa mi nik nevyjadril a necistota sa bud popresuvala pocas ciest monitoru napriec krajinou, alebo ju odstranili oni a nezapisali to. Monitor ma sice super obraz, spotrebu, podsvietenie obrovsku skalu nastavenia urovne a celkovo, po tejto stranke mu niet co vytknut, ale taketo neprijemnosti som u noveho EIZA necakal a pristup predajcu/servisu tomu len nasadil korunu. Mozno som len natrafil na zly kus, ale kupu EIZA si v buducnosti velmi dobre premyslim.