Jaký monitor bez PWM kolem 4 000 Kč?

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod _TiGeR_ 27. 12. 2013 22:12

Můžete mi poradit nějaký monitor kolem 4 000 Kč, s rozlišením Full HD (1920x1080), který nepoužívá PWM? Zatím jsem našel jen jeden, Acer H226HQLbmid.

... Bylo by lepší VA, IPS, nebo případně TN?

Který je nejlepší, když u PC trávím hodně času, aby z něj nebolely oči.
Použil bych ho na hry, filmy, internet... Na úpravu fotek, nebo na profesionální grafiku ne.
"Někdo nemá rád Jablka, protože jsou kyselá a někdo má zase raději místnosti bez Oken, protože mu vadí světlo" :)
_TiGeR_
Junior

Odeslat příspěvekod pufko 27. 12. 2013 22:37

Uber si na tom svojom jasu aj kontrastu, lebo každý nový zo súčasnej doby je +- rovnaký
pufko
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 28. 12. 2013 11:16

IPS.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pufko 28. 12. 2013 17:12

Len pred týždnom aj čosi si to IPS kúpil
_TiGeR_ píše:Tak jsem si koupil 23" LG IPS237L.

http://www.alza.cz/23-lg-ips237l-bn-d350806.htm?
Obraz a rozlišení FullHD jsou dobré, ve hrách FPS kleslo jen trochu.

Akorát, je běžné, že při zobrazení jen bíle plochy je pravá strana monitoru trochu tmavší než levá?
pufko
Junior

Odeslat příspěvekod _TiGeR_ 28. 12. 2013 19:12

Pufko: ano, ale šel jsem ho vrátit, měl PWM.
"Někdo nemá rád Jablka, protože jsou kyselá a někdo má zase raději místnosti bez Oken, protože mu vadí světlo" :)
_TiGeR_
Junior

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 29. 12. 2013 14:54

Tenhle topic mě zajímá. Zrovna vybírám náhradu za Dell U2311H, u kterého blikají trubice, nikomu to nevadí, ale mě ano. Asi řešením by také mohl být monitor, který blíká >300Hz, ne?
http://pctuning.tyden.cz/hardware/monit ... or?start=3

Líbil se mi místními doporučovaný LG IPS235P a ten při 100% má 240Hz, takže také nic :(
Paul Saunders
Junior

Odeslat příspěvekod pufko 29. 12. 2013 17:24

Asi to ani moc nezáleží od typu regulácie ako od samotnej ceny za monitor, asi bude treba priplatiť.
Niekomu sa zdá možno čudné ako niekto môže dať napríklad 8000Kč za 24" , ked 27" kúpi v pohode do 6000Kč
pufko
Junior

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 29. 12. 2013 18:22

TO máš pravdu, raději jsem založil vlastní topic, abych mu to tady neplenil :-)
Paul Saunders
Junior

Odeslat příspěvekod _TiGeR_ 29. 12. 2013 23:41

Paul Sanders: já zase hledám náhradu za LGIPS237L. Jestli chceš monitor, který nebliká při 100% jasu ani při 25%, zkus Acer H226HQLbmid. U toho je jistota, že nebliká. :)

-> http://extrahardware.cnews.cz/recenze/a ... trana/0/10
_TiGeR_
Junior

Odeslat příspěvekod pufko 30. 12. 2013 03:04

Jas 100% :oboze :oboze Ved to je sebevražda, to by oči boleli aj mna a to mne blikanie by asi problém nerobilo, v práci si pri zváraní blikám celý den. Na U2412M mám jas na 34%
pufko
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 30. 12. 2013 09:01

Denně čumím 12 i víc hodin do několika typů monitorů a všechny mají jas na 0%...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod marts 30. 12. 2013 20:03

Když mi do kanceláře začne pálit slunce, tak občas užiju i vyšší jas, ale ne víc než 80%. (DELL U2713H)
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod _TiGeR_ 7. 1. 2014 23:52

Krtenek, něco takového jsem hledal, díky :)
Takže podle té tabulky by i monitory BenQ neměly "blikat"?

Na extrahardware je ale v recenzi, e používají PWM -> http://extrahardware.cnews.cz/recenze/b ... trana/0/10

... nebo v roce 2012 vyráběl BenQ monitory s PWM a teď už bez PWM?
_TiGeR_
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 7. 1. 2014 23:59

pufko píše:Asi to ani moc nezáleží od typu regulácie ako od samotnej ceny za monitor, asi bude treba priplatiť.
Niekomu sa zdá možno čudné ako niekto môže dať napríklad 8000Kč za 24" , ked 27" kúpi v pohode do 6000Kč

blbost, i v tom drahém segmentu máš PWM "blikačky". A naopak v tom levném se (snad) dají koupit i neblikající, případně blikající s velmi vysokou frekvencí.
Jooo, kéž by byl život tak jednoduchý a podle ceny by se dala určovat kvalita.
eLzyx
Mírně pokročilý

Další stránka