cena tiskárny a inkoustu

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lange 28. 6. 2005 14:31

Dobrý den,

někde jsem slyšel názor, že čím levnější je nějaká tiskárna, tím dražší je potom do ní inkoust. Tak bych se rád zeptal vás počítačových odborníků, copak je na tom pravdy.

Díky za reakce.
lange
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 28. 6. 2005 14:33

Tak je ako hovoris respektivne ako si pocul......
Kupis lacnu ale potom farba je draha a rychlo odchadzaju aspon tie co su v hypermarketoch....
Ja mam HP Laser Jet 1200 ciernobiela,4 roky bez chyby tlaci...nemozem nanu dopustit...

len nekupuj tie po 2000sk lebo to o mesiac vratis....
radsej priplat a kup si lepsiu
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JakubL 28. 6. 2005 14:37

Dřív byl inkout tak drahý, že se k němu dokonce někdy (nevim už kde jsem to viděl/slyšel) dávala tiskárna zdarma - samozřejmě nejaky žhavý, žádaný a drahý typ.
-
JakubL
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod imaster 28. 6. 2005 17:14

Doporučuji Ti přečíst si tento web http://www.abel.cz Zjistíš, že máš pravdu, ale na druhé straně se dají náklady snížit na polovinu.
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 28. 6. 2005 18:32

JakubL píše:Dřív byl inkout tak drahý, že se k němu dokonce někdy (nevim už kde jsem to viděl/slyšel) dávala tiskárna zdarma - samozřejmě nejaky žhavý, žádaný a drahý typ.d/quote]

Jestli myslime to samy tak to bylo jinak. Vyrobce ty tiskarny rozdaval prave proto, ze vedel ze se zahoji na extremne drahym inkoustu. A v Cechach narazil na urodnou pudu. Nevim jestli i jinde na svete jsou lidi, ktery dokazou kvuli o 50 korun levnejsimu nakupu projezdit benzin za 100.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod imaster 28. 6. 2005 19:54

To měla být reakce na původniho tazatele. Nějak mi to v tom novém foru moc nejde...... :-B
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod JakubL 28. 6. 2005 20:05

Já to pochopil. Jen jestli to pochopil i tazatel ...
-
JakubL
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JakubL 28. 6. 2005 21:48

pavel_nadrchal říkal, že na tom cenou provozu je nejlíp Epson a Canon.
-
JakubL
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 28. 6. 2005 23:39

No ja bych o inkoustu vubec neuvazoval. Za 4000 se da koupit nova laserovka. To je inkoustovka a dve cartridge
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 29. 6. 2005 00:15

laser je super... pokud budeš isknout hlavně text, tak jdi do levného laseru
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Havlas 29. 6. 2005 03:27

Je to tak, nejlepší je laser, úplně nejlepší je repasovaná starší tiskárnam já opravuju HP, takže doporučuji HP 5,6P, nebo nejlepší malou tiskárnu LJ1100. U inkoustu to jsou u HP tiskárny používající náplně 45 černá a 78 barevná. Nejlépe řada 900: 930,970,990. Bezkonkurenčně nejlepší tiskárny HP. Já sám mám 930C a neprodám nikomu a za nic. Tiskárny používající náplně 56,57,58 - nový hrozný šmejdy, náklady na ikoust hrozný, nedejbože levné hračky tisknoucí na náplních 16,17 brrr - satane odstup. Jediný co můžu doporučit je tiskový systém 11 který používají profesionální tiskárny od nejlevnější Bussines inkjet 1100 až po plotry designjet 500/800. Oddělený inkoust od tiskových hlav, dostatečný počet trysek a hlavně je to vychytaný co se týče spolehlivosti. To je asi vše, co se týká HP.
Havlas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roman77 29. 6. 2005 05:16

Nikdo se tady nezminil o tom nejdulezitejsim. Nejvic zalezi na tom, kolik se bude tisknout a co se bude tisknout. Pokud 2 stranky textu mesicne, tak se asi nevyplati nic jinyho, nez ten nejlevnejsi inkoust cca za 1500. Na tisknulevne.cz se da sehnat napr. do canonu i320, kterou mam, 100ml cernyho inkoustu za 360kc. Napln od canonu ma 8ml a mela by stacit na 130 stranek, tzn. ze 100ml je asi na 1500 stranek. Pri tisku jedne stranky denne to mam na nekolik let.
roman77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 29. 6. 2005 07:29

No pokud bude tisknou 2 stranky mesicne, a opravdu si to chce tisknout sam, tak mu nic jineho nez novy / starsi laser nezbyde koupit, protoze inkoust by mu neustale zasychal.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod cache 29. 6. 2005 09:32

Ja osobne mam HP PSC 1315 (tryskac so scannerom), po dvoch mesiacoch mi to hlasilo prazdnu napln, tak som sa pozrel co stoji nova a skoro mi vypadli oci. Takze som povedal ee a napln realne dosla az po dalsich 5tich mesiacoch..
Ale HP ma proste strasne drahe naplne..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 29. 6. 2005 10:25

HP má drahé náplně? Porovnej to s Lexmarkem. A nezapomeňte nikdo na to, že se s náplní mění i tisková hlava. Pokud je problém s hlavou u Canonu nebo Epsonu, je levnější už koupit novou tiskárnu. Jinak 2 stránky za měsíc nejsou při použití origoš cartridgí taková tragédie. Nevím ale při porovnání ceny cartridge a počtu vytisknutých stránek na tom HP není až tak zle. Ale je fakt, že ty ultralevné tiskačky s malokapacitními náplněmi jsou na provoz drahé.
2 Cache: :-) Jo. A to tam je v originále navíc jen 27 černá. Ta má 10ml kapacitu a dá se použít standardně 56, která má 19 ml, ale je o "celých" 50-60,- Kč dražší. Na tu 56 se dá vytisknout cca 450 stránek textu.

Já původní barevnou měnil až po 2 letech provozu. A to jsem vytisknul nemálo fotek i obalů na média.

Černá jela ještě cca 1/2 roku po tom, co začala řvát, že dojde. Stará dobrá 3820.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior

Další stránka