WINDOWS VISTA AERO VS LINUX UBUNTU BERYL

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lukiboy15 4. 6. 2007 16:51

Po zhliadnuti tohoto videa som sa naozaj zhrozil, ked nejaky mlady clovek, zacal porovanavat neporovnatelne.

http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ

Ked sa mi okna vo Viste animuju ix "postavenim a lahnutim" to chapem, ale aby mi okno v Ubuntu zhorelo, alebo zmizlo vo vlne svetiel, to nechapem. Ked by som sa s takym niecim objavil na nejakj prezentacii, myslim, ze by sa mi vsetci zacali smiat, ak nie, rovno ma od tial vyhodili.

Preto zakladam tuto temu na vyjadrenie vasich nazorov k dvom grafickym rohraniam, ktore sa zacinaju dostavat medzi ludi a nasli si svojich priaznivcov, ale i odporcov. Vyjadrite sa.
Pentium + Turion = wuuuuuuuhuuuu
lukiboy15
Junior

Odeslat příspěvekod [SK]peter 4. 6. 2007 17:05

aero prakticke,

ubuntu - no radšej si zajdem na ohnostroj. produktivita v takom horiacom/vybuchujucom/behajucom prostredí musí byť miziva :)
[SK]peter
Junior

Odeslat příspěvekod neonn 4. 6. 2007 17:08

To, ze si tam nejaky nadsenec hraje s efektama neznamena, ze to tak musi byt... vsechno jde vypnou... at to jsou gumova okna, pruhlednost, krychle... i ty efekte close/minimize apod... taky se mi to nezda moc prakticke. Kdyz uz neco, nastavuju si vsechny efekty pro eventy oken na Fade (okno postupne zmizi do ztracena) na 0,1-0,2s... vypada to skvele a vubec to nerusi.

To same, kdyz hybu s oknem bez 3D, zere mi to az 60% CPU (zbesile trhani mysi :) )... s akcelereaci mam maximalni zatez pri hybani 3-9%... ale to je pri zapnutemi C'n'Q a dalsimi sluzbami na pozadi. Kdyz si zapnes gumova okna, je to zase o necem jinem a ten procak to dokaze celkem zabavit (zase tak tech 60% pri zbesilem trhani).

Vsechno je to o nastaveni... nekdo voli efekty, nekdo prakticnost. Ja jsem treba zkousel pouzivat kostku, zoom, pruhlednost a scale - zobrazi vsechny okna vedle sebe - misto Alt + Tab... a fakt se mi s tim na PC dela prijemneji.
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 6. 2007 17:09

Bylo to uz napsano milionkrat beryl si muzes nastavit aby se choval co se tyce efektu jako aero treba-aero si nemuzes nastavit jako beryl.Tim je receno vse.V berylu si muzes milion funkci zmenit,pridat,odebrat,napsat.V aeru asi tezko ze...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MadMatt 4. 6. 2007 17:11

no takhle..podle me to porovnat nejde...za prve uz jenom proto, ze beryl neni stabilni (ja vim, ze bude flame, ale spousta pluginu neni), navic se slucuje s compizem (viz ubuntu 7.04 - 3D desktop jiz v zakladu..a funkcni..i kdyz jenom plasticka okna a kostka pri prechodu na prac. plochu...) ano..visty neumi vice ploch (v zakladu)((a nebo jsem neprisel na to, kde by se to zaplo ;) ) tudiz jsou o cube efekt ochuzeny..na druhou stranu maji zase to udelatko pro prehled pustenych programu ...)
ad beryl a aero : je to eye candy...tudiz pro chod systemu vec absolutne zbytecna... nicmene napad vyuzivat aero pro prevod nekterych vypoctu z procesoru na grafickou kartu mi neprijde az tak od veci :) mno.. je to jako se zvukama..clovek je prote nepotrebuje v OS (pokud je clovek nejak postizeny (horsi vnimani ocima, popr nevidouci, nebo spatne pisici...)maji opodstatneni ((myslim konkretne text to speech, hlasove ovladani a zvuky systemu) jinak jsou k nicemu /dle meho/

ja sam mam i visty (aero) i beryl (ubuntu 7.04) a pouzivam je..mam na to hw, a nebrzdi me to... ale nejak extra to nevyuziju...
tolik muj nazor :)
MadMatt
Junior

Odeslat příspěvekod divotvorca 4. 6. 2007 17:15

[SK]peter píše:aero prakticke,

ubuntu - no radšej si zajdem na ohnostroj. produktivita v takom horiacom/vybuchujucom/behajucom prostredí musí byť miziva :) /quote]

NEVIEM CI SI TO NEKEDY VOBEC VIDEL...mam XP aj Ubuntu...do ubuntu treba beryl doinstalovat otazka asi 2min samo si to poriesi a vsetko si nastavujes-ake efekty kedy ako dlho a pod...je to krajsie ako vo viste..nema to take naroky..ale co ej podla mna najlepsie je vyriesenie virtualnych ploch...je to bomba...ale neviem ci ti to bude to co ocakavas..aby si enbol z ubuntu sklamany ze ri nejde photoshop a pod a ze treba robit v gimpe :D
today will be a good day
divotvorca
Junior

Odeslat příspěvekod miho 4. 6. 2007 17:24

na zive byl na toto tema clanek
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=134149
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 4. 6. 2007 20:56

To [SK]peter a divotvorcam, mate pravdu obaja. Windows kladie doraz hlavne na ergonomiku, t.j. prakticnost a je zamerany na masy, ktore sa neradi rozhoduju, co je najlepsie, su radi, ked maju "to najlepsie" naservirovane pod nos a z tohto hladiska je Aero super. Beryl je na druhej stran na hranie, ale da sa vytweakovat, rovnako ako taka Miranda alebo Firefox, cize poskytuje viacej moznosti. Taktiez Beryl je samostany produkt, ale Aero je len jeden z tisicov produktov, ktore su sucastou Windowsu a MS nema neobmedzene moznosti, aby vytvoril dokonaly software pre kazdu funkciu.
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dressler 5. 6. 2007 08:03

lukiboy15 píše:Po zhliadnuti tohoto videa som sa naozaj zhrozil, ked nejaky mlady clovek, zacal porovanavat neporovnatelne.

http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ

Ked sa mi okna vo Viste animuju ix "postavenim a lahnutim" to chapem, ale aby mi okno v Ubuntu zhorelo, alebo zmizlo vo vlne svetiel, to nechapem. Ked by som sa s takym niecim objavil na nejakj prezentacii, myslim, ze by sa mi vsetci zacali smiat, ak nie, rovno ma od tial vyhodili.

Preto zakladam tuto temu na vyjadrenie vasich nazorov k dvom grafickym rohraniam, ktore sa zacinaju dostavat medzi ludi a nasli si svojich priaznivcov, ale i odporcov. Vyjadrite sa.

ehm no vidim ze video je nepochopene. Je jasne ze ked pojdes na prezentaciu tak nebudes tam pustat taketo efekty. Tu skor ide o to, ze zatial co dokaze linux - napriklad taketo srandicky ti v pohode bezia na zdielanej grafike. Oproti tomu Aero na zdielanej ani nezapne. :)
dressler
Junior

Odeslat příspěvekod dressler 5. 6. 2007 08:05

to SKpeter

prakricke Aero? :mrgreen:
dressler
Junior

Odeslat příspěvekod P@t 5. 6. 2007 08:28

Podle me je teda beryl asi stejne uzitecnej jako aero - oboje vcelku nanic
P@t
Junior

Odeslat příspěvekod Cameltosis 5. 6. 2007 08:33

přesně tak!
zlaty W2K
__Maďarský překlad slova WINDOWS__

Ámerikái Gateszkárus havária sistémusz neseremét (AGHSN - traduje se že takhle nadávají maďaři když se jim to kousne)
Cameltosis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chupacabras 5. 6. 2007 08:48

Hlavne by som upriamil pozornosť na to, že ak má niekto grafickú kartu od ATI (X1400, X1600 a pod.), no tak bude mať bohovské problémy beryl vôbec rozbehať...
A mne osobne je jedno, či je to vinou chabých a uzavretých driverov od ATI, alebo vývojárov berylu alebo niektorého z komponentov...
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 5. 6. 2007 11:09

P@t píše:Podle me je teda beryl asi stejne uzitecnej jako aero - oboje vcelku nanic

Ocenis minimalně expose,ocenis pruhlednost pokud potrebujes mit okno,pod nim manual a okno zprusvitnit manual omrknout a pokracovat zas do horniho okna.Takovych veci je celkem dost co jsou uzitecny.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý