Tiskárna do školy

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Noemi 21. 12. 2020 14:36

Dobrý den, hlavně šikovným zkušeným uživatelům tiskáren, kteří dokáží poradit.

Dostala jsem za úkol vybrat do školy tiskárnu - fungovat by měla v PC učebně, takže spíše na občasný tisk, když to přeženu, tak pár výtisků denně, případně ob den, někdy i déle. Stačí černobílý, ale hlavně automatický oboustranný tisk. Cena kole 5 000,- Kč.
Nebo mě ještě napadla varianta, že do počítačovky dáme starší hp LaserJet 3015 ze sborovny a do sborovny pořídíme novější....u hp máme spotřebu cca 2 tonery ročně. Požadavky jsou v tom případě stejné.

Díky za radu všem ochotným a vstřícným poradcům ...je to akutní a do zítřka to musím rozseknout.

Docela se mi líbí tahle - díky levnému tisku, ale netuším, jak je to se spolehlivostí značky.
https://tiskarny.heureka.cz/kyocera-ecosys-p2040dn/
Noemi
Junior

Odeslat příspěvekod audis 26. 1. 2021 21:11

zdravím, nerad bych zakládal nové téma pro jednoduchý dotaz:
zalíbila se mi tako multifunkce HP LaserJet Pro M130nw
Obrázek
a mám dotaz: tyhle tiskárny s tím zaklapávacím deklem zásobníku papíru, to se používá tak, že pro každé zaklopení deklu musím vždy všechny papíry vyjmout (to nechci), nebo dekl jde zaklopit třeba s 20 ks papíru v zásobníku?
Děkuji za krátkou odpověď.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 26. 1. 2021 23:45

Z praxe Vám doporučím stroje, které mají krytý zásobník papíru (prach) a automatický tisk na druhou stranu (úspora). Také dobrým parametrem výběru je "cokoliv, jen ne levné HP" :)
Zařízení, které to splňuje je například Brother DCP-L2532DW. Mezi spotřební materiál pak patří fotoválec na 12000 stran za 825 Kč a toner na 3000 stran za 1100 Kč.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod audis 26. 1. 2021 23:58

Děkuji za tip a zkušenosti, ale nemá RJ45. měl byste jiný tip? Jinak by to bylo super, nemá podavač scanaru - je to pravidelný kvádr :-) co chci. Má sice wifi, ale chtěl bych raději rj45.

Sháním pouze specifikaci: čb laser multifunkce rj45, použítí občas takže nízká cena, bezproblémový provoz, nechce se mi vyjímat papír kvůli zaklopení dvířek po skončení tisku (protože další tisk bude nejdříve za týden). Ne Canon (bohužel, už Canonu za tiskárny nechci dávat prachy, špatná zkušenost s sw podporou MF3220)
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 27. 1. 2021 08:15

Podle jednoducheho zadani parametru (multifunkce, do 5 tisic, RJ45) je bez podavace skeneru jen to HP a Canon MF113W (ten by mel mit podle webu pruhledny kryt nad papiry).
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 27. 1. 2021 10:24

mam presne tuto HP asi dva tydny. za me ok za ty prachy. skener funguje, tiskne, vcelku rychle a potichu. ale hlavne je kompaktni. ono pokud by jsi chtel mensi tiskarnu, tak proste ten papir bude trcet ven. za me to nejak nevadi, protoze pokud chces ten papir schovat, tak to proste bude velka tiskarna. jinak myslel jsem si ze budu chtit rj45, ale nakonec jsem to ani nezapojil a pouzivam wifi, funguje to dobre. a nastaveni taky bez problemu. znamy ma tu velkou brother a pry konfigurace wifi bylo peklo. na druhou stranu udelas to jednou a pak uz neresis, takze i peklo se da vydrzet.
od te hp necekej nejaky extra kvalitni tisk (ale to v teto cenove realci asi vsechny, mozna brother tiskne o neco lepe, ma vyssi rozliseni), je to proste zaklad. me na par drobnosti tydne staci.
jde o to co od toho pozadujes a jaky mas na to prostor :-)
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 27. 1. 2021 10:45

On je rozdil, kdyz prach pada na vrchni papir a pri tisku si ho natahnes dovnitr tiskarny a kdyz je nad papiry kryt, ktery obcas setres a na papirech toho pak moc neni.

Ja treba doma pouzivam starou HP M1120:
Obrázek
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod audis 27. 1. 2021 10:54

Jo to by mohlo mi stačit. No a u té hHP m130 ten přední dekl jde zavřít v papíry uvnitř, nebo se musí vyjmout? Rozumím že se na papíry nemá prášit jasná věc.

Čím jsou levné tiskárny HP poukázkou na problémy? Jsem nenáročný uživatel málo vytisknu, cena tisku mě nezajímá, pořizovací cena trochu ano.
Naposledy upravil audis dne 27. 1. 2021 10:59, celkově upraveno 1
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 27. 1. 2021 10:58

Jeste jsem narazil na to, ze na nekterych fotkach ma to HP M130nw i kryt na papirech, ale vetsinou jsou fotky bez nej. Mas tam solfane ten kryt?
Obrázek

Podle me to zavreni je pro transport a neni to mysleno tak, ze tam ty papiry ohnes a budes to pouzivat se zavrenym krytem.
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod audis 27. 1. 2021 11:29

Ne používat to je jasný, ale myslel jsem zda lze skladovat se zavřeným krytem a papíry uvnitř. Prostě skončím tisk, , vypnu tiskárnu, zabouchnu kryt ať se nepráší dovnitř a je to uhledna kvádr na stole. a přijdu k ní zase až za týden (Zapnu, otevřu kryt a tisknu.)
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 27. 1. 2021 15:31

ten suplik na papiry nebudes zatvirat, nebo tedy pokud vis, ze nebudes delsi dobu tisknout. je na tom origo plastovy pruhledny kryt, jak je na nekterych fotkach. tohle je potreba vycvaknout a az pak jde zasobnik zavrit, takze ano, da se to provozovat tak, ze ten kryt tam nemas vubec a vzdy zavres zasobnik. ale je potreba vyndat papiry z toho si myslim, nevim,jestli by to slo zavrit i s tim a jak by to bylo tisk na ohnuty papir.
za me to zatim nicemu nevadi. je to kompaktni a ani konkurence neumi to mit uvnitr, pokud to nema byt velika krava...

-- 27. 1. 2021 15:33 --

teoreticky muzu zkusit, az me to napadne kdyz budu u tiskarny.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod audis 27. 1. 2021 17:09

a Lexmark je normální mašina? Nebo nějaký zádrhele? Lexmark MB2236adw https://multifunkcni-zarizeni.heureka.c ... c7dc800a6/
(zásobník papíru uvnitř v tělese casu, rj45 má, dostupnost a cena tonerů je 2x vyšší cena než Brother, neforemná škatule). Jestli to je normální mašina, tak ji beru.
Naposledy upravil audis dne 27. 1. 2021 17:35, celkově upraveno 1
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 27. 1. 2021 17:24

tohle je obrovsky kram...
jak rikam, pokud mas prostor, tak pak klidne nejaky brother (levne origo prislusenstvi), nebo pak canon, hp... za ne o moc penez se daji koupit hezke stroje, ale velke...
lexmark nevim, mel jsem tak pred 25 lety inkoustovou tiskarnu...od te doby netusim :-D
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod audis 27. 1. 2021 17:45

a nebo Brother MFC-L2712DN https://multifunkcni-zarizeni.heureka.c ... n/#recenze To je také normální mašina doporučitelná?
vyberu mezi Brother MFC-L2712DN a Lexmark MB2236adw
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 27. 1. 2021 19:59

ano, tiskne, skenuje. co cekas :-)
pokud se ti vejde, tak proc ne. sice vypada silene, ale pokud ji mas kam schovat, tak pohoda...
zkousel jsem u toho HP zavrit s papierm uvnitr a nepujde to. ten papir ti v tm zabrani.
solfan
Junior