Prosím vás mohl by mi někdo poradit s výběrem levného monitoru k počítači? Mám letitý Benq bl2201, který jsem kupoval před pár roky a to jako použitý má rozlišení 1680x1050, tn panel a 22 úhlopříčka. Jako jeho výhodu vidím pro mě dostačující vestavěné reproduktory a možnost připojit k počítači hdmi i dp.
Můj počítač: Ryzen 5 5500 a grafika rx5500xt 4gb
Hry moc nehraju max něco ve stylu farming simulátoru jinak ten internet, youtube a podobně nic náročného.
Vzhledem k ceně do které bych se rád vešel (ano je mi jasné, že se většina zasměje) do 3000kč počítám s rozlišením jen FHD, ale v tomto rozlišení jsem našel 24 a nějakou tu 27. Ano na netu jsem se dočetl, že pro FHD je to do 24 palců, ale zase když přidám rozlišení oproti stávajícímu a zvětším úhlopříčku i na těch 27 palců tak by to mohlo být stejné nebo podobné ne?
Zeptal bych se když už někde koukám na ty laciné monitory a hodnocení když to má reproduktory tak si často stěžují na kvalitu. Je to opravdu dnes tak špatné? Mně osobně ty vestavěné reproduktory stačí i na aktuálním Benqu i na předchozím NECu co jsem měl. Stačí mi jen nějaké ozvučení a nechce se mi kupovat další krám na stůl.
Do mého limitu jsem našel opravdu hromadu monitorů, ale tak nějak jsem se díval například na tyto:
BenQ GW2480
iiyama ProLite XU2493HS-B5
a 27 palců:
iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1
tyto tři by měli mít reproduktory i možnost připojení hdmi i dp. Ten 27 palcový má teda panel TN.
nebo jiný? Nebo je to vzhledem k rozpočtu úplně jedno a prostě vzít značku srdci milou?
Někde jsem dokonce viděl za cenu do mého rozpočtu prohnutý-zahnutý panel. Mělo by to smysl?