Dell U2412M - zkušenosti?

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 7. 10. 2013 21:15

Ahoj, budu kupovat tento monitor, protože v mé cenové relaci (do 6,5k Kč) a požadavku minimálně 16:10 a alespoň 23'' není lepšího monitoru (nebo víte o nečem?).

Přesto mám k němu pár dotazů:
1) absence HDMI. Jak velký je toto problém? Budu potřebovat nějaký konvertor DVI -> HDMI, abych to mohl prcnout do GK (zřejmě N760)? Neztrácím tím něco na kvalitě?
2) svítivost. Lidé vyčítají přehnaně velkou svítivost i po vypnutí autonastavení a tvrdém zvolení jasu. Máte s tím zkušenosti?
3) absence DisplayPortu. Nevím, co to je a jestli bych to použil, ale sere mě to :D. Je DP lepší digitální zobrazení než HDMI, resp. DVI?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 10. 2013 21:26

U2412M mám doma víc než půl roku. Za svou cenu je to velmi povedený monitor a rozhodovat se znovu, volil bych stejně.

K otázkám:
1) Připojit můžeš přes DVI, DisplayPort, nebo i kabelem DVI-HDMI. Při digitálním přenosu kvalitu neztrácíš, to platí hlavně pro VGA/D-Sub.
2) Večer a v noci používám minimální jas a i přesto bych snesl ještě o něco míň. To je asi nejzásadnější problém tohoto monitoru. Není to ale tak dramatické, jak to občas podle diskusí vypadá.
3) DP monitor samozřejmě má.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 8. 10. 2013 11:02

Proč proboha to řešíš tak složitě přes všelijaký redukce HDMI -> DVI, když můžeš použít rovnou DVI výstup bez dalších redukcí? Máš na tý kartě 2x DVI výstupy, tak je laskavě použij a nic už nevymýšlej >:-(
HDMI si můžeš nechat volný např. pro TV.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 10. 2013 12:13

Jinak monitor má ještě jeden problém. Interpolaci. Neumí zobrazit 16:9 + pruhy, takže se rozluč s připojením herní konzole nebo co já vím čeho ještě. Obraz je deformovaný, protože se z 1080p výšky vytáhne na 1200. Vážně to nevypadá dobře.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 8. 10. 2013 12:24

Dobrý postřeh:
anonymní až na IP píše:Je DP lepší digitální zobrazení než HDMI, resp. DVI?

DP na rozdíl od jiných portů přenese ~ libovolné rozlišení, které zvládne VGA.
Nepodléhá různým nekompatibilním verzím, jako HDMI.
Na bázi VGA ATI lze pomocí DP lehce zapojit více monitorů:
http://www.amd.com/us/products/technolo ... inity.aspx
The Shitman píše:Neumí zobrazit 16:9 + pruhy

Co bys ještě nechtěl. :-)
Je to nejlacinější 6-bit profi IPS.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 10. 2013 12:44

Milan - Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů. Co jiného bys ode mě čekal? :)
The Shitman
Ex-moderátor