Ahoj, mám problém s připojením herního NB k monitoru. NB disponuje porty HDMI 2.1 a USB-C 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, PD. Monitor (Samsung Odyssey, 34", OLED, QHD+, 175Hz) má Micro HDMI 2.1 a Mini DP 1.4.
Takže mám prakticky dvě možnosti připojení:
1. z HDMI na Micro HDMI
2. z USB-C na Mini DP (teoreticky i na HDMI, ale v případě převodníku bude lepší DP, řekl bych - dle toho, co jsem četl, tak DP disponuje lepšími parametry, co se týká přenosu obrazu)
Ale problém je, že jsem na netu nenarazil na žádný kabel, který by byl dimenzován na vyšší hodnoty obnovovací frekvence. Ani HDMI, ani USB-C / DP. A pokud ano, byl to nějaký přeprodávaný z "Alíku" s nějakými pseudoparametry.
Problém jen ten, že nemám nejen DP v NB, ale taky že mám v monitoru malé verze konektorů..
Pak by bylo možné použít nějakou redukci, ale ty rapidně snižují datovou propustnost, není to tak? A nebo nějaký aktivní prvek/převodník? Nebylo by možné použít? V tom se nevyznám, ale raději bych co nejelegantnější řešení..
Poslední, takovou záložní možností, je USB-C na USB-C,ale tam je dle všeho strop 120 Hz.
Tak co by jste doporučili, poradili, jak připojili? Budu vděčný za každou odpověď.
Předem moc díky..
Michal