Druhý monitor k Asus PG279Q

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PrincBajaja 4. 9. 2020 21:28

Již nějakou dobu používám Asus PG279Q, nyní bych však rád přikoupil druhý monitor.

Mám vyhlídnutý Asus VG27AQ.

Jde mi především o to, aby zobrazení barev v defaultu bylo co nejtotožnější s nynějším PG279Q nebo alespoň hodně podobné. Kalibraci barev nemám a ani neplánuji.

Na hry využívám pouze PG279Q. Druhý monitor chci na web atd.

PG279Q disponuje G-Sync, zatímco VG27AQ je Freesync s G-Sync kompatibilitou. Předpokládám, že toto by neměl být problém, vzhledem k tomu, že hry hraji pouze na PG279Q.

Rád bych znal názor někoho alespoň trochu znalého, zda-li je to dobrá volba nebo bych měl raději hledat nějakou alternativu?

Předem děkuji za všechny konstruktivní odpovědi.
PrincBajaja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 4. 9. 2020 23:20

Pokud výrobce k monitorům předhodí alespoň nějaký certifikát od jakési kalibrace barev, která byla v továrně provedena, pak lze očekávat určitou barevnou jakost a lze tak dopředu říct jak vše bude - v tomto směru - plus/mínus vypadat. Jestliže ale toto není provedeno, pak se monitory často (obdobně jako televizory) celkem mohou lišit v nastavení barev. Zde pak záleží, jak moc máš citlivé oči a jak moc vnímáš konkrétní rozdíly. To vše dohromady vytvoří konečnou spokojenost/nespokojenost s výběrem.

Byť má odpověď není zcela jednoznačná, doporučím standardně ještě nákup přes net, abys v případě nespokojenosti, mohl výrobek v zákonem stanovené lhůtě vrátit.

Jinak si samozřejmě počkej na reakce místních odborníků. Nejlépe by bylo slyšet názor člověka, který má oba dva tyto monitory vedle sebe, anebo se alespoň na ten nový jít někam podívat. Ve kšeftě pak přehodit případné obrazové profily a zjistit, jak moc se mi to na dálku zdá odlišné. Samozřejmě... nejlepší porovnání je, když Ti to stojí vedle sebe.
S pozdravem MgX
MgX
Junior