Samsung EX2220 vic nez 60 hz

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kuker 24. 6. 2014 21:03

Dobry den rad bych se zeptal jestli jde nejakym spusobem zvysit obnovovaci frekvenci,default u vsech rozliseni 60 hz na vyssi?Monitor a GK ma nejnovejsi ovladace a je propojen DVI kabelem se grafikou Saphire HD6970.Vopred dekuji vsem za uzitecne rady.
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 6. 2014 21:49

In general ? Ne. Mrkni se na OC monitorů, ale obávám se že to nebude tvůj případ.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 6. 2014 21:54

Defaultní frekvence LCD 60 Hz bohatě stačí pro libovolnou práci i zábavu.
Většina běžných LCD zvládne i 75 Hz.
Monitory Samsung nejsou výjimkou.
Co s tím?
Prostě to vyzkoušej.
Rozdíl oproti 60 Hz ovšem pouhým okem vůbec nepoznáš.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuker 24. 6. 2014 23:19

Omlouvam se ze jsem nepopsal problem podrobneji.Jako priklad se mi jedna o hru ktera ma pouze v moznostech zmenu rozliseni ne frekvence,proto jsem si stahl program refreshlock ale ten je nefunkcni u nativniho rozliseni plochy(1920x1080 60hz).Hra + refreshlock(na nizsim rozliseni samotne aplikace)funguje pouze u rozliseni plochy,kterou dokaze monitor zobrazit pri 75hz.
Aby to nebylo moc matouci snazim se docilit tomu,abych ponechal nativni zobrazeni na plose a u aplikace s nizsim rozlisenim refreshlock fungoval pri 75hz.Jeste jednou se vam dvema omlouvam.
Mate s tim zkusenost jak tohle obejit,neboli alespon vysvetlit co tomu brani,kde je zadrhel?
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 25. 6. 2014 07:59

LCD má smysl provozovat jen v nativním rozlišení, tj. zde FHD.
Pokud potřebuješ měnit rozlišení, navštiv bazar a pořiď CRT.
Co s tím?
Prozkoumej možnosti hry, zda podporuje nativní rozlišení monitoru.
S frekvencí to nemá nic společného, to si žádná hra nehlídá.
kuker píše:program refreshlock ale ten je nefunkcni

Odinstalovat.
Utajil jsi úspěšně hw sestavu i verzi OS => nikdo Ti nemůže doporučit ekvivalentní a plně kompatibilní náhradu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuker 25. 6. 2014 13:01

Tak zkusim to jeste jednou aby sme si rozumeli.Nepotrebuji nahradu za refreshlock ktery mi u aplikace funguje i pri nizsim rozliseni a na 75hz.Funguje to spolecne pouze kdyz zmenim rozliseni plochy,presneji 1440x900 75hz(u zmineneho mon. nejvyssi mozny podporujici 75hz)
Mne zajima jak zachovat u plochy nativni rozliseni 1920x1080 60hz(vic z monitoru nevytahnu)a aby jsem refreshlock sprovoznil spolecne s hrou na nizsim rozliseni podporujici 75hz(treba 1024x768 75hz).
Ja nevim treba je zapotrebi nekde v driveru GK neco zaskrtnout,nebo ma treba monitor nejakou pojistku a soft.to vyresit nepude.Ptal jsem se hodne lidi co RL. pouzivaji a nikdo s tim problem nema,proto se obracim na vas.Nativni mi funguje i u samotne hry,ale je to jak sekana.
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 25. 6. 2014 13:04

Milanr1 píše:LCD má smysl provozovat jen v nativním rozlišení, tj. zde FHD.

Neznásilňuj LCD s nenativním rozlišením.
kuker píše:Nativni mi funguje i u samotne hry,ale je to jak sekana.

=> výkonnější VGA.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuker 25. 6. 2014 13:12

Jeste k ty sestave:
AMD xenon X4 964
Ati radeon HD6790 Toxic 1024Mb
Asus M4a89GTD/pro usb3
Ram kingstom 2x2Gb dual
Monitor Samsung EX2220
Win7 ultimate 64
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 25. 6. 2014 13:32

Díky za info!
Příště to sděl v úvodním dotazu.
Chybí typ zdroje.
VGA je pro moderní grafické hry opravdu trapně slaboučký.
Co s tím?
Předpokládám kvalitní zdroj > 500 W.
Uvedený MB s aktuálním BIOSem zvládne libovolný moderní VGA.
Výběr VGA zde:
forum-919/Graficke-karty.html
Polož dotaz.
Uveď typ zdroje, rozlišení monitoru (zde FHD), oblíbené hry a finanční limit pro herní VGA.
Pro VGA do herního děla s náročnými moderními hrami počítej > 5000 Kč jen pro VGA, bez případných nákladů na kvalitní zdroj.

Btw:
tohle
kuker píše:AMD xenon X4 964

AMD opravdu nevyrábí.
Nespletl sis to s xenonovými výbojkami? ;-)
http://www.xenonovevybojky.cz/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuker 25. 6. 2014 17:11

Jo ten xenonm sem prepisk,v patek jsem je daval do volva,psal jsem na rychlo na obed jsem se stavil doma...samozrejme je to phenom(myslim nakej black box nebo tak).Co se zdroje tyce Arctic cooling fusion 550W.
K ty grafice ta moje mne stala 5 litru a zatim si nestezuji(taktovana od vyrobce)plus zakladni deska ma integrovanou HD4290,podle recenzi nejvykonejsi jadro co kdy bylo integrovano do zakladnich desek(v dobe kdy jsem ji kupoval cca 3roky).Dedikovana v pci-e ma takta jadra 970 a pameti 1150.Vsechny hry rozbeham bez problemu,cod blackops,dead space nebo battfield 4...rozliseni 1280x1024 pri high nastaveni(samozrejme antialiasing nebo vertikalni vypinam).Poprosim te muzem se vratit k problemu,zatim nic kupovat nechci(pokud to nebude ocividne potreba)a jeste nerozumim zkratce FHD(full high definition?)
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 25. 6. 2014 17:15

FHD:
kuker píše:1920x1080

Tvým problémem = slabý VGA.
Jiný nevidím.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuker 25. 6. 2014 17:24

Doporucis mi neco sikovnyho cim poradne prohnat grafiku(zatezove testy atp.) naposled jsem zkousel benchmark,ale ten mi toho moc nerekl,az na to ze jsem nainstalovany beta driver CCC.Diky
Jestli tomu spravne rozumim,nova lepsi grafika vyresi muj puvodni dotaz,oprav mne jestli se pletu
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuker 26. 6. 2014 12:49

Uz to mam vyreseny i bez nakupu nove grafiky.
kuker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 6. 2014 12:52

A jak? Nebo je to tajny?

Jen ze by to tu bylo pro dalsi generace...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kuker 26. 6. 2014 16:44

Nezlobte se ale cekal bych od vas vic,vseobecne ste prisli na to ze resenim je koupe nove grafiky a vubec to neni pravda.Kdybych chtel do kramu tak pudu do kramu a ne do poradny,Zklamali ste mne ale popravde je to moje vina,ze jsem cekal neco vic.Dekuju muzete smele zamknout tema.
kuker
Kolemjdoucí

Další stránka