Ahoj ve spolek, řeším tak trochu neřešitelný problém. Známý má multifunkci od Brothera, konkrétně DCP-1512e, kterou využívá jen občas, ale na jedné funkci mu záleží a to skenování přímo do přílohy e-maily (pozor, neb odeslání na e-mail, ale sken se přenese do PC a otevře se mu Thunderbird a ten sken je tam jako příloha a on to pošle dál). Jenomže jednoho dne to přestalo fungovat.
Control Center 4 od Brothera hlásí, že není zvolená výchozí aplikace pro maily, i když je. Technická podpora mě šokovala tím, že o tom vědí, ale neznají řešení. Leda přeinstalovat Windows, což je práce na mnoho hodin vzhledem ke specializovaným SW, které tam má. Na jiném PC to samozřejmě funguje.
Inu rozhodli jsme se, že koupíme jinou multifunkci, která nemusí mít ani duplex, ani ADF, jen musí umět skenovat do přílohy mailu. Ale bohužel jsem nic nenašel. HP jsem vyloučil hned. Mám skvělé zkušenosti s Canonem, ale podle recenzí už to asi taky není co bývalo a stejně je ekvivalent od Canonu dražší asi 2x co ten Brother. Neměl by někdo tip co pořídit, aby ho to pak nesežralo na spotřebáku?