nový monitor / 22-24" / hry / web / film / do 5000 kč

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod elektrikarCZ 25. 3. 2019 18:14

Ahoj,

můj stávající monitor LG Flatron W2261VP-PF - LCD monitor 22" dosluhuje, po necelých 9-ti letech začal bzučet a dnes se nechtěl už ani zapnout. Proto jsem začal hledat monitor nový.

Odezvu bych chtěl 1ms.
Ale pak jsem narazil na problém s frekvencí, klidně bych šel po 144hz, koukal jsem na https://www.czc.cz/aoc-c24g1-led-monitor-24/248672/produkt, ale aby si s tím poradil počítač mám AMD Ryzen 5 2600 a MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, 6GB GDDR5, momentálně hraji WOT a Witcher 3, a upgradovat v nejbližší době nechystám. Takže jestli mám po tak vysoké frekvenci vůbec pokukovat, nebo se spokojit s 60hz, protože u 75hz jsem si vydedukoval že bych potřeboval grafiku od amd.

A ještě nevím zda řešit free-sync kvůli grafice, g-sync jsou monitory už drahé

Jinak připojení pomocí HDMI
reproduktory ne, když budou nedá se nic dělat
rozlišení 1080p

snad jsem na nic nezapomenul

děkuji za rady
Petr
elektrikarCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -PavelU 26. 3. 2019 15:12

Ahoj, vyber si jakýkoli monitor odsud. Za mě ten 24" AOC I2490VXQ.

Pokud bys chtěl vyšší obnovovací frekvenci, tak to je v této cenové relaci vyloučené. A prohnuté VA panely moc kvalitou nehýří. Jedině si připlatit a koupit něco za minimálně 10 000,- Kč, ať už starší či novinku.

Inspirace zde.
-PavelU
Junior

Odeslat příspěvekod elektrikarCZ 27. 3. 2019 16:34

Tak jsem na ten monitor koukal, tedy spíše na verzi https://www.alza.cz/24-aoc-i2490pxqu-d5155741.htm, která má nastavitelný stojan, jinak by měl být stejný. Akorát jsem se dočetl v uživatelských recenzí že trpí "Backlight bleeding". A pak ještě dotaz na tu odezvu, jestli poznám že jsou to 4 ms, když teď mám 2ms. Sice nejsem profi hráč, nebo spíš proto že mé reakce nejou nejrychlejší budu mít teď ještě větší zpoždění

dík
elektrikarCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karel88l 27. 3. 2019 17:02

Nerovnomerny podsviceni maji vsechny monitory v tehle kategorii,to bys musel koupit neco s local dimming podsvicenim a to je uplne jina cenovka.

4ms urcite neni realna odezva,bude to vic.Jestli je to TNko taky jen 60Hz,tak si myslim ze rozdil nepoznas.Freesync u 60Hz monitoru ani nema smysl resit jestli ho ma nebo ne.
karel88l
Junior