Černobíle: Windows Vista – ano, či ne?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Jaký operační systém upřednostňujete?
Windows Vista 153 %  47%  [ 153 ]
Windows XP 141 %  43%  [ 141 ]
jiný 30 %  9%  [ 30 ]
Celkem hlasů : 324

Odeslat příspěvekod oooooooooo 21. 1. 2008 11:13

X-Lorrien píše:Urážet a kritizovat dokáže každý... Tady se nezapře ubohost linuxáků a zdechlých lidí... Ale že by se sammi podíleli na vývoji OS, nebo nějaký vytvořili, to ne... "Nic po mě nechtějte, já umím jenom kritizovat". Místo, aby si uvědomili, že Vista je moderní OS, na moderní stroje, tak se to snazi nacpat na 486, která je tak možná dobrá pro moderní Linux...Nikdo vám nic nezazlívá, chce to jenom vyzkoušet to na opravdu dobrém PC a hlavně legální verzi... všechno je OK... Na programování a volný čas úplně ideální OS. Rozjedu na tom nejnovější věci a to úplně nádherně... Ještě se mi nestalo aby mi z nějakého důvodu Vista spadla...Microsoft zase pokročil o level výš. A ten zdroják tam nahoře, to je jenom trapná napodobenina instalacky linuxu, kterou sme tvořili na hodinách Javy. jennom tam chybí generatorNerizenehoChaosu(); a podporaVysokeNekompatibily(); No nic, přeberte si to jak chcete, na nějakých ubohých názorech mi nezáleží, tady sem se dostal náhodou = už se tu neobjevím. Jenom ste mě donutili se zaregistrovat, ale co... Vždycky existujou dve strany, stačí si vybrat tu správnou, a ne... dvě správné nejsou ;) /quote]

Ted s to všem nandal....Ono se jde podílet na vývoji komerční aplikace která je closed source mimo toho že bys hlásil chyby?Pomíjím možnost zaměstnání u firmy.Považuješ sestavu co mám v podpisu za lepší 486?Tak potom pánbůh s tebou.Přesto převážně jedu na XP,Vista má pár věcí co nezkousnu ani za nic.Není ůplně špatná ale není důvod zahodit XP.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod buraccio 21. 1. 2008 11:31

:?: . . . jak to vypadá ve Vistách s Apachem, PHP a MySQL?? Pokud je možná bezproblémová instalace jako u XP, tak hlasuju pro Vistu :idea: , jinak zůstanu u XP i s novým počítačem, který se chystám cca za měsíc koupit.
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod geminicz 21. 1. 2008 11:49

Dokud to nebude nezbytně nutné na zabržděný visty nepřejdu,proč bych obětoval drahocený výkon,který potřebuju do nejnovějších her na nějaký služby,který nepotřebuju např. protipirátský scaner,který vás neustále kontroluje co spouštíte,aby vám mohl zablokovat porty atd.(že vám visty ukousnou víc z výkonu pc,je samozřejmí a na průměrných pc je to znát 2x)Zatím jsem neobjevil žádný důvod proč přejít na vistu(bezpečnost-chacha,vzhled-ten můžu mít v xp taky,stabilita-pochybuju...) :-B
geminicz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Katikakus 21. 1. 2008 12:16

2 X-Lorrien:

Dost ubohe, tak na urovni 10leteho haranta. To ze ma nekdo jiny nazor, neznamena, ze je hloupy, nebo ze je jeho nazor nespravny. Nekomu muze vhovovat neco jineho nez tobe. :-B
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Male_zvire 21. 1. 2008 14:16

Dusan píše:Jasne, zadne zavazne chyby tam nejsou. To, ze sitova propustnost je nekde na 50%tech te v XPckach preci nikomu v dobe gigabitovych siti nemuze vadit. :mrgreen:

Myslíte ty Windows XP, které mají v síťovém protokolu tu starou, profláklou a stále neopravenou chybu, kdy se při delším provozu v síti zahlcují a otevírají stále další a dlaší porty, místo toho aby zavřely ty staré? :D Vista už to nedělá.

Vista LAN Vista je momentálně nejrychlejší způsob přesunu dat.
IBM RTI04, APS - HP Commercial Desktops, Workstations and Notebooks

PS: Sorry za češtin.
Male_zvire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matajon 21. 1. 2008 15:00

geminicz píše:výkon,který potřebuju do nejnovějších her na nějaký služby,který nepotřebuju např. protipirátský scaner,který vás neustále kontroluje co spouštíte,aby vám mohl zablokovat porty atd.a/quote]
Máte nějaký seriózní podklad k tomuto tvrzení (kromě nesmyslného článku "Windows Vista záměrně vadné" a jeho kupy opisů), nebo šíříte jenom planý FUD?

quote="geminicz"]bezpečnost-chachaa/quote]

Další kouzelný argument stylu "nerozumím bezpečnostním vlastnostem Visty, takže to je na nic" :wink:
Matajon
Junior

Odeslat příspěvekod kamaraadd 21. 1. 2008 15:52

Chceš mít problém jistý, nainstaluj Visty... Možná už to tu někde je, neprocházel sem všechny příspěvky...
Když sem musel na konci prázdnin přeinstalovat XP, čekal sem, že mi známý už nainstaluje Visty...Nakonec mi nahodil zpátky XP, díky bohu... Proč přecházet na Visty? Vždyť XP jsou naprosto dostačující. Zbytečně přehnaný HW nároky, ,,otravující" bezpečnost a další (podle MS) vylepšení opravdu nemusim.
kamaraadd
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 21. 1. 2008 16:49

Nechci se nikoho dotknout, ale některé zdejší argumenty proti Vistě mi připadají skutečně úsměvné.

Někteří argumentují ve smyslu - nemám na to počítač, tak je Vista špatná. Přitom kdyby jim Vista na jejich PC běžela bez problémů, křičeli by tu zase, jak je Vista dobrá a že bezpečnost a že XP je překonaný systém a já nevím co ještě.

Další z vás se tu zaštiťují FUDy, co jim řekl jejich kamarád, který jim instaloval pirátská XP (uživatel sám si to ani nedokázal nainstalovat, ale hlavně že ví, co je na Vistě špatného), ten to zase slyšel od svého kamaráda, ten od svého a na konci řetězce je někdo, kdo zdálky zaslechl někoho poučenějšího, jak se baví o implementacích podpory ochrany HD obsahu.

Pochopte lidi už konečně to, že každý potřebuje něco jiného a pro každého je dobré něco jiného!

Nejste "pařan" her a neinstalujete upiráťěné hry po desítkách, potřebujete hlavně web, e-mail a nějaký ten software na občasné napsání dokumentu a přehrávání audia a videa? Pořiďte si Linux - je zdarma a vaše očekávání nadmíru dobře splní. Navíc nebudete muset řešit *ware, atd.

Nemáte nejmodernější PC, nebo rádi hrajete hry, OS příliš nerozumíte, používáte admin účet a jednou za čas vám to někdo holt přeinstaluje? Nebo vám zkrátka u XP nic nechybí a software co má Vista integrován už dávno máte prostřdnictvím aplikací jiných výrobců?
Pak zůstaňte u XP, protože nic vás nenutí přecházet výše. To ale ještě neznamená, že by Vista, nebo Linux byl špatný systém..!

Máte moderní PC, používáte nejnovější software, chcete jít s dobou, ale zároveň jste zvyklí na Windows a vyhovují vám? Pak si pořiďte Vistu a užívejte si ji. Nabídne vám lepší možnosti správy, více integrovaného softwaru pro základní použití, vyšší míru zabezpečení, přepracované jádro, oddělení služeb a poměrně zdařilý grafický kabátek...

Jste hardcore programátoři, věčně se hrabete v assembleru nebo používáte vysoce specializované aplikace a potřebujete trvalou dostupnost svých dat a serverů? Nemíníte řešit "widloidní" problémy s *ware, atd.? Zvolte Solaris, BSD, nebo Linux a využijte jeho možností, které vám nabízí.

Máte rádi jednoduché použití (i složitých věcí) v líbivém kabátku a nechcete řešit viry a *ware. Hry hrajete občas a věnujete se práci s audiem a videem? Pořiďte si Mac s Leopardem - jasná volba...

Každý potřebuje něco jiného a každému vyhovuje něco jiného. To, že vám vyhovuje něco, neznamená, že by to ostatní bylo špatné a nemohlo jinému pro jeho použití vyhovovat více. To co třeba u vás jde složitě jde jinde jednoduše a naopak a záleží na tom k čemu chcete daný systém využít a také to, jakým způsobem ho používáte.

Tak se tu prosím nehádejte o chujovinách ;-).
...slušnost a morálka nejsou jen slova...
Mr.Gentleman
Junior

Odeslat příspěvekod Jakub Čížek 21. 1. 2008 17:10

Visty jsou jistě lepší než XP, nikoliv však pro své Aero, které stejně jako skin Luna na XP v mém případě brzy končí v "koši" a na desktop nastupuje Win95 skin a "hnusná" nabídka Start. Nepotřebuji barevné pixlíky a nejrůznější přechodové efekty - stejně kritický jsem i k podobným kravinám na Linuxu.

Ovšem zpět. Visty jsou pro mě lepší z hlediska přirozeně modernějšího systému, přecijen se však stále najde mnoho klíčových programů, jejichž některé funkce jsou stále <= XP only. Že je to vina výrobců takového software? Ale to mě přece jako koncového uživatele nemusi vůbec zajímat :o)...
Jakub Čížek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yarik 21. 1. 2008 17:13

Mr.Gentleman
SOUHLASObrázek
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior

Odeslat příspěvekod Michal.Maniak 21. 1. 2008 17:43

Mr.Gentleman: Tak trefně vystihnout většinu hádek nejen zde na živě ale i téměř všude jinde, to se vidí málokdy.... +1 :wink:
Michal.Maniak
Junior

Odeslat příspěvekod yanick 21. 1. 2008 17:56

- ciernobielo ... Vista ano
- grayscale ... zalezi od XP SP3 resp. od Vista SP1, ale pravdepodobne Vista ano
- farebne ... zalezi na konkretnom pripade
yanick
Junior

Odeslat příspěvekod robcolonel 21. 1. 2008 18:01

Naběho to do menu, dál už ne, ale to je chyby na straně jeho hw (Intel C2D E6600, 1GB RAM, GF 7600 GS)...ale to je jedno.... jen jsem tim chtěl říct, že v současné fázi je pro běžného, nenáročného uživatele Vista příliš náročná pro provoz PC her... aby ne, když si ukousne půl giga paměti
The Cylons were created by men. They rebelled. They evolved. They look and feel human. Some are programmed to think they are human. There are many copies. And they have a PLAN.
robcolonel
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 21. 1. 2008 20:09

Mám Vistu jak na notebooku tak na 6-ti PC v práci..z toho jsou 4 poměrně staré a 2 výkonnější..jediné co jsem udělal je to, že jsem do těch 4 přikoupil operační paměť...V době, kdy je operační paměť za tak nízkou cenu mi nepřijde tohle až tak velký problém.
Vistu používám od počátku a jsem naprosto spokojen. Je tam pár much, ale rozhodně ne tolik aby to byl systém č. 2 po XP.
Je to můj názor. Názor běžného uživatele využívající tento systém jak ke kancelářské práci tak k náročnějším operacím. Systém je stabilní a výborně pracuje s operační pamětí.
S hrama typu Crysis a CoD4 nebylo na mém notebooku (C2D 1.8, 2GB RAM, 256MB graf.) a Windows Vista Ultimate žádný problém.

Ale ono..proč se učit něčemu novému, když můžeme zaspat dobu a dohánět to pak pracněji někdy pozdějc...narážím na názory toho typu, že někteří čekají až na nástupce Vist....
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod dalen 21. 1. 2008 21:30

dalen
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka