Prosím poraďte tiskárnu cca 5000 Kč

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ridder 12. 5. 2025 16:15

Zdravím,

chtěl bych poprosit o radu, kterou tiskárnu koupit. Máme čtvrtým rokem HP OfficeJet 8012, což považuji za obrovskou chybu kvůli tomu online připojení a kontrole originálních tonerů. Funkčně by byla super.

Tiskneme málo, cca 500-800 stran za rok, ale spousta z toho musí být barevně - nejedná se o fotky. Požadavky:
Oboustranný tisk
Oboustranný sken
Možnost použít neoriginální tonery
Stačí formát A4

Zatím jsem se díval na:
Brother DCP-T720DW
Canon PIXMA G3480

Klidně doporučte i jiné. Upřednostil bych levnější :) Díky.
Ridder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 12. 5. 2025 18:09

S takovým množstvím tisku bych se inkoustu vyhnul obloukem.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ridder 12. 5. 2025 18:17

Dobře a co použít jiného? Určitě pro nás není řešení ČB laser a barevný je drahý. Ta barva je prostě podmínka.
Ridder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 12. 5. 2025 18:21

Vzal bych ten Brother, myslím, že nezaschne, hlavně nevytahovat ze zásuvky! Pokud nepožaduješ oboustranný tisk, ber 525W.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 5. 2025 18:28

Každý inkoust bohužel zaschne. I drahé tanky typu Epson 18050, samozřejmě 24/7 zapnutá a dokonce na UPSce a dělá to pruhy už po dvou týdnech. Samozřejmě pouze originál inkoust.

Jediná obrana dát si každou neděli upomínku a vytisknout deset fotek, ať se důkladně rozhýbe. Petr nestačí a dva týdny jakbysmet. Následně velké čištění sežralo třetinu nádržek s inkoustem, což je cca materiál na 150ks fotografií. Takže se vyplatí těch 10ks 10x15 co týden prostě vytlačit.

Nemusí být dogma, ale je to osobní zkušenost. Tiskárna je nová, do provozu šla v říjnu a natištěno má jednotky tisíc stránek. Máme i Brother 3550cdw vyloženě lacinou laserovku. Ta má za sebou bambilion stran Na noname toner, pořád jede jak z praku a osobně na ni nedám dopustit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Ridder 12. 5. 2025 19:41

Pokud bychom našli řešení bez barvy, tak který laser prosím? Poznačím si i ten levný Brother.
Ridder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 12. 5. 2025 19:55

Na černo-bílej tisk mám doma už pár let Brother DCP-L2530DW a ač cena náhradních tonerů šla dost nahoru, nedám na ní dopustit - za ta léta jednoznačně jedna z nej tiskáren vůbec co jsem kdy měl. Hlavně proboha si nikdo nekupujte krámy od HP ..........

A takovej super přídavek; po tom, co jsem měl inkoustovku u sebe ve stejné místnosti, kde i spím a na běžnejch inkoustovkách (aspoň na těch co jsem měl) něco, jako plánovač údržbových cyklů neexistuje, tak VELKÁ paráda v podobě spuštění údržby např. ve 3-4 ráno. To prostě letělo z baráku.

Současným nástupcem mého modelu by měl být asi Brother DCP-L2622DW.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 14. 5. 2025 15:27

Každý inkoust bohužel zaschne. I drahé tanky typu Epson 18050, samozřejmě 24/7 zapnutá a dokonce na UPSce a dělá to pruhy už po dvou týdnech. Samozřejmě pouze originál inkoust.

To je zvlastni. Mam tankovou Epsonku uz nejakych sest let a zaschla dvakrat. Pokazde behem dovolene, kdyz byla venku ze zasuvky.

Tu predpojatost vuci tankovym tiskarnam nejak nechapu. Na tech 500-800 stran za rok jsou uplne v pohode, to je zhruba mnozstvi, ktere tiskneme u nas doma.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 5. 2025 16:23

Však já to doma taky mám. Jen píšu zkušenost a ne, vypnutá nikdy nebyla a neorigo inkoust v ní též nikdy nebyl. Možná to mají jinak pigmenty (toto je dye), možná foto/"nefoto"?? Sám nevím a nechci soudit za všechny. Jen a jen říkám, jak to dělá můj konkrétní typ, tzn "tank" není synonymem pro "výhra", nedej Bože pro "bez problémů".

Těch pár fotek co týden stačí, aby všechno bylo ok. Ale opovaž se jednou zapomenout.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 14. 5. 2025 16:59

Asi ji mas ve spatne geopatogenni zone ;-)
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 14. 5. 2025 18:40

KineCZek píše:Však já to doma taky mám. Jen píšu zkušenost a ne, vypnutá nikdy nebyla a neorigo inkoust v ní též nikdy nebyl. Možná to mají jinak pigmenty (toto je dye), možná foto/"nefoto"?? Sám nevím a nechci soudit za všechny. Jen a jen říkám, jak to dělá můj konkrétní typ, tzn "tank" není synonymem pro "výhra", nedej Bože pro "bez problémů".

Těch pár fotek co týden stačí, aby všechno bylo ok. Ale opovaž se jednou zapomenout.

Ono záleží i na tom, jaký rozptyl těch 500-800 stran ročně má. Bráno čistě teoreticky a průměrem, mohlo by se tisknout každý den. Moc se mi nezdá situace, že by se třeba 2 měsíce netisklo, a pak najednou třeba 60 stran naráz. Bylo by fajn, kdyby tazatel zmínil i frekvenci (častost), ale můj tip je, že minimálně jednou týdně se tisknout bude, a to by mělo na nezaschnutí stačit.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ridder 15. 5. 2025 11:01

Tiskneme každý týden něco a nikdy se nestane, že by se třeba měsíc netisklo. Je zapnutá nonstop a pokud vím, tak nám nikdy nevyschla. Po výpadku proudu sama naskočí a to včetně připojení na wifi, což jsem myslel, že je standard u všech, ale co jsem někde četl recenze, tak prej není.

Určitě nepotřebujeme tisknout fotky, ale barva se nám hodí na pracovní věci, kde barva výrazně zjednoduší orientaci.

Zatím přemýšlím o té Brother DCP-L2622DW pokud oželíme barvu. Případně o Canon i-SENSYS MF657Cdw s roční zárukou za 7000 s DPH před pár dny. Dnes je teda zrovna za 8600, takže bych musel ještě počkat :)

Kolega zas pořád říká, ať jdeme do tanku, tak zatím přemýšlím a nevím.
Ridder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 15. 5. 2025 12:38

A plan je u te barevne laserovky rovnou prejit na neoriginalni nebo treba v zaruce pouzivat originalni a po zaruce neoriginalni? Protoze do toho Canonu stoji vsechny originalni XL tonery v Alze pres 9 tisic. A originalni neXL pres 6,5 tisice. Neoriginalni Alza tonery 4700. Takze uz prvnim nakupem toneru se klidne utrati vic, nez stala ta tiskarna.

Ten tankovy Brother T720DW ma v baleni cerny inkoust na 13 tisic stran, i kdyby se polovina vyplacala na cisteni, tak pri prumernem tisku 650 stranek rocne ta druha pulka staci na 10 let :)

Pokud se ted pouziva inkoustova a nezasycha, tak ja bych zkusil tu tankovou. Cela tiskarna i s inkousty vyjde levneji, nez jeden nakup originalnich toneru do te barevne laserovky.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Ridder 15. 5. 2025 16:57

@zivan to je pravda. Díky a objednávám Brother DCP-T720DW.

Díky i všem ostatním za rady.
Ridder
Kolemjdoucí