Tiskárny, náplně? Rád poradím, pomůžu

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dod2 6. 6. 2007 10:57

přihodím i já něco málo do mlýna... s žádostí o radu... pokud se dívám na tyto dvě tiskárny se liší jenom tím, že u jedné je duplexní tisk?
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... on-mf3220/
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... ys-mf4120/

nebo je jedna v něčem o chloupek lepší co by mi nemělo uniknout?

díky za info...

nebo snad by byla i jiná tiskárna kolem 5000 ještě lepší?
Dod2
dod2
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 9. 6. 2007 11:15

pavel_nadrchal píše:Epe: Doporučil bych vyndat tiskovou hlavu a ponořit do vodní lázně, ale vyvarovat se ponoření kontaktů! t/quote]

neni nekde pristupny navod jak vyndat tiskovou hlavu (epson c42)? samotnou tiskarnu neni problem, ale jak tu hlavu (u tiskarny bych to nechtel delat metodou pokus omyl ;)
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ravenman 9. 6. 2007 11:34

chcem sa spýať či u laserových tlačiarní(farebných/čiernobielych) vlastne obraz na paier tzv.vypaluje laser ? Ďakujem
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod Jen tak 11. 6. 2007 15:14

Potřeboval bych poradit. Mám tiskárnu pixma 2000 od canonu a ted mi začla hlásit že mám téměř plnou nádržku na přebytečnou barvu co stím mám dělat musím stále při každem tisku mačkat lačitko pokračovat v tisku a číst že mám plnou nádržku
Jen tak
Junior

Odeslat příspěvekod Addam 12. 6. 2007 08:31

Ahoj, asi se to tu už řešilo,ale je to hrozně dlouhá diskuze na to abych ji celou pročítal(omlouvám se za svoji lenost). Máme doma HP Business inkjet 1100. Moc jsme s ní netiskli, takže za ty 3 roky jsme vyměnili jen černou náplnˇ za originální a barevný tam jsou původní. Před nějakou dobou, to začalo hlásit, že je málo barvy( v těch barevných),tak jsem koupil inkoust na doplnění(tisknem s ní sporadisk,tak se mi nechtělo vyhazovat prachy), doplním kazety(zase tak málo barvy tam nebylo),ale ouha, ta potvora začala křičet, že ty barevné kazety už jsou po době životnosti(ještě jednou říkám, že než jsem doplnoval,tak úplně prázdné nebyly) a než koupím nové, originální, tak to tisknout nebude. Dá se to nějak obejít?
Addam
Junior

Odeslat příspěvekod Candy 17. 6. 2007 20:11

Cau, mám velkej problém, uvízl mi papír vHP 1200, vytáhnul jsem ho předkem a teď nejde vůbec tisknou, pořád to píše, že nenizasunutý papír, přitom tam je, netušíte, jak se to dá řešit?
Candy
Junior

Odeslat příspěvekod streckol 23. 7. 2007 19:33

nevie prosim vas niekto poradit ako vypnuť čip na mp600 :(
streckol
Junior

Odeslat příspěvekod Vasil 27. 7. 2007 20:50

Uvazuji o koupe EPSONU Ma nekdo skusenosti s timto strojem(chtel bych jenom pozitivni :? ) ale prectu vsechni....
(chyby ,prosim nevsimajte :roll: )
Vasil
Junior

Odeslat příspěvekod Vasil 28. 7. 2007 13:53

pavel_nadrchal skus kliknut na EPSON a vsechno bude jasne, ze chcy multifunkcni do 4000kc, minimum 4 barvy, aby umnelo dobre fotky.... a SKODU chcy taky ale to je offtop
Vasil
Junior

Odeslat příspěvekod Vasil 28. 7. 2007 19:03

Prave ze vubec nemam predstavu o tom na jak dlouho mi to vydrzi,? myslim ze budu tisknout tak dve fotky dene. Nechce se mi jednou mesicne koupuvat naplne(jedna origos 250kc!!!) (je jich tam 6)
Vasil
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 28. 7. 2007 19:11

Zdar,
dosud jsem tisknul na HP Photosmart 1115 /z roku 2002/- běžné foto pro děti nebo vizitky, plakáty a pod - nešlo mi o profi fototisk, ten si nechávám dělat v Labu. Než bych měnil prázdnou kazetu radši bych si pořídil novou tiskárnu a mám tedy na mušce >HP Photosmart D5160 Photo< za 2.100,- což je cena značně nízká. Chtěl bych se zeptat zda to není úplný kšunt a vyhozený i ten malý obnos - na takové to domácí tisknutí - pokud máte nějaké přímé info ?
Děkuji.
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Amadeus2 28. 7. 2007 20:43

Mam EPSON DX 3850 - multifunkcia. 4 naplne - cierna + 3 farebne.
Epson ma v cartridge zabudovanu elektroniku, ktora pocita pocet vytlacenych stran, a podla toho odhaduje stav naplni. Ked si napocita, ze cartridge je prazdna, tak ju prehlasi za prazdnu a netlaci. Cierny atrament postupne mizne (podla monitoru atramentu ) aj ked voberc netlacis. Tazko sa zhanaju alternativne cartridge - musi sa tam navyse resetovat cip. Tlaciaren ta potom obtazuje informaciou, ze 'atrament nie je originalny, pokracovat'? Tlaciaren to vie, lebo ma cartridge nabite elektornikou, co predrazuje bez tak drahe naplne.

V pripade poruchy servis neuznava chybu, ak tam nie su originalne cartridge, resp. raz ti to prepacia, ak dodas originalne cartridge do tlaciarne.

Kvalita vytlacenych fotografii nie je ziadna slava - a je to hlavne sialene, ale sialene drahe.
Zaver: Atramentovu tlaciaren v zivote nikdy, a ked uz, v ziadnom pripade nie EPSON - preboha, nekupuj si hlavne EPSON. Jednu tu mam, a pojde v priebehu tyzdna do kosa (pravdpodobne ju v procese prenosu do kosa rozkopem), a mam uz vybratu laserovku. Fotografie si necham vyrobit vo fotolabe, je to kvalitnejsie, a nie tak drahe.
Amadeus2
Junior

Odeslat příspěvekod Amadeus2 29. 7. 2007 08:11

pavel_nadrchal píše:Amadeus2: Těžko ti něco psát. Ale něco ti k tomu napíši. Kamarád má DX6050 a je spokojen. Doporučoval jsem známým DX4050 a jsou taktéž spokojeni.

Ohledně DX3850: To, že mizne atrament, když se netiskne není výsada Epsonu, ale jakékoli inkoustové tiskárny, to jen tak na okraj, aby si pochopil, oč jde. Určitě se neshánějí těžko alternativní náplně a už vůbec nemusíš resetovat čip, protože alternativní náplně mají čip v sobě, jenom vyměníš náplň. Promiň, ale podle toho, co píšeš, mi připadá, jako by si ji nevlastnil a psal to, co "jedna babka povídala". Protože to co píšeš, se nezakládá na pravdě.

A to, že si necháváš fotografie vyvolávat ve fotolabe... to je sice pěkný, ale doma si ji můžeš vytisknout hned, na jakýkoli papír od nejlevnějšího po profesionální, atd.

Už se tu dříve psalo výhody inkoustových a laserových tiskáren. Nezavrhovat ani jedny z nich, protože každý typ je lepší pro něco jiného.
Amadeus2
Junior

Odeslat příspěvekod Amadeus2 29. 7. 2007 08:41

Pre pavel_nadrchal:

Chlapce, moc toho nevies, a ani premyslanie ti velmi nejde.

Tlaciaren - ako aj technologicke zariadenia vo vseobecnosti maju svoju specifikaciu, casto viac / menej tendnecne recenzie, a reklamne prospekty. Chlapce, az v realnej prevadzke je mozne sa dozvediet, ako zariadenie vyhovuje konkretnemu uzivatelovi.

"že to mě napadlo jako neslušnější vyjádření na blbosti, které píšeš"

Sam si buranom, ktory sa tu hra na odbornika. Tvoje reakcie su vecne bezcenné.

"pro mě jsou určující lidé, kteří chtějí poradit a následně mě potěší, že za radu poděkují a jsou rádi, že jsem jim poradil."

Nezaujima ma kto je pre teba urcujuci. Precital som si celu tuto diskusiu aj tvoje konflikty v inych vlaknach - si proste buran - amater. To ze niekomu staci rada typu - 'jdi do Epsonu' je rada s nulovou hodnotou - hoci niekomu to ako rada moze stacit, lebo prave tak ako Epson by mu postacovalo cokolvek ine.

Vystriham ludi voci tomuto cloveku - bude sa v pripade problemu k vam chovat tak, ako teraz ku mne - cize ako buran amater.
Amadeus2
Junior

Odeslat příspěvekod Vasil 29. 7. 2007 11:52

teda klucy, vy ale tady pisete zajimave vecy. Ale vratimese k vecy(tisk, naplne, penizky... :lol: ) Schanil jsem tiskarnu (3v1 do 4000kc s rosdilnyma barvama(min 4)) Je to Canon nebo Epson. HP neradi rozdeluji barvy, ale tahle taky neni k zahozeni
Zekl bych ze E a C lisi jenom vzhledove. Zbytek je za stejni prachy taky skoro stejny. Trh a marketing proste funguje . jsem uz prelez pres 4 :shock:
Vasil
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka