K tím mejm fotkam

je dost možný. Že to dělá hlavně foťák, zkoušel jsem ho nastavit jinak v režimu Pro, a vypadalo to lépe (Teď o víkendu) a taky jsem zjistil, když hadříkem čistím obrazovku, tak pokud na display trochu víc zatlačim, tak jakoby se obrazovka přilepila na zadní vrstvu s podsvícením a prosvítalo to pak víc. Stačí pak poklepat na display, bude tam nějaká vůle a ono se to zase odlepí a neprosvita. Jak jsem už psal, tak okem to BLB vidět neni, takže to ani řešit nebudu, jinak jsem spokojený a nerad bych čekal přes měsíc na nový... jelikož za tu cenu nic lepšího nekoupim. Snad už brzo přijdou s OLED monitorama, mám doma televizi a ta je barevně ještě mnohem dál (i když na 55" má menší hustotu pixelů)
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b8-oled ,tak je zkrátka lepší obraz, kotrast jak debil, dokonalá černá, 10 bit barev, HDR10 a hlavně testovali odezvi: 0,3-1,1ms (to je asi 4x rychlejší než nejlepší TN panely, reálně) akorát má zas naopak špatný imput lag: 21ms. Ale pořád to je televize

Nepřijde mi ani, že by se vypaloval obraz, když jsem jí používal 4 měsíce jako monitor. Takže horší obraz, než IPS jsem nechtěl, ale bohužel v porovnání s TV je horší, nějak to tich pár let vydržet a pak jít do OLED monitoru, nejlépe označením gamin, aby jako hrozná novinka stál aspoň 50+

i když 4x větší televize se prodává už teď za 30k