Zobrazení ikon

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod RiZe 13. 4. 2008 09:16

Nevím proč, ale můj průzkumník je celkem dost sklerotický co se týče stylu zobrazení ikon. Jednou otevřu Tento počítač (nebo kteroukoliv jinou složku) a ikony jsou zobrazeny jako seznam, podruhé dlaždice atd. a přitom jsem s tím nikdy nehýbal. Verze x64 Business SP1, plně aktualizovaná.
We must go deeper ^_^
RiZe
Junior

Odeslat příspěvekod robin.kanjak 13. 4. 2008 09:18

Zkus pr. klik na konkrétní disk (či složku) -> vlastnosti -> vlastní nastavení -> zvol si typ složky a zaškrtni použití šablony. Popř. si nastav konkrétní složku v daném zobrazení (ikony, dlaždice, podrobnosti), poté zvol nástroje -> možnosti složky -> zobrazení -> použít pro složky.
C2Q 9300|Orochi|Asus P5Q|8GB RAM|8800GTS|2x1TB + 640GB|X-Fi Extreme|M+K A4Tech|CM Dominator|22" Samsung|Vista x64 BE SP2
HP mini 2140|Atom N270|2GB RAM|160GB|Vista x86 BE SP2
HTC Rhodium|Rom: WWE 1.19.401.0|Radio: 3.44.25.27|8GB microSDHC
robin.kanjak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JRD 13. 4. 2008 15:38

Průzkumník si automaticky volí způsob zobrazení podle obsahu dané složky ale dá se mu nařídit jak zobrazovat viz. třeba předchozí příspěvek.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 15. 4. 2008 11:05

Potřebuju poradit. Mám Visty, Home Premium 32bit. Když klepnu na Start a klepnu vpravo nahoře v nabídce na svůj účet, zobrazí se mi v průzkumníku takové ty líbivé ikonky a český název složky: Dokumenty, Obrázky, Hledání, Kontakty etc. Ale u složky Hudba se zobrazí běžná oranžovo žlutá ikonka a má nápis Music. Už se mi to stalo párkrát se složkou Obrázky. Název anglický a zmizela mi originální ikonka. Pomohla obnova systému na předchozí bod, jenže už ani teď to nepomáhá :-S Jednak vůbec nevím, proč se tak děje a jednak nevím, jak tomu zamezit a když už to nastane, tak to vrátit na původní hodnoty - barevná líbivá ikona a český název.

Poradíte, prosím někdo?? :oboze

zobrazení vady je dole na obrázku
Obrázek
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod Raptor 15. 4. 2008 17:59

DarkLady: Nesmazalas treba soubor desktop.ini (je skryty) ve slozce C:\Users\USER\Music, pripadne nepresunulas slozku jinam? V tom INI souboru je info o ikone co se zobrazi.
Raptor
Junior

Odeslat příspěvekod robin.kanjak 15. 4. 2008 18:08

Jj, smazán konfigurační soubor. Zde je defaultní obsah:

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21790
InfoTip=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12689
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-108
IconFile=%SystemRoot%\system32\shell32.dll
IconIndex=-237
[LocalizedFileNames]
Sample Music.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21806
C2Q 9300|Orochi|Asus P5Q|8GB RAM|8800GTS|2x1TB + 640GB|X-Fi Extreme|M+K A4Tech|CM Dominator|22" Samsung|Vista x64 BE SP2
HP mini 2140|Atom N270|2GB RAM|160GB|Vista x86 BE SP2
HTC Rhodium|Rom: WWE 1.19.401.0|Radio: 3.44.25.27|8GB microSDHC
robin.kanjak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 16. 4. 2008 08:20

přísahám, že jsem na nic nesahala, systémové věci nechávám na pokoji, ať se Windows pro mě za mě klidně zblázní. Ta ikona se mění sama, a pokaždé jiná. Nebo ne sama, ale bez toho, abych já tomu vědomě pomáhala.

Děkuji za radu. Teď ale potřebuju nějak poradit, co mám dělat. Něco pro naprosté blbečky :-) Klikni sem, udělej tohle, ulož tohle.... Prosím prosím, smutně koukám :-)
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 16. 4. 2008 17:36

Raptor i Robin už Ti poradili. Přečti si to znovu a důkladně.
Jestliže jsi nezpůsobila tyto katastrofy vlastními silami, pak je zřejmě OS napaden exploity.
Zavolej si na to odborníka (vyčištění OS a jeho následné bezpečné nastavení).
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 17. 4. 2008 07:50

Takže pro následující pokolení bych sem ráda dala jednoduchý návod, jak to vrátit zpátky. Nepřišla jsem na něj sama, takže děkuji všem za pomoc:

na tu "zlobivou" ikonu klepnout pravým myšítkem, zvolit Vlastnosti, ve Vlastnostech záložku Vlastní nastavení a v této záložce úplně dole Změnit ikonu. Otevře se okno, kde dole vlevo zvolíte Nastavit výchozí. Pak jen OK a složku přejmenujete zpět na český název Hudba.
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 17. 4. 2008 12:23

To si zasluhuje velkou pochvalu!
Každý není schopen (nebo ochoten) se podělit o výsledky ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 17. 4. 2008 12:25

Akorát pořád nevím, proč se tak děje = nemohu jednat preventivně
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod Raptor 17. 4. 2008 12:36

DarkLady píše:Akorát pořád nevím, proč se tak děje = nemohu jednat preventivně

Nic se nedeje jen tak ;-) Cili samo od sebe se to nezmenilo. Mozna na tu slozu pristupuje nejaky program co to "neodborne" zmenil - pouzivas neco treba na upravu hudby atd.?
Raptor
Junior

Odeslat příspěvekod DarkLady 17. 4. 2008 12:48

kdepak. Mám jen Office 2007, Adobe acrobat reader, Eset Smart Security, Google Talk, Windows Live Messenger, výukový program na češtinu, Firefox, SmartFTP Client, Nero 7, Java, Logitech Desktop Messenger, Vista Codec Package, Windows Live writer. Pak originální ovladače, co už jsem dostala s novým ntb, a Firefox Pluginy

A pak samozřejmě spoustu "udělátek", které ale jsou součástí Vist
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior