Hodnoceni PC dle W Vista

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dzefo 4. 12. 2007 14:50

driver mi chyba mas pravdu na grafike x1900xt vivo nechcem instalovat grafiku lebo mi pride 8800gt. ale preco mi prvy raz preslo hodnotenie a od vtedy uz nejde
dzefo
Junior

Odeslat příspěvekod George_Couser 18. 12. 2007 23:24

Nejde mi udělat test pro rozhraní aero, prostě projede a na konci místo výsledku jen vyskočí toto okno:

Obrázek

nikde se ale nedozvím jaká chyba to byla. Nevíte kde to zjistit, nebo jak to Aero natvrdo zapnout? (NTB podmínky pro provoz Aera splňuje...)
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod Endli 19. 12. 2007 00:36

Jejda ... nějak jsem ti zapoměl odpovědět. :P To se mi taky stalo s touto grafikou HD 2600 XT,že jsem jednou dosáhl hodnocení 5.0 (a dokonce zelenou barvou) a pak jsem asi přeinstaloval ovladače a od té doby ani ťuk. :roll: Podle mě se to vyřeší až tehdy,když si např. pomocí SP1 Vista potyká s některými typy grafických karet (které už samozřejmě od samého začátku jsou podle výrobců PLNĚ kompatibilní s Windows Vista)<-ironie. :wink:
Endli
Junior

Odeslat příspěvekod Endli 19. 12. 2007 00:39

To je nejspíš podobný případ toho,jak Vista "zná" všechen hardware "Vista compatible". :|
Endli
Junior

Odeslat příspěvekod dzefo 19. 12. 2007 04:12

jj ja tiez nemozem ani sa svet spravit hodnotenie a vsetky ovladace mam nainstalovane a nic :(
dzefo
Junior

Odeslat příspěvekod froggie 19. 12. 2007 06:25

skusil by som v prikazovom riadku:
winsat formal
alebo
winsat formal -v
froggie
Pokročilý

Odeslat příspěvekod madonnamia 19. 12. 2007 07:58

Mne sa to Vista hodnotenie zda tak trochu "crazy". V notebooku som mal 1GB RAM. Doplnil som druhy 1GB mobul (Kingston), aktualizoval skore, momentalne ho nemam pri sebe takze neviem presnu hodnotu, ale po tej aktualizacii mam uplne presne taku istu hodnotu ako pred tym, t. j. ani o 0,1 bodu viac. Je to normal? Sa mi totiz nezda. A druha otazka - podla coho to hodnoti HDD?, podla jeho rychlosti, alebo podla velkosti? Myslim ze skor to hruhe, co mi pripada tiez trochu divne (kedze to ma byt o vykone), ale budis. Chystam sa tam vymenit 200GB/4200ot. za 200GB/7200ot., tak som zvedavy, ale vopred dost pochybujem ... A este jeden postreh, ked som malinko pretaktoval grafiku, hodilo to jej skore z nejakych 3,2 na tusim 3,7 a pritom ide o obycajnu 7300ku :/
madonnamia
Junior

Odeslat příspěvekod froggie 19. 12. 2007 08:24

po 3. krat, pre menej chapavych:

prikaz winsat formal: vyhodi na konci konkretne hodnoty: HDD-MB/s, CPU-rychlost roznych kompesnych algoritmov v MB/s, RAM-MB/s, VGA Direct3D-F/s
z toho sa pocita jednotlive skore, maximum je 5,9, ktore zodpoveda nejakej hodnote vykonu, skore je logaritmicke, cize 5=dvojnasobok oproti 4
orientacne: ak je hruba hodnota vykonu polovicna ako nejake zadefinovane maximum, tak je skore 5,9-1=4,9 atp.
celkove skore je najnizsie skore zo vsetkych (najpomalsia komponenta, ktora "brzdi system")
Naposledy upravil froggie dne 19. 12. 2007 08:26, celkově upraveno 2
froggie
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 19. 12. 2007 08:25

přidáním RAM výkon RAM nezvýšíš, leda že bys ji přidal do dualchanelu, tam je pak zrychlení docela znát. Já jsem přidal RAM do dualchanelu a hned mám z nějakých 4,9 na 5,8
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod George_Couser 19. 12. 2007 15:56

froggie píše:skusil by som v prikazovom riadku:
winsat formal
alebo
winsat formal -v

Co má být výsledkem? Ten index ve vlastnostech počítače, když normálně to neprojede? Jestli jo, tak opět nulový výsledek... :-/
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 19. 12. 2007 17:09

Podrobný popis od zdroje: http://windowsvistablog.com/blogs/windo ... 58117.aspx

@Jack64: Přidáním RAM se může velmi zvýšit Windows Experience Index, různé velikosti paměti mají totiž různou maximální hodnotu indexu. Viz onen článek.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod madonnamia 19. 12. 2007 22:15

Po pridani druhej RAM mam dual channel, napriek tomu je skore RAM take iste (teda nejde tu o celkove skore len o skore RAM).
madonnamia
Junior

Odeslat příspěvekod madonnamia 19. 12. 2007 22:23

froggie píše:po 3. krat, pre menej chapavych:

prikaz winsat formal: vyhodi na konci konkretne hodnoty: HDD-MB/s, CPU-rychlost roznych kompesnych algoritmov v MB/s, RAM-MB/s, VGA Direct3D-F/s
z toho sa pocita jednotlive skore, maximum je 5,9, ktore zodpoveda nejakej hodnote vykonu, skore je logaritmicke, cize 5=dvojnasobok oproti 4
orientacne: ak je hruba hodnota vykonu polovicna ako nejake zadefinovane maximum, tak je skore 5,9-1=4,9 atp.
celkove skore je najnizsie skore zo vsetkych (najpomalsia komponenta, ktora "brzdi system")
co tim chtel basnik rici?? sak to je kazdemu jasne :-/ mne sa jednalo len o jednotlive hodnoty a to ze preco je pri dvojnasobnej RAMke rovnaka hodnota aj po aktualizacii skore ako pred tym? cize 1GB RAM = 2GB RAM v dual channel?? resp. mierne pretaktovana grafika zvysi vykon o pol boda??
Naposledy upravil madonnamia dne 19. 12. 2007 22:37, celkově upraveno 1
madonnamia
Junior

Odeslat příspěvekod dizz 19. 12. 2007 22:29

ja si myslim ze je to cele pekna blbina, protoze
mam integrovanou grafiku v cipsetu xpress 1150 s 2 pipelines!
a pise to

VYkon pro 3D aplikace a hry 3.1 -no zda se mi to moc ale dejme tomu
Vykon pro pracovni plochu aero 2.5 :D
Tim padem hodnoceni jen 2.5 pritom by bylo spravedlivejsi 3,1

hmm ze by to aero bylo narocnejsi nez bezne hry z konce roku 2006 ? :D

to je moc je to jen trapnej reklamni tach HW lobbistu a MS
FUCK ATI
Nekupujte ATI, jejich ovladace stoji za ******

Netasny majitel graficke karty od ATI
dizz
Junior

Odeslat příspěvekod Endli 19. 12. 2007 23:31

Mě to skŕe sice u grafiky nefunguje,ale smysl to dává tak,jak už to tu ostatně i někdo psal,že skóre má hodnotu podle té části kompu,která je největší brzdou systému.Takže můžeš mít třeba 2x GF8800GTS nebo něco podobného a pokud budeš u toho mít třeba Semprona 1.6GHz,tak ti ty grafiky budou celkem na prd,protože je ten CPU nebude stíhat uživit.Aspoň tak to vidím já. :wink:
Endli
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka