Vyplatí se přejít z LCD 23" na 27"?

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 14. 7. 2014 04:39

Možna se to muže zdát někomu hloupá otázka,ale proste me to zajímá...Mam LCD monitor LG o velikosti 23" s IPS panelem a používám ho především na internet a hlavne hry,příležitostné sportovni přenosy z ivysilani. Co se týká her,tak hraji v rozlišení Full HD 1920 x 1080. Chtěl bych vedet,pokud bych prodal stávající monitor 23" a pořídil novy = větší 27", zda by se mi to vyplatilo. Asi uz bych nechtěl panel TNT,ale minimalne IPS, ovsem s nějakou slušnější dobou odezvy kvůli hraní her...Otázkou je rozlišení,zda zůstat u těch 1920 x1080 nebo chtít vyšší..Připadne jaky monitor by jste mi doporučili,díky
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod tomo80 14. 7. 2014 05:54

Nie, neoplatí, ak by si zostal pri rozlíšení FHD. FHD max. do 24". Pri vyššom rozlíšení záleží od grafickej karty (treba uviesť) a od teba, či si chceš hry zahrať vo vyššom ako FHD rozlíšení.
Na TV by mohol byť aj 27" monitor len s FHD (pozerané z väčšej vzdialenosti), ale to využívaš len príležitostne.
tomo80
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 7. 2014 06:15

TNT panel? Tak to musi byt bomba :D
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Just_jo 14. 7. 2014 07:38

Prozatím není IPS vhodná pro hry. Alespoň to tvrdí ostatní ( osobně si nemyslím, že např. 10ms odezva je nehratelná )
Hráči mají nejspíš pořád TN panel. IPS má velice slušné podání barev a skvělé pozorovací úhly - toť výběr toho lepšího oproti TN panelu.

Nevím jak starý je tvůj 23" monitor, ale asi bych nekupoval nový jen kvůli úhlopříčce
Just_jo
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 7. 2014 08:00

Obyc hrac odezvu okem nepotka. Profigamer ano a i presto se delaji profi herni monitory na IPS ted VA (hint: Eizo Foris)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod The Shitman 14. 7. 2014 08:09

1920*1080 27" se nevyplatí a s 2560*1xxx si hodně pohoršíš co do FPS. Nechal bych, co máš.

Ad. odezva. Běžná LCD televize má input lag v řádu desítek ms. Ty starší jdou v pohodě přes 50. Přesto konzolisti hrají a málokdo z nich něco registruje. No a co je 10ms na monitoru oproti 50ms v televizi?
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod sirius1983 14. 7. 2014 08:12

Na vyšší úhlopříčku než 24" bych přecházel pouze v případě vyššího rozlišení než FullHd, tedy QHD (2K, 1440p). I u rozlišení QHD na 27" jsou pixely viditelné a mít takovou úhlopříčku s obyčejným fullHD není dobrá volba.
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubro 15. 7. 2014 15:50

Díky za rady, byla to pouze otázka. A vidím, že nemá cenu ho měnit...I když grafickou kartu nemám relativně špatnou = MSI GeForce GTX 770 Gaming, ale bude lepší zůstat u daného monitoru a rozlišení her ve Full HD.
Jinak k tomu mému monitoru LG IPS235P-BN nějaké počtení: http://www.ephoto.sk/internetovy-obchod ... la-muziky/
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 15. 7. 2014 16:09

Po změně z "herního" TN na LG 235P jsem opravdu zaznamenal horší odezvu i input lag (v CSku je to znát), ale po chvilce jsem si zvykl. Parametry některých IPS už jsou však na hry opravdu špatné, to LG je spíše nadprůměrné IPS na hry.

Na vyšší rozlišení bych však neměnil, GTX 770 by brzdy docházel dech s 2GB paměti, větší rozlišení než Full HD jí moc nesedí.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelenoocko 15. 7. 2014 16:23

Já si 27'' kupoval před dvouma rukama (ips od dellu). V té době jsem měl 560ti a víceméně jsem s rozlišením neměl problémy (hrával jsem bez aa a u nějakých velice náročných her jsem musel snížit grafiku na střední detaily). Po těch dvou letech mít něco s menším rozlišením, tak si radši proženu kulku hlavou, už v práci je to otravné až až.. :-|
Zelenoocko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lubro 15. 7. 2014 19:27

BLIzZard--cz píše:Po změně z "herního" TN na LG 235P jsem opravdu zaznamenal horší odezvu i input lag (v CSku je to znát), ale po chvilce jsem si zvykl. Parametry některých IPS už jsou však na hry opravdu špatné, to LG je spíše nadprůměrné IPS na hry.

Na vyšší rozlišení bych však neměnil, GTX 770 by brzdy docházel dech s 2GB paměti, větší rozlišení než Full HD jí moc nesedí.

Přesně i já...po tom TN jsem si rovněž zvykl na tento IPS panel od LG, chodí v pohodě. Jen jsem chtěl vědět praktické informace a porovnání mezi 23" a 27". Jinak ta GTX 770 v rámci toho Full HD stačí a myslím, že bude ještě nějaký "pátek" (rok) stačit na nejnovější hry ve slušných detailech.
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 7. 2014 08:32

Kdyz ale koupis 2560x1440, dozvis se krutou pravdu, kterou mozna nechces vedet. :)) Tam se 770 moc nechyta.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod jjfb 17. 7. 2014 09:45

Stačí snížit vyhlazování atd.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 7. 2014 09:47

Noooo......
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 7. 2014 09:59

Ja ten monitor mam a 770 jsem mel. Takze o tom, troufnu si rict, "trochu" neco vim.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka