monitor + tv k jednomu PC

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod j.x.e 6. 6. 2016 15:07

Zdravím, chci mít k jednomu počítači naraz monitor i TV (Tv na hry, monitor práce)

Bohužel sem zjistil že nejde nastavit aby televize když je vyplá byla deaktivovaná i v systému (win10) a tak i když je televize vyplá počítač vytváří druhou plochu a naopak když jsem na TV tak na monitoru jede plocha.

Zajímalo mě zda to nejde naják lepe nastavit a taky zda když hraju na TV a na monitoru jede plocha systému tak zda to má vliv na výkon hry a naopak když budu hrat na monitoru a TV bude vyplá ale počítač bude stále počítat tu druhou plochu ikdyž není nikde zobrazená tak jak to ten výkon ovlivní.

Díky
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 6. 6. 2016 15:45

Nevim, jak presne to je u tebe, ale na sestave, kde jsem to chtel obdobne, jsem proste nastavil TV (konkretne teda vlastne receiver, ale to by melo byt jedno) jako primarni zobrazovac a LCD jako sekundarni. Kdyz je TV vypnuta, je obraz jen na LCD a jakmile ji zapnu, automaticky LCD zhasne a obraz se objevi jen na TV. Zadna rozsirena plocha neni aktivni.

Edit: Ten rozdil ve vykonu pri zobrazeni na dvou displejich by imo mel byt na jakemkoliv slusnem modernim stroji zanedbatelny. Ale urcite bych nechtel, aby mi ujizdel kurzor pryc z obrazu nekam na neexistujici plochu druheho displeje. :)
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 6. 6. 2016 16:12

To je zajímavé, a přes co nastavuješ monitory přes WIN nebo ovladace GPU? AMD/nvidia?

Mě systém i ovladače televizi viděj i když je zaplá nebo vyplá, a když natvrdo dám aby byl všechen obsah na TV a tv vypnu tak se nic nestane, obraz to do ní poučtí ikdyž je vyplá
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 6. 6. 2016 16:35

Tohle konkretne byla Nvidia (tv/receiver pres HDMI, LCD pres DVI), nastavena v Nvidia control panelu.
Stejne tak jsem samozrejme musel vyresit i zvuk (TV/receiver je nastavena jako vychozi zvukove zarizeni), aby se automaticky prepinal i ten. Funguje to perfektne. Kdyz potrebuji manualne prebit automatiku, proste pouziji Win+P.
Ta tvoje detekce zni trochu zvlastne, ale v te chvili ti asi nezbyva nic jineho, nez to resit pres Win+P vzdy?
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 6. 6. 2016 17:05

Mohl by si hodit screen nastavení ?
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 7. 6. 2016 10:26

Ne, nejsem u toho, ale v nastaveni vubec nic zvlastniho neni. Tady to spis vypada, ze tvuj problem je v nejake te podivne detekci TV?
Pres rucni Win+P prepinani to funguje tedy normalne, hadam? Vadi ti to tak moc to takhle delat?
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 7. 6. 2016 23:34

Automatizovane by to bylo supr, jde o to ze kdyz pripojim dve zarizeni grafika je proste veme obe a nejde nastavit jen jedno, muzu rucne jedno z nich deaktivovat ale stejne to zlobi, mozna bude problem v tv ze i kdyz je vypla vysila naky impulz a pocitac ji vidi a posila do ni obsah
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 8. 6. 2016 10:10

Ale na to rucnim prepinani nema co zlobit! Proste rucne prepnes "pouze pocitac", nebo "pouze projektor", ci co tam je za termin a vystup pak proste jde pouze do toho jednoho, druhe zhasne.
Tou klavesovou zkratkou je to zalezitost asi dvou sekund.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 8. 6. 2016 10:25

Ano budu to muset tak řešit spíš je škoda že to nejde automatizovat.

Rad bych aby sem zapl bigpicture mod ve steamu a to mi switchlo obraz na TV a po jeho vypnutí zase zpět na PC, big picture jde zapnout gamepadem tudíž by stačilo vše udělat z gauče gamepadem.

Na netu je spousta lidí co by to tak rado i sme našel nakej script https://www.youtube.com/watch?v=SkM0hcI4zGk

Bohužel netuším jak to zprovoznit.
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 8. 6. 2016 10:40

Ale to prece neni zadny problem. Ja to sice delal normalnim dalkovym ovladacem z kresla, ale jde to zcela jednoduse normalne od PC. Nastavis se na ikonu spusteni Steamu (rovnou je s parametrem big screen), prepnes Win+P na TV a vzapeti stisknes enter (klidne naslepo, jestli nevidis v tu chvili TV), coz spusti Steam big picture. Zadny cas to nezabere.
Skript mi prijde na neco takoveho jako trochu overkill.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 8. 6. 2016 11:35

Jde o to že chci u TV fungovat tak jako na konzoli, sednou k tní a vše aktivovat už jen gamepadem. Ne behat sem a tam mezi PC a TV, nedej boze když něco selže.

Big picture jde nastavit aby se zapl když se připojí gamepad k PC, tzn to je OK, jen musím vyřešit aby když se zapne bigpicture tak se mi oběvil na TV a ne ta PC.

Ještě mě napadlo, na gamepad jse nastavit naká zkratka z klavesnice, a kdby se dala udělat zkratka na přepínání monitoru (win-p) tak by to taky mohlo jít.
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 8. 6. 2016 11:57

Pripada mi, ze si to zbytecne komplikujes. Vyse popsanym ukonem dosahnes presne toho, co chces. Budes jet pres TV, se spustenym Steam big picture modem a samozrejme gamepadem. Nikam navic nebehas (s predpokladem, ze jsi predtim byl u toho PC samozrejme, coz jsi asi byl, kdyz chces prepinat LCD a tak...).
Nicmene PC neni konzole. Jakmile neco selze, nebo neco vyzaduje vic, nez jen gamepad, tak proste musis resit. S tim se nic delat neda.
Drobnosti resim dalkovym ovladacem pro PC, jak uz jsem rikal. Ale pokud chces nutne pouzit JEN gamepad, jsou na to nejake programy.
http://keysticks.net/site/
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod jozefjodo 9. 6. 2016 11:04

ten program je nato dobry?
jozefjodo
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 16. 6. 2016 20:48

Už sem vyřešil vše až na jednu drobnost, nejde mi PC probudit gamepadem, bluethoot se vypne ve spánku, ale četl sme žě by to mělo jít nastavit aby bluethoot zařízení mohlo probudit PC.... nevíte jak to nastavit.

Jinak už jde vše mam nastavené že když zapnu steam a bigpicture tak se to přepne na TV i se zvkem, a bigpicture jde zapnout i gamepadem tkaže stačí zapnout TV a gamepadem se dostanu ke hrám.

Jen to probuzení musím dělat od PC furt :-/
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 22. 6. 2016 10:13

Tak ho neuspavej?
loleCZeQ
Junior

Další stránka